Wijzigingen wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Wijzigingen wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Stichtingen, verenigingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen worden verder geprofessionaliseerd, wat betreft bestuur en intern toezicht. Taken, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid zullen nauwkeuriger worden omschreven. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel daartoe aangenomen, het wachten is op de Eerste Kamer.

Toelichting

Wat de wijzigingen voor uw organisatie betekenen, kunnen we in dit bericht uiteraard niet precies uiteenzetten. Ons kantoor staat voor u klaar met een toelichting. De wijzigingen moeten zorgen voor meer helderheid en rechtvaardigheid in voornoemde organisaties.

Statuten

Zodra de wetswijziging van kracht is, moeten statuten van voornoemde organisaties getoetst worden op de nieuwe regelgeving. Ons kantoor doet dat graag voor u. Wijzigingen in uw statuten dienen sowieso via de notaris te lopen.

  • Na de wetswijziging moeten de statuten van stichtingen, verenigingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen getoetst worden.
  • Rechtsgeldige wijzigingen in uw statuten kunnen alleen door een notaris worden aangebracht.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Wanneer is een reisverzekering wel en niet zinvol?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: een reisverzekering is altijd zinvol. Het zijn de aanvullende verzekeringen die u wellicht wel of juist niet nodig heeft. Lees verder!  Nee – een reisverzekering is niet verplicht. Dat betekent echter niet dat zo’n...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707