Wijzigingen wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Wijzigingen wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Stichtingen, verenigingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen worden verder geprofessionaliseerd, wat betreft bestuur en intern toezicht. Taken, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid zullen nauwkeuriger worden omschreven. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel daartoe aangenomen, het wachten is op de Eerste Kamer.

Toelichting

Wat de wijzigingen voor uw organisatie betekenen, kunnen we in dit bericht uiteraard niet precies uiteenzetten. Ons kantoor staat voor u klaar met een toelichting. De wijzigingen moeten zorgen voor meer helderheid en rechtvaardigheid in voornoemde organisaties.

Statuten

Zodra de wetswijziging van kracht is, moeten statuten van voornoemde organisaties getoetst worden op de nieuwe regelgeving. Ons kantoor doet dat graag voor u. Wijzigingen in uw statuten dienen sowieso via de notaris te lopen.

  • Na de wetswijziging moeten de statuten van stichtingen, verenigingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen getoetst worden.
  • Rechtsgeldige wijzigingen in uw statuten kunnen alleen door een notaris worden aangebracht.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

De voordelen van low code en no code

Ontwikkelingen op de werkvloer gaan tegenwoordig extreem snel, en twee termen die heel vaak rondgeslingerd worden als het om deze ontwikkelingen gaat zijn low code en no code. Deze twee worden vaak gezien als de sleutel tot succes in het moderne bedrijfsleven. Er...

Lees meer

Artificial Intelligence en haar grote voordelen

  Artificial Intelligence is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort op allerlei gebieden. Het is in het leven geroepen om het menselijk leven makkelijker te maken en het is al snel uitgegroeid tot één van de grootste technologieën die wij op aarde...

Lees meer

Verzekeren tegen ransomware-aanvallen: kan dat?

Digitale aanvallen door middel van ransomware zijn helaas orde van de dag binnen het bedrijfsleven. Het is dan ook een tamelijk lucratieve handel voor cybercriminelen. Niet zelden leveren dit soort aanvallen hen initieel tonnen op. Ransom-aanvallen worden mede...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707