Welke verzekeringen zijn écht belangrijk voor zzp’ers?

Welke verzekeringen zijn écht belangrijk voor zzp’ers?

Als zelfstandig ondernemer zonder personeel wordt u veelal doodgegooid met suggesties voor verzekeringen die – volgens de verstrekker – erg handig zijn. Dat is echter bij lange na niet altijd het geval. Déze vier verzekeringen zijn wel belangrijk wanneer u een carrière als zzp’er heeft of ambieert.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt u in tijdens situaties waarbij een klant u aansprakelijk stelt voor geleden schade. Schade die voortkomt uit een glas water dat u over de laptop van deze klant heeft laten vallen, bijvoorbeeld.

De kosten daarvan kunnen tamelijk oplopen – en daardoor is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eigenlijk een must voor iedere zelfstandige ondernemer.

2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is iets anders dan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering – al lijken de woorden wel wat op elkaar. Laatstgenoemde steunt u wanneer er als gevolg van uw werk schade wordt veroorzaakt. Een foute belastingaangifte door een oplettend van u als zelfstandig boekhouder, om maar wat te noemen.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor sommige beroepen niet eens belangrijk, maar gewoon ronduit verplicht. Sommige brancheverenigingen kunnen dit type verzekering namen eisen.

3. Cyberverzekeringen
Een cyberverzekering is een relatief nieuwe manier om u te verzekeren tegen cybercriminaliteit. Gehackte websites of sociale mediakanalen en aanvallen op specifieke databases kunnen veel schade veroorzaken – en daar wilt u uzelf uiteraard voor verzekeren. Een cyberverzekering kan daarmee een waardevolle aanvulling zijn op de bedrijfsaansprakelijkheids- én de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

4. Rechtsbijstandsverzekering
Tot slot – de rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering komt als geroepen wanneer u – uiteraard onverhoopt – te maken krijgt met een juridisch conflict. Deze verzekering dekt in zo’n geval de kosten van juridische ondersteuning, waaronder de kosten voor een eventuele advocaat of de proceskosten.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707