Webapplicatie laten maken?

Een webapplicatie is een programma dat in de cloud draait. Deze applicatie is toegankelijk via een internetbrowser, zoals Google Chrome, Safari of Firefox. Een webapplicatie laten maken of ontwikkelen is niet makkelijk. In dit artikel proberen we daar dan ook inzicht in te geven.
Webapplicaties worden vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden. Ze zijn gemaakt om een dienst te verlenen of te communiceren met andere softwareprogramma’s. Google Spreadsheets is bijvoorbeeld een tool voor het bewerken van spreadsheets waarmee je berekeningen kunt maken en je werk met anderen kunt delen, terwijl Microsoft Office 365 een kantoorsuite is met populaire tools zoals Word en Outlook.

Er zijn veel verschillende soorten webapplicaties: persoonlijke assistenten zoals Siri en Alexa, chatbots voor klantenondersteuning, foto bewerkingstools zoals Photoshop. Daarnaast zijn er Low-code platformen waar je vrij makkelijk een webapplicatie kunt laten bouwen. Middels drag-and-drop kunnen velden in een mum van tijd op pagina’s worden geplaatst. Automatisch worden op de achtergrond de velden, relaties en indexes aangemaakt op database niveau.

Wat zijn de voordelen van een webapplicatie?

Webapplicaties zijn beter schaalbaar

Webapplicaties zijn schaalbaarder dan desktopapplicaties. Webapps zijn toegankelijk vanaf elk apparaat en gebruikers hebben op elk moment toegang tot de app met een internetverbinding. Bij webapps worden gegevens opgeslagen in een online database, waardoor deze altijd beschikbaar en toegankelijk is voor de gebruiker. Indien de gebruikers toenemen en de applicatie zwaarder wordt belast, dan kunnen er vaak extra (virtuele) servers worden geplaatst om de load te verdelen.

Webapplicaties zijn goedkoper in onderhoud

Webapplicaties zijn goedkoper in onderhoud omdat ze makkelijker aanpasbaar zijn. Zo hoef je niet een installatie te verrichten op de machine van de eindgebruiker. Bij desktop applicaties is dat vaak wel het geval, en dien je “handmatig” een update te doen.
De ontwikkeling van webapplicaties bestaat al heel lang. Ook al wordt het nu als een “nieuw” iets beschouwd, degene die al heel lang in de branche zitten, weten hoeveel het hen kan helpen in hun bedrijfsvoering. Webapplicaties hebben veel voordelen en de meest opvallende is dat ze goedkoper in onderhoud zijn zoals reeds omschreven.

Webapplicaties zijn toegankelijker

Webapplicaties zijn niet alleen meer voor tech-nerds. Veel bedrijven zijn begonnen met het maken van webapps, zodat ze meer mensen kunnen bereiken, zowel binnen als buiten hun organisatie.
De verschuiving is te wijten aan de stijgende populariteit van mobiele apparaten. Webapplicaties zijn nu toegankelijk op laptops, tablets en smartphones. De kloof tussen een mobiele app en webapp wordt alleen maar kleiner. Zo kun je je camera triggeren met een upload knop op een webpagina, of kun je web push berichten sturen. Al met al zijn webapplicaties toegankelijker geworden dan voorheen.

Wat zijn de nadelen van een webapplicatie?

Websites worden gehost op een server, een speciale machine die alle broncodes en bestanden opslaat. Als u een website wilt bijwerken, moet u contact opnemen met het bedrijf dat de server host en een update aanvragen. Als ze het druk hebben of de wijziging niet willen aanbrengen, moet je misschien wachten tot ze dat wel zijn.
De nadelen van een webapplicatie zijn dat deze langzamer kan zijn dan een traditionele applicatie en dat er verbinding met internet nodig is. Eerlijk is eerlijk, vaak hebben webapplicaties moeite om duizenden records te laden en deze smooth weer te geven. Een desktop applicatie daarentegen gaat beter om met grote hoeveelheden data.

Wat zijn de kosten van een webapplicatie laten ontwikkelen?

Webgebaseerde applicaties zijn een handig hulpmiddel voor het ontwikkelen van websites en kunnen een nuttig hulpmiddel zijn voor een bedrijf om bedrijfsprocessen te automatiseren.
Een webgebaseerde applicatie is een website die is ontwikkeld om de functies van een applicatie te hebben.
De kosten van webgebaseerde applicaties zijn afhankelijk van de functies die nodig zijn. Denk hierbij aan aantal objecten/tabellen, pagina’s, api koppelingen naar verschillende systemen. Over het algemeen kost een webapplicatie laten ontwikkelen tussen de 2000 en 15.000 euro.

Wat onderscheidt een webgebaseerde applicatie van een desktopapplicatie?

Webgebaseerde applicaties zijn dynamischer dan desktopapplicaties. Ze zijn interactiever, altijd up-to-date en makkelijk toegankelijk. Webgebaseerde apps zijn overal toegankelijk en vereisen geen installatie op je computer.

Hoe weet ik of ik een webapp nodig heb of niet?

Websites worden beschouwd als de digitale representatie van het bedrijf. Als zodanig is het belangrijk om zorgvuldig een webdesign bureau te kiezen dat diensten voor website ontwerp en ontwikkeling aanbiedt. Er zijn veel aspecten van websites die zorgvuldig moeten worden gepland om optimale resultaten te behalen.
Een van deze aspecten is de stabiliteit en veiligheid van de website. Hiervoor moet u een webbureau inhuren dat experts heeft in het ontwikkelen van webapplicaties voor websites. Deze experts zullen op maat gemaakte webapplicaties voor je bedrijfswebsite maken die ook gebruiksvriendelijk zijn. Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden voor een webapp te bespreken.

Is er een verschil tussen low-code en no-code webapp software ontwikkeling?

Softwareontwikkeling zonder code is een relatief nieuw concept. Het is naar voren gekomen als een alternatief voor traditionele softwareontwikkeling waarvoor programmeertalen nodig zijn, zoals Java of C++. Het is ook populair geworden omdat het organisaties helpt hun eigen websites of applicaties te maken zonder dat geavanceerde technische kennis nodig is. Vaak wil je niet met een leeg notepad bestand beginnen om een applicatie te bouwen. Low-code biedt hier een oplossing voor. De softwareonderdelen zijn vaak al uitgewerkt, en het is een kwestie van configureren in plaats van programmeren.
De eerste stap is het selecteren van het gewenste type toepassing. De tweede stap zou zijn om stroomdiagrammen te maken die weergeven hoe de app zal werken. Deze worden vervolgens overgedragen aan ontwikkelaars die de app ontwerpen en coderen voor implementatie op verschillende platforms, zoals Android of iOS. Bij Brixxs werken we bijvoorbeeld met software architecten die eerst de WAT vraag proberen uit te werken voor jou als klanten. Vervolgens komen de functionele consultants om de hoek kijken die dit dan weer vertalen naar de HOE vraag. De technische specialisten werken het dan verder technisch inhoudelijk uit.

Wat is workflow management en wat kun je ermee?

Workflowbeheer, ook wel workflow management genoemd, is tegenwoordig een cruciaal onderdeel van de meeste webapplicaties van bedrijven. Het is de lijm die alle verschillende taken en projecten bij elkaar houdt.
Workflowmanagement kan je helpen met:

  • Definiëren en beheren van workflows
  • Voortgang op het werk volgen en meten
  • Verbetering van de productiviteit door minder tijd te besteden aan handmatige taken
  • Gemakkelijk belangrijke deadlines halen

Wat is het verschil tussen front-end en back-end bij webapplicaties?

Front-end en back-end webontwikkeling zijn, zoals de namen al doen vermoeden, twee verschillende onderdelen van het proces. Frontend ontwikkelaars richten zich doorgaans op het ontwerpen en maken van gebruikersinterfaces en code die werken in de browser van de klant. Denk hierbij aan React of Vue. Backend ontwikkelaars richten zich op hoe informatie wordt opgeslagen op een server, zoals databasebeheer en beveiliging. Als database kun je bijvoorbeeld denken aan MySQL, SQL of Mongo.
Front-end verwijst naar de gebruikersinterface van een website, terwijl back-end verwijst naar de functionaliteit.

Conclusie

We hebben in dit artikel proberen uit te leggen wat webapplicaties zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Voor elke behoefte is er wel een bedrijfsapplicatie te ontwikkelen. Deel jouw idee met ons en ontdek hoe je razendsnel je idee kunt verwezenlijken tot een robuuste webapplicatie.

Wat kan Brixxs voor je betekenen?

  • Gebruik het Brixxs platform om aan de slag te gaan met onze kant en klare bouwstenen.
  • Je hoeft geen expert te zijn om webapplicaties te gebruiken.⁣ We zijn hier om jouw problemen op te lossen, ideeën uit te werken en oplossingen te bouwen die efficiënt voor je werken. Wil je een gebruiksvriendelijk systeem met veel functies?
  • Versnel met de kracht van low-code, no-code webapplicaties
  • Met onze webapplicatie-oplossing zet u snel uw beste beentje voor en richt u zich efficiënter op uw klantsegmenten. Onze flexibele technologie is eenvoudig te implementeren en te gebruiken.
  • Waarom maatwerk programmeurs in het buitenland inhuren voor webapplicatie ontwikkeling als je het vrij snel in een Low-code omgeving kunt doen?
  • We doen er alles aan om moderne frameworks zoals low-code en no-code te gebruiken om jou de kracht van code te geven zonder uitgebreide training.
  • Onze ontwikkelaars vinden het leuk om elegante oplossingen te implementeren die intuïtief zijn
  • We hosten de webapplicatie in Amsterdam
  • Brixxs is ISO en NEN gecertificeerd
  • Nederlandstalig helpdesk en support
  • Echte professionals die kennis hebben van webapplicatie ontwikkeling en die in staat zijn om de gekste API koppeling te bouwen

Veel gestelde vragen over API maatwerk koppelingen

API-koppelingen zijn de sleutel tot succesvolle integraties voor bedrijven van alle groottes en in alle industrieën. Ze stellen bedrijven in staat om hun producten en diensten te integreren met andere systemen, wat betekent dat ze een krachtige manier kunnen zijn om de groei van je bedrijf te versnellen.

Maar wat zijn API-koppelingen precies en hoe kun je ze gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

In simpele termen zijn API-koppelingen manieren waarop twee systemen met elkaar kunnen communiceren. Dit gebeurt via specifieke afspraken over hoe de systemen met elkaar zullen communiceren, wat bekend staat als een API-protocol. Zo’n koppeling stelt een bedrijf in staat om de functionaliteiten van een ander systeem te gebruiken, zoals bijvoorbeeld het ophalen van gegevens of het sturen van data.

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van API-koppelingen voor je bedrijf:

Versnellen van de groei: Door je producten of diensten te integreren met andere systemen, kan je je bereik vergroten en nieuwe markten aanboren.

Verbeterde efficiëntie: API-koppelingen stellen je bedrijf in staat om efficiënter te werken door duplicatie van werk en middelen te verminderen.

Verbindingen leggen met partners: Door API-koppelingen te gebruiken, kan je nieuwe partnerschappen aangaan en de samenwerking met bestaande partners versterken.

Verbetering van producten of diensten: Door gebruik te maken van de functionaliteiten van andere systemen, kan je de kwaliteit van je producten of diensten verbeteren.

Als je overweegt om API-koppelingen te gebruiken om je bedrijf te laten groeien, is het belangrijk om een gekwalificeerde professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat de koppelingen op de juiste manier worden geïmplementeerd en om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de vereisten van je bedrijf.

Samengevat zijn API-koppelingen de sleutel tot succesvolle integraties voor bedrijven. Door ze te gebruiken, kan je de groei van je bedrijf versnellen, efficiënter werken, verbindingen leggen met partners en de kwaliteit van je producten of diensten verbeteren. Door gebruik te maken van API-koppelingen op de juiste manier kan je bedrijf blijven groeien en mee blijven gaan met de veranderende digitale landschap.

API’s (Application Programming Interfaces) zijn een belangrijk onderdeel van het digitale landschap. Ze stellen bedrijven in staat om hun producten en diensten te integreren met andere systemen, wat betekent dat ze een krachtige manier kunnen zijn om de groei van je bedrijf te versnellen.

Maar wat zijn API-koppelingen precies en hoe kun je ze gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

In simpele termen zijn API-koppelingen manieren waarop twee systemen met elkaar kunnen communiceren. Dit gebeurt via specifieke afspraken over hoe de systemen met elkaar zullen communiceren, wat bekend staat als een API-protocol. Zo’n koppeling stelt een bedrijf in staat om de functionaliteiten van een ander systeem te gebruiken, zoals bijvoorbeeld het ophalen van gegevens of het sturen van data.

Er zijn verschillende manieren waarop API-koppelingen je bedrijf kunnen helpen groeien:

  • Nieuwe markten aanboren: Door je producten of diensten te integreren met andere systemen, kan je je bereik vergroten en nieuwe markten aanboren.
  • Verbindingen leggen met partners: API-koppelingen kunnen je bedrijf helpen om nieuwe partnerschappen aan te gaan en de samenwerking met bestaande partners te versterken.
  • Je producten of diensten verbeteren: Door gebruik te maken van de functionaliteiten van andere systemen, kan je de kwaliteit van je producten of diensten verbeteren.
  • Kosten besparen: Door API-koppelingen te gebruiken, kan je duplicatie van werk en middelen verminderen en daardoor kosten besparen.

Als je overweegt om API-koppelingen te gebruiken om je bedrijf te laten groeien, is het belangrijk om een gekwalificeerde professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat de koppelingen op de juiste manier worden geïmplementeerd en om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de vereisten van je bedrijf.

Samengevat zijn API-koppelingen manieren waarop twee systemen met elkaar kunnen communiceren en kunnen ze een krachtig hulpmiddel zijn om de groei van je bedrijf te versnellen door nieuwe markten aan te boren, verbindingen te leggen met partners, je producten of diensten te verbeteren en kosten te besparen. Door gebruik te maken van API-koppelingen op de juiste manier kan je bedrijf blijven groeien en mee blijven gaan met de veranderende digitale landschap.

De afkorting API staat voor het Engelstalige ‘Application Programming Interface’. Het is een koppeling tussen twee verschillende applicaties, die er voor zorgt dat zij met elkaar kunnen communiceren. Het unieke onderdeel hiervan is dat de koppeling ook werkt als de twee applicaties in verschillende programmeertalen zijn geschreven. Een API is de vertaler en ‘tussenpersoon’ voor het verwerken en bijwerken van gegevens. Anders gezegd stelt de gebruiker een vraag en zorgt de API dat deze aankomt bij de aanbieder. Vervolgens vertaalt de API het antwoord terug naar jou: de gebruiker. In de praktijk worden API’s vaak gebruikt in bedrijven en technische oplossingen. Vaak zonder dat je hier iets van merkt en veelal met het doel om (repetitieve) taken te automatiseren. Hoe ziet dat er dan precies uit? Nou, zo kan een API er voor zorgen dat de voorraad van jouw webshop direct verwerkt wordt in jouw boekhoudsysteem. Zodoende kun je direct zien wat de omzet en winst is, maar ook wat de voorraad in de webshop bedraagt. Anderzijds wil je bijvoorbeeld een vlucht boeken naar een tropisch oord voor een heerlijke vakantie. Om dit te bewerkstelligen gebruik je bijvoorbeeld Skyscanner om de goedkoopste vlucht te vinden naar jouw bestemming. Vervolgens kies je ook nog de gewenste stoel en vluchttijd. Al deze data moet Skyscanner opvragen uit de databases van de verschillende aanbieders. De API-koppelingen zijn in dit geval de tussenpersonen die jou hierbij helpen en er voor zorgen dat jij de juiste data te zien krijgt. Zoals je ziet zorgt een API-koppeling voor heel veel efficiëntie en automatisering. Stel je voor dat je alle bestellingen handmatig zou moeten uitvoeren. En vervolgens ook steeds de voorraad moet bijwerken. Dat werkt natuurlijk niet! Al met al kan men dus gerust stellen dat API’s van levensbelang zijn in onze huidige digitale wereld. Wij kunnen letterlijk niet meer zonder deze koppelingen.

API’s zijn een integraal onderdeel van de digitale economie. Ze creëren een cultuur van experimenteren en innoveren. Maar niet alle API’s zijn perfect. Er zijn een paar nadelen aan een koppeling, die moeten worden aangepakt voordat API’s hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Bedrijven maken zich altijd zorgen over wie de API zal onderhouden als ze deze in hun product integreren. Dit komt omdat mensen vaak denken dat integratie de beste manier is om een API te schalen, maar dat geldt niet perse voor elk bedrijf.

Sommige bedrijven geven de voorkeur aan om bestaande API’s te gebruiken in plaats van er een helemaal opnieuw te laten bouwen, omdat ze niet over de middelen of tijd beschikken die nodig zijn voor de ontwikkeling..

Een API-koppeling is een manier voor bedrijven om hun gegevens toegankelijk te maken voor andere applicaties. Zo’n systeem integratie kan om vele redenen nuttig zijn, maar een van de belangrijkste voordelen is dat het helpt bij de gegevensbeveiliging.

Het is een veel voorkomende misvatting dat API-integratie leidt tot verlies van beveiliging, maar in werkelijkheid heeft het het tegenovergestelde effect. Met een API-integratie wordt informatie veilig gedeeld tussen verschillende platforms en applicaties.

Daarnaast voorkomt men het dubbel invoeren van werk, omdat gegevens tussen systemen automatisch worden uitgewisseld, zonder tussenkomt van menselijke handelingen.

Een API koppeling kost tussen de 1000 en 5000 euro. Dit bedrag hangt af van de complexiteit van de oplossing en het aantal systemen dat gekoppeld dient te worden. Vaak betaal je dus eenmalig een bedrag voor de ontwikkeling en inrichting. Daarnaast betaal je vaak ook een klein bedrag per maand voor de hosting. Binnen de hosting is ook monitoring van de maatwerk API koppelingen inbegrepen.

Kosten API koppeling

API staat voor Application Programming Interface. Een API koppeling betekent de communicatie tussen applicaties.

API koppeling - Wat is een API koppeling - Brixxs

Wil je voor het management van je API’s een platform gebruiken? Klik dan hier om meer te lezen over ons API koppelingen platform.

Stap #1: Kennismaking

Tijdens de kennismaking worden je IT vraagstukken door ervaren consultants besproken.

Stap #2: Requirements analyse

Na de kennismaking worden je eisen en wensen in kaart gebracht. Wij kijken naar het huidige systeem landschap en brengen dit in kaart.

Stap #3: Haalbaarheidsstudie

We geven antwoord op de vraag wat er nodig is om het gewenste systeem te gaan bouwen. Inschattingen worden gemaakt en deze kunnen als input dienen voor jouw business case.

Stap #4: Prototyping

We maken een prototype van het gewenste systeem en leggen de API koppelingen in de basis.

Stap #5: Bouwen van een MVP

Een MVP (Minimum Viable Product) heeft minimale functionaliteiten om de werking van de API aan te tonen.

Stap #6: Productierijp maken van de API

De API wordt gereedgemaakt voor de live gang. Infrastructuur wordt uitgerold, quality checks worden uitgevoerd, en de API gaat eerst van test, naar staging en vervolgens naar productie. Er worden alert ingesteld om de API’s in de gaten te houden.

6 stappen voor een API koppeling

Hoe maak ik een API koppeling in 6 stappen

Een API is een interface voor het programmeren van applicaties. Het is een set regels, protocollen en tools die toegankelijk zijn voor andere applicaties.

API’s zijn ontworpen om flexibel en modulair van aard te zijn. Ze stellen ontwikkelaars in staat om andere producten te bouwen of uit te breiden zonder telkens het wiel opnieuw te hoeven uitvinden. API’s maken het ook voor ontwikkelaars mogelijk om applicaties te maken die op nieuwe manieren samenwerken.

Enkele veelvoorkomende taken die u met een API kunt doen zijn:

  • Bestanden uploaden
  • Informatie ophalen uit een API (bijv. JSON)
  • Gegevens uit een database lezen
  • Locatiegegevens ophalen (bijv. GPS-coördinaten)

Wat zijn de voordelen of voordelen van het gebruik van een API?

Een API (Application Programming Interface) is een interface die softwareontwikkelaars bouwen om de interactie met hun apps en services te vergemakkelijken.

API’s bieden een reeks voordelen en voordelen:

  • Ze maken integratie met andere systemen mogelijk
  • Ze faciliteren de ontwikkeling van nieuwe digitale producten en diensten
  • Ze bieden toegang tot gegevens vanuit elke app
  • Ze zorgen voor een betere integratie
  • Veilig
  • Goedkoop

Wat zijn mogelijke toepassingen voor een API?

Er zijn veel mogelijke toepassingen voor een API. Ze worden meestal gebruikt om softwareontwikkelaars een interface te bieden waarmee ze toegang hebben tot gegevens van het systeem van een bedrijf zonder nieuwe code te hoeven schrijven. API’s kunnen ook voor verschillende andere doeleinden worden gebruikt, zoals het maken van systeemkoppelingen, het automatiseren van taken, het verwerken van gegevens en nog veel meer.

Hoe ga je aan de slag met je eigen API?

Er zijn twee manieren om aan de slag te gaan met het bouwen van je eigen API. De eerste is om een API-bouw en test tool zoals POSTMAN te gebruiken. De tweede is door middel van programmeren.

Met een API-bouwtool kun je meteen aan de slag door een paar vragen over je project te beantwoorden en heb je de tools die nodig zijn voor het ontwerpen van een API. Je kunt ook profiteren van bestaande sjablonen die op de lange termijn tijd besparen.

Het bouwen van je eigen API door middel van programmeren vereist meer werk. Als je niet bekend bent met coderen, kun je het beste iemand vinden die hiermee ervaringen heeft, omdat het tijdrovend en vervelend kan zijn om zonder deze kennis te doen.

Heb ik programmeer vaardigheden nodig om een API te gebruiken?

API is een set instructies of hulpmiddelen waarmee mensen softwaretoepassingen kunnen bouwen. API wordt de taal van het internet genoemd. API kan worden geïntegreerd met andere services om nieuwe functies te bieden.

Als u een e-commercebedrijf heeft, is API een van uw belangrijkste bronnen. API stelt bedrijven in staat om met elkaar te communiceren of gegevens te delen met applicaties van derden zonder dat ze elke keer alles opnieuw hoeven te bouwen. Om API te gebruiken, hoeft u alleen maar te weten hoe het werkt en hoe het voor jouw bedrijf kan werken.

Een API is een webservice. Het is een programma of een reeks instructies waarmee twee toepassingen met elkaar kunnen praten.

Een webservice biedt een manier voor computerprogramma’s die op verschillende machines draaien om met elkaar te communiceren via het world wide web. Het ene programma fungeert als een “client” en verzendt een bericht dat door de “server” wordt begrepen. De server verwerkt vervolgens het verzoek en stuurt zo nodig een antwoord terug.

Het internet is een netwerk van computers over de hele wereld die via het world wide web met elkaar communiceren. Het ene programma fungeert als een “client” en stuurt een bericht dat door de “server” wordt begrepen. De server verwerkt het verzoek vervolgens.

Wat is een webservice?

Een webservice is een softwaresysteem dat toegankelijk is via internet en meestal wordt beheerd door een bedrijf.

Webservices zijn doorgaans ontworpen om specifieke soorten gegevens of informatie te leveren. Je zult merken dat veel bedrijven verschillende webservices aanbieden, zoals chatbots voor klantenservice, een API voor het publiceren van inhoud op hun website en een API voor het ophalen van aandelenkoersen.