Webapplicatie laten maken?

Een webapplicatie is een programma dat in de cloud draait. Deze applicatie is toegankelijk via een internetbrowser, zoals Google Chrome, Safari of Firefox. Een webapplicatie laten maken of ontwikkelen is niet makkelijk. In dit artikel proberen we daar dan ook inzicht in te geven.
Webapplicaties worden vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden. Ze zijn gemaakt om een dienst te verlenen of te communiceren met andere softwareprogramma’s. Google Spreadsheets is bijvoorbeeld een tool voor het bewerken van spreadsheets waarmee je berekeningen kunt maken en je werk met anderen kunt delen, terwijl Microsoft Office 365 een kantoorsuite is met populaire tools zoals Word en Outlook.

Er zijn veel verschillende soorten webapplicaties: persoonlijke assistenten zoals Siri en Alexa, chatbots voor klantenondersteuning, foto bewerkingstools zoals Photoshop. Daarnaast zijn er Low-code platformen waar je vrij makkelijk een webapplicatie kunt laten bouwen. Middels drag-and-drop kunnen velden in een mum van tijd op pagina’s worden geplaatst. Automatisch worden op de achtergrond de velden, relaties en indexes aangemaakt op database niveau.

Wat zijn de voordelen van een webapplicatie?

Webapplicaties zijn beter schaalbaar

Webapplicaties zijn schaalbaarder dan desktopapplicaties. Webapps zijn toegankelijk vanaf elk apparaat en gebruikers hebben op elk moment toegang tot de app met een internetverbinding. Bij webapps worden gegevens opgeslagen in een online database, waardoor deze altijd beschikbaar en toegankelijk is voor de gebruiker. Indien de gebruikers toenemen en de applicatie zwaarder wordt belast, dan kunnen er vaak extra (virtuele) servers worden geplaatst om de load te verdelen.

Webapplicaties zijn goedkoper in onderhoud

Webapplicaties zijn goedkoper in onderhoud omdat ze makkelijker aanpasbaar zijn. Zo hoef je niet een installatie te verrichten op de machine van de eindgebruiker. Bij desktop applicaties is dat vaak wel het geval, en dien je “handmatig” een update te doen.
De ontwikkeling van webapplicaties bestaat al heel lang. Ook al wordt het nu als een “nieuw” iets beschouwd, degene die al heel lang in de branche zitten, weten hoeveel het hen kan helpen in hun bedrijfsvoering. Webapplicaties hebben veel voordelen en de meest opvallende is dat ze goedkoper in onderhoud zijn zoals reeds omschreven.

Webapplicaties zijn toegankelijker

Webapplicaties zijn niet alleen meer voor tech-nerds. Veel bedrijven zijn begonnen met het maken van webapps, zodat ze meer mensen kunnen bereiken, zowel binnen als buiten hun organisatie.
De verschuiving is te wijten aan de stijgende populariteit van mobiele apparaten. Webapplicaties zijn nu toegankelijk op laptops, tablets en smartphones. De kloof tussen een mobiele app en webapp wordt alleen maar kleiner. Zo kun je je camera triggeren met een upload knop op een webpagina, of kun je web push berichten sturen. Al met al zijn webapplicaties toegankelijker geworden dan voorheen.

Wat zijn de nadelen van een webapplicatie?

Websites worden gehost op een server, een speciale machine die alle broncodes en bestanden opslaat. Als u een website wilt bijwerken, moet u contact opnemen met het bedrijf dat de server host en een update aanvragen. Als ze het druk hebben of de wijziging niet willen aanbrengen, moet je misschien wachten tot ze dat wel zijn.
De nadelen van een webapplicatie zijn dat deze langzamer kan zijn dan een traditionele applicatie en dat er verbinding met internet nodig is. Eerlijk is eerlijk, vaak hebben webapplicaties moeite om duizenden records te laden en deze smooth weer te geven. Een desktop applicatie daarentegen gaat beter om met grote hoeveelheden data.

Wat zijn de kosten van een webapplicatie laten ontwikkelen?

Webgebaseerde applicaties zijn een handig hulpmiddel voor het ontwikkelen van websites en kunnen een nuttig hulpmiddel zijn voor een bedrijf om bedrijfsprocessen te automatiseren.
Een webgebaseerde applicatie is een website die is ontwikkeld om de functies van een applicatie te hebben.
De kosten van webgebaseerde applicaties zijn afhankelijk van de functies die nodig zijn. Denk hierbij aan aantal objecten/tabellen, pagina’s, api koppelingen naar verschillende systemen. Over het algemeen kost een webapplicatie laten ontwikkelen tussen de 2000 en 15.000 euro.

Wat onderscheidt een webgebaseerde applicatie van een desktopapplicatie?

Webgebaseerde applicaties zijn dynamischer dan desktopapplicaties. Ze zijn interactiever, altijd up-to-date en makkelijk toegankelijk. Webgebaseerde apps zijn overal toegankelijk en vereisen geen installatie op je computer.

Hoe weet ik of ik een webapp nodig heb of niet?

Websites worden beschouwd als de digitale representatie van het bedrijf. Als zodanig is het belangrijk om zorgvuldig een webdesign bureau te kiezen dat diensten voor website ontwerp en ontwikkeling aanbiedt. Er zijn veel aspecten van websites die zorgvuldig moeten worden gepland om optimale resultaten te behalen.
Een van deze aspecten is de stabiliteit en veiligheid van de website. Hiervoor moet u een webbureau inhuren dat experts heeft in het ontwikkelen van webapplicaties voor websites. Deze experts zullen op maat gemaakte webapplicaties voor je bedrijfswebsite maken die ook gebruiksvriendelijk zijn. Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden voor een webapp te bespreken.

Is er een verschil tussen low-code en no-code webapp software ontwikkeling?

Softwareontwikkeling zonder code is een relatief nieuw concept. Het is naar voren gekomen als een alternatief voor traditionele softwareontwikkeling waarvoor programmeertalen nodig zijn, zoals Java of C++. Het is ook populair geworden omdat het organisaties helpt hun eigen websites of applicaties te maken zonder dat geavanceerde technische kennis nodig is. Vaak wil je niet met een leeg notepad bestand beginnen om een applicatie te bouwen. Low-code biedt hier een oplossing voor. De softwareonderdelen zijn vaak al uitgewerkt, en het is een kwestie van configureren in plaats van programmeren.
De eerste stap is het selecteren van het gewenste type toepassing. De tweede stap zou zijn om stroomdiagrammen te maken die weergeven hoe de app zal werken. Deze worden vervolgens overgedragen aan ontwikkelaars die de app ontwerpen en coderen voor implementatie op verschillende platforms, zoals Android of iOS. Bij Brixxs werken we bijvoorbeeld met software architecten die eerst de WAT vraag proberen uit te werken voor jou als klanten. Vervolgens komen de functionele consultants om de hoek kijken die dit dan weer vertalen naar de HOE vraag. De technische specialisten werken het dan verder technisch inhoudelijk uit.

Wat is workflow management en wat kun je ermee?

Workflowbeheer, ook wel workflow management genoemd, is tegenwoordig een cruciaal onderdeel van de meeste webapplicaties van bedrijven. Het is de lijm die alle verschillende taken en projecten bij elkaar houdt.
Workflowmanagement kan je helpen met:

 • Definiëren en beheren van workflows
 • Voortgang op het werk volgen en meten
 • Verbetering van de productiviteit door minder tijd te besteden aan handmatige taken
 • Gemakkelijk belangrijke deadlines halen

Wat is het verschil tussen front-end en back-end bij webapplicaties?

Front-end en back-end webontwikkeling zijn, zoals de namen al doen vermoeden, twee verschillende onderdelen van het proces. Frontend ontwikkelaars richten zich doorgaans op het ontwerpen en maken van gebruikersinterfaces en code die werken in de browser van de klant. Denk hierbij aan React of Vue. Backend ontwikkelaars richten zich op hoe informatie wordt opgeslagen op een server, zoals databasebeheer en beveiliging. Als database kun je bijvoorbeeld denken aan MySQL, SQL of Mongo.
Front-end verwijst naar de gebruikersinterface van een website, terwijl back-end verwijst naar de functionaliteit.

Conclusie

We hebben in dit artikel proberen uit te leggen wat webapplicaties zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Voor elke behoefte is er wel een bedrijfsapplicatie te ontwikkelen. Deel jouw idee met ons en ontdek hoe je razendsnel je idee kunt verwezenlijken tot een robuuste webapplicatie.

Wat kan Brixxs voor je betekenen?

 • Gebruik het Brixxs platform om aan de slag te gaan met onze kant en klare bouwstenen.
 • Je hoeft geen expert te zijn om webapplicaties te gebruiken.⁣ We zijn hier om jouw problemen op te lossen, ideeën uit te werken en oplossingen te bouwen die efficiënt voor je werken. Wil je een gebruiksvriendelijk systeem met veel functies?
 • Versnel met de kracht van low-code, no-code webapplicaties
 • Met onze webapplicatie-oplossing zet u snel uw beste beentje voor en richt u zich efficiënter op uw klantsegmenten. Onze flexibele technologie is eenvoudig te implementeren en te gebruiken.
 • Waarom maatwerk programmeurs in het buitenland inhuren voor webapplicatie ontwikkeling als je het vrij snel in een Low-code omgeving kunt doen?
 • We doen er alles aan om moderne frameworks zoals low-code en no-code te gebruiken om jou de kracht van code te geven zonder uitgebreide training.
 • Onze ontwikkelaars vinden het leuk om elegante oplossingen te implementeren die intuïtief zijn
 • We hosten de webapplicatie in Amsterdam
 • Brixxs is ISO en NEN gecertificeerd
 • Nederlandstalig helpdesk en support
 • Echte professionals die kennis hebben van webapplicatie ontwikkeling en die in staat zijn om de gekste API koppeling te bouwen

Veel gestelde vragen over API maatwerk koppelingen

Een API koppeling kost tussen de 1000 en 5000 euro. Dit bedrag hangt af van de complexiteit van de oplossing en het aantal systemen dat gekoppeld dient te worden. Vaak betaal je dus eenmalig een bedrag voor de ontwikkeling en inrichting. Daarnaast betaal je vaak ook een klein bedrag per maand voor de hosting. Binnen de hosting is ook monitoring van de maatwerk API koppelingen inbegrepen.

Kosten API koppeling

API staat voor Application Programming Interface. Een API koppeling betekent de communicatie tussen applicaties.

API koppeling - Wat is een API koppeling - Brixxs

Wil je voor het management van je API’s een platform gebruiken? Klik dan hier om meer te lezen over ons API koppelingen platform.

Stap #1: Kennismaking

Tijdens de kennismaking worden je IT vraagstukken door ervaren consultants besproken.

Stap #2: Requirements analyse

Na de kennismaking worden je eisen en wensen in kaart gebracht. Wij kijken naar het huidige systeem landschap en brengen dit in kaart.

Stap #3: Haalbaarheidsstudie

We geven antwoord op de vraag wat er nodig is om het gewenste systeem te gaan bouwen. Inschattingen worden gemaakt en deze kunnen als input dienen voor jouw business case.

Stap #4: Prototyping

We maken een prototype van het gewenste systeem en leggen de API koppelingen in de basis.

Stap #5: Bouwen van een MVP

Een MVP (Minimum Viable Product) heeft minimale functionaliteiten om de werking van de API aan te tonen.

Stap #6: Productierijp maken van de API

De API wordt gereedgemaakt voor de live gang. Infrastructuur wordt uitgerold, quality checks worden uitgevoerd, en de API gaat eerst van test, naar staging en vervolgens naar productie. Er worden alert ingesteld om de API’s in de gaten te houden.

6 stappen voor een API koppeling

Hoe maak ik een API koppeling in 6 stappen

Een API is een interface voor het programmeren van applicaties. Het is een set regels, protocollen en tools die toegankelijk zijn voor andere applicaties.

API’s zijn ontworpen om flexibel en modulair van aard te zijn. Ze stellen ontwikkelaars in staat om andere producten te bouwen of uit te breiden zonder telkens het wiel opnieuw te hoeven uitvinden. API’s maken het ook voor ontwikkelaars mogelijk om applicaties te maken die op nieuwe manieren samenwerken.

Enkele veelvoorkomende taken die u met een API kunt doen zijn:

 • Bestanden uploaden
 • Informatie ophalen uit een API (bijv. JSON)
 • Gegevens uit een database lezen
 • Locatiegegevens ophalen (bijv. GPS-coördinaten)

Wat zijn de voordelen of voordelen van het gebruik van een API?

Een API (Application Programming Interface) is een interface die softwareontwikkelaars bouwen om de interactie met hun apps en services te vergemakkelijken.

API’s bieden een reeks voordelen en voordelen:

 • Ze maken integratie met andere systemen mogelijk
 • Ze faciliteren de ontwikkeling van nieuwe digitale producten en diensten
 • Ze bieden toegang tot gegevens vanuit elke app
 • Ze zorgen voor een betere integratie
 • Veilig
 • Goedkoop

Wat zijn mogelijke toepassingen voor een API?

Er zijn veel mogelijke toepassingen voor een API. Ze worden meestal gebruikt om softwareontwikkelaars een interface te bieden waarmee ze toegang hebben tot gegevens van het systeem van een bedrijf zonder nieuwe code te hoeven schrijven. API’s kunnen ook voor verschillende andere doeleinden worden gebruikt, zoals het maken van systeemkoppelingen, het automatiseren van taken, het verwerken van gegevens en nog veel meer.

Hoe ga je aan de slag met je eigen API?

Er zijn twee manieren om aan de slag te gaan met het bouwen van je eigen API. De eerste is om een API-bouw en test tool zoals POSTMAN te gebruiken. De tweede is door middel van programmeren.

Met een API-bouwtool kun je meteen aan de slag door een paar vragen over je project te beantwoorden en heb je de tools die nodig zijn voor het ontwerpen van een API. Je kunt ook profiteren van bestaande sjablonen die op de lange termijn tijd besparen.

Het bouwen van je eigen API door middel van programmeren vereist meer werk. Als je niet bekend bent met coderen, kun je het beste iemand vinden die hiermee ervaringen heeft, omdat het tijdrovend en vervelend kan zijn om zonder deze kennis te doen.

Heb ik programmeer vaardigheden nodig om een API te gebruiken?

API is een set instructies of hulpmiddelen waarmee mensen softwaretoepassingen kunnen bouwen. API wordt de taal van het internet genoemd. API kan worden geïntegreerd met andere services om nieuwe functies te bieden.

Als u een e-commercebedrijf heeft, is API een van uw belangrijkste bronnen. API stelt bedrijven in staat om met elkaar te communiceren of gegevens te delen met applicaties van derden zonder dat ze elke keer alles opnieuw hoeven te bouwen. Om API te gebruiken, hoeft u alleen maar te weten hoe het werkt en hoe het voor jouw bedrijf kan werken.

API’s zijn een integraal onderdeel van de digitale economie. Ze creëren een cultuur van experimenteren en innoveren. Maar niet alle API’s zijn perfect. Er zijn een paar nadelen aan een koppeling, die moeten worden aangepakt voordat API’s hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Bedrijven maken zich altijd zorgen over wie de API zal onderhouden als ze deze in hun product integreren. Dit komt omdat mensen vaak denken dat integratie de beste manier is om een API te schalen, maar dat geldt niet perse voor elk bedrijf.

Sommige bedrijven geven de voorkeur aan om bestaande API’s te gebruiken in plaats van er een helemaal opnieuw te laten bouwen, omdat ze niet over de middelen of tijd beschikken die nodig zijn voor de ontwikkeling..

Een API-koppeling is een manier voor bedrijven om hun gegevens toegankelijk te maken voor andere applicaties. Zo’n systeem integratie kan om vele redenen nuttig zijn, maar een van de belangrijkste voordelen is dat het helpt bij de gegevensbeveiliging.

Het is een veel voorkomende misvatting dat API-integratie leidt tot verlies van beveiliging, maar in werkelijkheid heeft het het tegenovergestelde effect. Met een API-integratie wordt informatie veilig gedeeld tussen verschillende platforms en applicaties.

Daarnaast voorkomt men het dubbel invoeren van werk, omdat gegevens tussen systemen automatisch worden uitgewisseld, zonder tussenkomt van menselijke handelingen.

Een API is een webservice. Het is een programma of een reeks instructies waarmee twee toepassingen met elkaar kunnen praten.

Een webservice biedt een manier voor computerprogramma’s die op verschillende machines draaien om met elkaar te communiceren via het world wide web. Het ene programma fungeert als een “client” en verzendt een bericht dat door de “server” wordt begrepen. De server verwerkt vervolgens het verzoek en stuurt zo nodig een antwoord terug.

Het internet is een netwerk van computers over de hele wereld die via het world wide web met elkaar communiceren. Het ene programma fungeert als een “client” en stuurt een bericht dat door de “server” wordt begrepen. De server verwerkt het verzoek vervolgens.

Wat is een webservice?

Een webservice is een softwaresysteem dat toegankelijk is via internet en meestal wordt beheerd door een bedrijf.

Webservices zijn doorgaans ontworpen om specifieke soorten gegevens of informatie te leveren. Je zult merken dat veel bedrijven verschillende webservices aanbieden, zoals chatbots voor klantenservice, een API voor het publiceren van inhoud op hun website en een API voor het ophalen van aandelenkoersen.

REST API’s zijn platforms die andere platforms een manier bieden om met elkaar te communiceren. Het wordt ook gebruikt om gegevens tussen twee toepassingen over te dragen.

Een RESTful API wordt een op HTTP gebaseerde service genoemd die toegankelijk is via een HTTP-verzoek, meestal in de vorm van GET- of POST-verzoeken. De term “REST” is geen handelsmerk en er is dus geen formele definitie van wat een RESTful API maakt. Ontwikkelaars kunnen een service echter als een “RESTful API” beschouwen als deze voldoet aan de volgende beperkingen:

 1. Klanten kunnen verzoeken doen met behulp van HTTP-methoden, zoals GET en POST;
 2. Een client mag de serverstatus nooit wijzigen buiten wat expliciet is gegeven in het antwoord van de server;

Wat is een REST-API en wat kun je ermee?

Een REST API is een set regels voor het verzenden van gegevens tussen de client en de server. REST API’s zijn erg populair omdat ze niet ingewikkeld zijn om te maken en gemakkelijk door ontwikkelaars kunnen worden gebruikt.

REST-API’s worden gebruikt om toegang tot gegevens te bieden, gegevens begrijpelijker te maken of het delen of integreren van gegevens tussen verschillende platforms te vergemakkelijken. Enkele voorbeelden van waar u een REST API voor kunt gebruiken, is om live informatie over verkeersongevallen te delen, contactgegevens op één plek op te slaan of uw favoriete restaurants in één app op te slaan.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een REST API?

De beste voordelen van het gebruik van een REST API is dat het grote of kleine bedrijven kan helpen om te groeien en efficiënter te werken.

Een REST API staat voor Representational State Transfer Application Programming Interface en is in feite een manier om het ene systeem, zoals een website, aan een ander systeem te koppelen. Stel dat je een online winkelprogramma hebt en dit wil koppelen aan je boekhoudsoftware? Een REST API zou de twee systemen in staat stellen om naadloos en zonder enige vorm van vertraging of onderbreking van de service met elkaar te communiceren.

Waarom zou ik een REST API nodig hebben?

Als contentschrijver heb je misschien al een blog of website van waaruit je content pusht. Zo niet, dan is een API een perfecte oplossing voor uw contentbehoeften.

Met de REST API kunt u uw gegevens op een meer georganiseerde manier opslaan en openen. Het maakt ook het eenvoudig invoegen van gegevens in de database mogelijk door de noodzaak om alles handmatig in code in te voeren overbodig te maken, wat tijd bespaart en een hogere nauwkeurigheid biedt.

Hoe gebruik ik een REST API?

Een REST API, ook wel RESTful API genoemd, is een API die een manier biedt om toegang te krijgen tot inhoud of gegevens via HTTP met XML- of JSON-indeling.

REST API’s worden vaak gebruikt door webservices die hun gegevens openbaar moeten maken. RESTful API’s worden ook externe procedure-aanroepen genoemd. Het is mogelijk voor de klant om verzoeken te doen zonder enige server-side logica van de kant van de serviceprovider.

Een REST API biedt de volgende functies:

 • Representational State Transfer (REST)
 • Hypertext Transfer Protocol (HTTP)
 • XML- of JSON-indelingen

Wat is het verschil tussen een API en een formulier?

Een API (Application Programming Interface) is een set programmeer instructies waarmee twee computertoepassingen met elkaar kunnen communiceren. Een API specificeert de regels die de programmeur moet volgen voor de toepassing.

Een formulier is een webpagina met invoervakken die worden gebruikt om gegevens in een toepassing, website of een ander softwaresysteem in te voeren.

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een API in plaats van een formulier. API’s kunnen worden gebruikt om informatie te verzamelen over wat klanten willen en nodig hebben door gegevens van klanten te verzamelen zonder dat ze deze zelf fysiek hoeven in te typen. Met API’s kunt u interactieve interfaces op uw website of app maken zonder dat u hoeft te betalen voor extra codering die nodig zou zijn als u een formulier zou gebruiken. Het laatste grote voordeel van het gebruik van een API is dat het kan worden geïntegreerd met veel verschillende soorten systemen

Hoe werkt een API-formulier?

Een API-formulier is een webformulier dat door een gebruiker kan worden ingevuld en via een API naar een derde partij kan worden verzonden. Het is voor u de gemakkelijkste manier om uw website te integreren met een andere dienst.

Meestal zijn er twee manieren om een API-formulier met een API te verzenden: met behulp van POST- of GET-verzoeken. Welke u moet gebruiken, hangt af van of u gevoelige informatie van de gebruiker nodig heeft, zoals wachtwoorden of creditcardnummers.

POST-verzoeken hebben altijd de voorkeur wanneer gevoelige informatie met hen wordt verzonden, omdat ze gegevens versleutelen voordat deze via HTTPS/SSL-verbindingen naar de derde partij zijn verzonden. Dit zorgt ervoor dat niemand anders kan zien dat gevoelige gegevens van de gebruiker naar de derde partij worden verzonden zonder te worden onderschept door een aanval. Een mooi voorbeeld is Wufoo forms. Hier kunt verschillende formulieren opmaken en via de instellingen kunt u het web adres opgeven, waarnaar het formulier gepost moet worden.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een API-formulier?

API’s zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat de tools die u gebruikt naadloos samenwerken. Als u bijvoorbeeld Google Spreadsheets gebruikt voor uw spreadsheet behoeften, maar ervoor moet zorgen dat de gegevens worden opgeslagen in WordPress, dan helpt een API daarbij.

Een API maakt alles makkelijker door als intermediair tussen twee verschillende interfaces op te treden. Het converteert de informatie van de ene interface naar een formaat dat door een andere interface kan worden begrepen. Dit zal helpen om fouten te verminderen en ervoor te zorgen dat al de projecten met elkaar verbonden zijn.

API-beheer is het proces waarbij een manier wordt geboden om API’s te beheren, bewaken en beveiligen. API-beheer kan worden gedaan via zowel een API-beheer platform als een API-gateway.

API-beheer biedt verschillende voordelen voor organisaties die de moeite waard zijn om in overweging te nemen bij het nadenken over het beheer van API’s binnen jouw organisatie. Enkele elementen waar je aan kunt denken:

 • Geoptimaliseerd API-gebruik door gebruikspatronen te monitoren en aan te passen op basis van gebruikersgedrag
 • Mogelijkheid om API’s te beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik door toegangsbeleid te creëren

Wat zijn de voordelen van API-beheer?

Naarmate de complexiteit van software toeneemt, neemt ook de behoefte aan API’s toe. Maar API’s zijn moeilijk te beheren en kunnen snel een puinhoop worden als ze niet goed gestructureerd zijn. Met API-beheer kunnen bedrijven hun API’s bijhouden door een centrale opslagplaats te bieden waarin ze deze kunnen opslaan en organiseren op een manier die voor hen logisch is.

Via API-beheer kunnen bedrijven er ook voor zorgen dat hun gebruikers toegang hebben tot de meest bijgewerkte versie van hun API door een centrale locatie te hebben voor alle updates. En als het tijd is om oude versies van een API af te schaffen, is dat via API-beheer eenvoudig te doen met slechts één klik op de knop.

Hoe werkt een API-controle?

API’s worden gebruikt om de toegang tot gegevens of services erachter te regelen. Dit wordt gedaan door authenticatie en autorisatie te geven aan de API.

Om te kunnen garanderen dat API-controle werkt, is het noodzakelijk dat het wordt gedaan door een derde partij die geen kwade bedoelingen heeft.

In welke bedrijfstakken wordt het meest waarschijnlijk gebruik gemaakt van API-controle?

In sommige sectoren is de kans groter dat API-controle wordt gebruikt dan in andere. Dit komt omdat API’s meestal worden gebouwd door ontwikkelaars die de branche waarin ze werken begrijpen. Deze ontwikkelaars kunnen vereenvoudigde API’s maken die aansluiten bij de behoeften van de branche waarin ze werken.

Sectoren die API’s gebruiken, zijn onder meer de gezondheidszorg, financiën, detailhandel en andere sectoren die veel gegevens moeten beheren. Het kunnen ook bedrijven zijn die hun eigen app of mobiele website willen ontwikkelen terwijl ze hun huidige backend-systemen gebruiken.