Wat vergoedt een verzekering tegenwoordig in het buitenland (en wat niet)?

Wat vergoedt een verzekering tegenwoordig in het buitenland (en wat niet)?


Toegegeven – het is een béétje een gedoe om in deze verwarrende tijd op vakantie te gaan. Landen hebben uiteenlopende maatregelen genomen voor reizigers en het is niet altijd even duidelijk hoe deze precies in elkaar steken.

Wat óók verwarrend is, zijn de verzekeringen. U wilt tenslotte toch weten waar u aan toe bent, mocht u onverhoopt in een ziekenhuis of quarantainehotel belanden. Daarover kunnen we u in ieder geval gerust stellen: qua verzekeringen is boel helderder dan u denkt.

Vergoede zorg

Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden middels hun basisverzekering namelijk alle urgente en spoedeisende medische zorg in het buitenland. Het maakt daarbij niet uit welke kleurcode er in het land van kwestie geldig is: groen, geel, oranje of zelfs rood.

Het was tot 21 september 2021 zo dat medische, aan corona gerelateerde gebeurtenissen niet werden verzekerd wanneer u naar rode of oranje gebieden reisde. Dit is echter aangepast. Wat dat betreft, is er dus geen reden tot zorg.

Onvoorziene uitgaven

Ook kosten die in wezen niets met ziekenhuizen te maken hebben, worden door de meeste verzekeraars vergoed. U kunt hierbij denken aan de kosten van quarantaine of een noodzakelijk langer verblijf op uw bestemming. Een flinke geruststelling.

Kosten die niet worden vergoed

De basisverzekering dekt desondanks ook weer niet alle kosten. Voorbeelden van situaties die niet worden vergoed, zijn onder meer planbare zorg, de kosten voor een repatriëring én kosten die boven het gebruikelijke Nederlandse tarief uitkom en.

Het is echter wel mogelijk om u hiervoor aanvullend te verzekeren. Overleg met uw verzekering wat de mogelijkheden zijn óf praat met uw verzekeringsadviseur om te bepalen welke opties u het beste uitkomen. Zo bent u in ieder geval verzekerd van een weloverwogen keuze.

Gerelateerde Artikelen

Op vakantie: wat dekt een reisverzekering nu wel en niet?

De specifieke dekking van een reisverzekering hangt af van de verzekeraar in kwestie. We kunnen desondanks een aantal dingen noemen die standaard wel en standaard niet zijn meeverzekerd. Komen ze! Dit is meestal wel verzekerd Noodzakelijke medische kosten Deze worden...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707