Wanneer is een reisverzekering wel en niet zinvol?

Wanneer is een reisverzekering wel en niet zinvol?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: een reisverzekering is altijd zinvol. Het zijn de aanvullende verzekeringen die u wellicht wel of juist niet nodig heeft. Lees verder! 

Nee – een reisverzekering is niet verplicht. Dat betekent echter niet dat zo’n verzekering niet handig is. Hij dekt u tenslotte in het geval van noodsituaties in het buitenland. Denk hierbij onder meer aan een situatie waarbij u halsoverkop naar huis moet – of een geval waarbij u juist langer op uw vakantieadres moet blijven. Dat klinkt leuk, maar het gaat natuurlijk wel gepaard met aanvullende onkosten. En die zijn met met een reisverzekering meestal gedekt. 

Mensen die veel reizen hebben een doorlopende reisverzekering. Heeft u dat niet? Dan kunt u bijvoorbeeld bij uw boeking een reisverzekering afsluiten. Dit wordt aangeboden door zowel traditionele reisbureaus als online organisaties, zoals Expedia. 

Aanvullende dekkingen
Of u nu wel of geen doorlopende reisverzekering heeft: het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om de basisverwant. Deze dekt u tijdens standaard noodhulp in het buitenland. Voorbeelden: dekking voor kosten bij een vervroegde terugreis door een sterfgeval of een opsporingsactie. 

We onderscheiden echter ook een aantal aanvullende dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn verzekeringen voor medische kosten, wintersport en contant geld. 

Een verzekering voor medische kosten kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten reist. Een eventueel ziekenhuisbezoek moet u hier namelijk direct afrekenen, waarbij de kosten hoog kunnen oplopen. Een wintersportdekking helpt vanzelfsprekend wanneer u van plan bent te gaan skiën of snowboarden. 

Een verzekering om uw contanten mee te dekken, is in veel gevallen echter minder zinvol. De deling is namelijk erg beperkt – en bovendien reist u waarschijnlijk niet met al te veel contant geld op zak. 

Persoonsgebonden
Let wel: wat voor de een niet zinvol is, kan dat voor de ander juist wel zijn. Raadpleeg altijd een verzekeringsadviseur voor meer info. 

Bron: Consumentenbond 

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707