Waarom zijn zakelijke autoverzekeringen duurder?

Waarom zijn zakelijke autoverzekeringen duurder?

Iedereen die weleens naar een zakelijke autoverzekering heeft gezocht, is het opgevallen: de duurdere tarieven ten opzichte van particuliere varianten. Hoe dit komt? We leggen het u hieronder uit.

Bent u de trotse eigenaar van een eenmanszaak? Dan kan het – in sommige gevallen – slim zijn om een auto op de zaak te zetten. Daar zijn verschillende redenen voor, maar die komen allemaal neer op het volgende: wanneer de auto ook daadwerkelijk met name voor de zaak wordt gebruikt, is dit simpelweg voordeliger, bijvoorbeeld met betrekking tot de belasting.

Meer kilometers en extra chauffeurs
Er is alleen één nadeel: de premies voor een zakelijke autoverzekering zijn doorgaans duurder. Dat heeft diverse oorzaken, waarvan het aantal kilometers wellicht de belangrijkste is.

Zakelijke voertuigen maken doorgaans namelijk méér kilometers dan privéwagens. En meer kilometers staat gelijk aan een grotere kans op schade. Daarnaast speelt het een rol dat zakelijke voertuigen meestal door meer dan één chauffeur worden gebruikt. Ook dit kan – opnieuw in de ogen van de verzekeraar – sneller leiden tot schade.

Aanvullende voordelen
‘Krijg ik voor die hogere premie dan ook méér waar voor mijn geld?’

Helaas is dat vaak niet het geval. De polissen zien er doorgaans hetzelfde uit als de particuliere variant. Ze bieden dezelfde dekkingen en vergoeden dezelfde bedragen in het geval van schade.

Het kan wél zo zijn dat u profiteert van een aantal extraatjes. Dit zijn meestal manieren van verzekeraars om meer zakelijke klanten te lokken. Een voorbeeld daarvan: een gratis inzittendenverzekering.

Het is daarom altijd slim om verschillende zakelijke verzekeraars tegenover elkaar aan het licht te houden. Zo ziet u snel waar u de beste deal vindt. Vraag uw verzekeringsadviseur om meerdere opties, zodat u altijd een goed beeld heeft.

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707