Waarom energiezuinige woningen meer in trek zijn

Waarom energiezuinige woningen meer in trek zijn

Op zoek naar een koophuis? Dan is een woning met een goed energielabel sowieso een pre. Ook zien makelaars een extra reden om energiezuinige huizen de voorkeur te geven: ze behouden beter hun waarde. 

Duurzame woningen zijn meer in trek nu energie duur is en dus presteren ze beter qua waarde. Ze behouden hun waarde beter als de marktprijzen dalen en stijgen ook harder dan gemiddeld, wanneer de markt in een stijgende lijn zit. 

Reden
Hoge energieprijzen veroorzaken de relatieve populariteit van duurzame woningen. Door de torenhoge energieprijzen zijn onder andere Nederlanders meer dan ooit op zoek naar een woning met een goede isolatie en dat deze woningen dus voor betere prijzen verkocht worden. Kopers zijn voor zo’n woning sneller bereid om boven de vraagprijs te bieden. 

Waardestijgingen
Uit een onderzoek van de makelaarsvereniging NVM blijkt dat woningen met het energielabel C al bijna 12 procent meer opleveren dan huizen met het energielabel G. Wie een woning met het energielabel A heeft, kan bij een verkoop helemaal zijn of haar lol op. Deze worden voor ongeveer 7 procent meer verkocht dan een huis met het energielabel C.  

Bovendien lopen deze verschillen in de (nabije) toekomst alleen nog maar verder op, aldus NVM. Dat geldt voornamelijk voor regio’s waarin ook veel woningen te koop worden aangeboden. 

Verduurzamingen
Het loont volgens NVM dan ook om woningen te verduurzamen. Een huis dat een sprong maakt van label E naar A kan zomaar 14 procent in waarde toenemen. Dat gaat dan veelal om een waardevermeerdering van tienduizenden euro’s. 

Bron: AD 

Gerelateerde Artikelen

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Studenten en energiecompensatie: hoe zit het precies?

Veel Nederlanders ontvangen twee keer €190 aan energiecompensatie. Studenten lijken echter massaal buiten de boot te vallen. We leggen u hieronder uit wat er speelt.  Krijgen studenten een energiecompensatie? Iedere Nederlander ontvangt in de maanden november en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707