Voor déze verzekeringen betaalt u mogelijk teveel

Voor déze verzekeringen betaalt u mogelijk teveel

De autoverzekering en de reisverzekeringen zijn voorbeelden van verzekeringen waarvoor u mogelijk een teveel aan premie betaalt. We leggen u hieronder uit waarom én bij welke varianten dit nog meer het geval is.

Autoverzekeringen
De autoverzekering staat op nummer één wanneer het gaat over te dure verzekeringen.

Dat komt bovenal doordat sommige eigenaren hun auto onnodig allrisk verzekeren. Dat is wellicht handig bij prijzige of klassieke auto’s, maar niet voor de doorsnee gezinswagen.

Tip: check daarom goed of uw autoverzekering mogelijk iets te toereikend is. Wellicht kunt u het af met een goedkopere premie – zónder dat u daarbij meer risico loopt.

Reisverzekeringen
Reisverzekeringen, soms ook wel vakantieverzekeringen genoemd, horen ook relatief vaak bij de overbodige verzekeringen.

De reden daarachter is simpel: mensen verzekeren zich vaak dubbel.

Met name in de coronatijd hebben veel mensen een reisverzekering afgesloten terwijl ze deze onbewust al hadden. Dat snappen we, want dit was een onzekere tijd. Het zorgt echter voor meer kosten, maar niet voor meer zekerheid. Bekijk daarom goed hoeveel reisverzekeringen u heeft lopen.

Verzekeringen voor specifieke producten
Een televisie of wasmachine verzekeren? Dat kan. Sterker nog: het is een aanbieding die verkopers u vaak doen wanneer u de machine in kwestie aanschaft. Deze garandeert u dat de kosten van een eventuele reparatie worden vergoed.

Dit is meestal echter niet nodig. Standaardreparaties worden namelijk al vergoed onder reguliere garantieverlengingen. Zelfs wanneer u wél moet betalen voor een onverhoopte reparatie wegen de kosten hiervan waarschijnlijk niet op tegen die van de premie.

Tot slot: wilt u dubbele of overbodige verzekeringen voorkomen? Dan is het slim om verschillende premies en dekkingen met elkaar te vergelijken, zodat u precies weet wat diverse aanbieders wel en niet dekken. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707