Volgend jaar besparen op uw verzekeringen: zo kan het

Volgend jaar besparen op uw verzekeringen: zo kan het


Verzekeringen zijn voor veel mensen een grote kostenpost. Soms misschien wel té groot. Gebruik déze tips om in 2022 mogelijk te besparen op uw verzekeringskosten.

1. Kies voor een basisverzekering in plaats van een aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringen kunnen handig zijn, maar alleen deze een daadwerkelijk aanwezig risico ook daadwerkelijk afdekken. Is dat niet of niet echt het geval? Dan kan het wellicht handiger zijn om een spaarpotje aan te maken voor het geval dat. Dit verlaagt in ieder geval uw maandelijkse kosten.

2. Waak voor oververzekering

Oververzekering is een fenomeen dat met name voorkomt bij autoverzekeringen. Een dubbele verzekering voor autopech is daar een goed voorbeeld van. Tip: ga gewoon eens uw verzekeringen na en kijk of er geen dubbelzinnigheden in voorkomen.

3. Verhoog het eigen risico

Een verhoging van het eigen risico kan ervoor zorgen dat je volgend jaar maandelijks minder uitgeeft aan verzekeringen. Dat kan volgend kalenderjaar in stappen van honderd euro. Ga dan wél goed na of dit ook echt verstandig is: doe het alleen bij posten waarbij u géén kosten verwacht te maken.

4. Kijk of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag

U kunt, op basis van uw inkomen, recht hebben op zorgtoeslag. Dit kunt u doen door op de website van de Belastingdienst een proefberekening in te vullen. Geeft deze aan dat u hier inderdaad recht op heeft? Vraag dan de toeslag aan via Toeslagen.nl.

5. Betaal premies jaarlijks

Het kan voorkomen dat verzekeraars korting geven wanneer u uw premie in één keer betaalt. Dat moet u zich natuurlijk wél kunnen veroorloven, maar als u dat kunt, is het raadzaam dit te doen. U bespaart dan al gauw – op jaarbasis – een aantal tientjes per verzekering.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707