Vijf verzekeringen om te onthouden wanneer u een kind verwacht

Vijf verzekeringen om te onthouden wanneer u een kind verwacht

Een gezinsuitbreiding gaat gepaard met nodige veranderingen – ook op verzekeringsgebied. Denk in ieder geval aan déze verzekeringen wanneer u een kind verwacht!

1. Aansprakelijkheidsverzekeringen
Aansprakelijkheidsverzekeringen helpen u wanneer u of uw gezinsleden schade veroorzaken. Het is van belang dat u de samenstelling van uw gezin doorgeeft bij de verzekeraar. Het kan namelijk zo zijn dat de premie stijgt. Een extra gezinslid brengt tenslotte meer risico met zich mee.

2. Autoverzekeringen
Autoverzekeringen met enkel een basisdekking komen veel voor. Heeft u ook zo’n verzekering? Overweeg deze dan uit te breiden met een aanvullende verzekering voor inzittenden waaronder, uiteraard, de aanstaande kleine.

3. Inboedelverzekeringen
Uw inboedelverzekering moet mogelijk worden uitgebreid. Dat heeft te maken de stijging van waarde in de spullen die je bezit. Hier komen tenslotte babyspullen bij. Sommigen zijn erg prijzig, zoals de wandelwagen. Geef de waarde daarvan tijdig door bij je verzekeraar.

4. Reisverzekeringen
Op reis met uw kroost? Let er dan goed op dat u uw nieuwe gezinslid bijschrijft op uw reisverzekering voor de ultieme dekking.

Het kan ook zo zijn dat u door de komst van de kleine juist minder van plan bent om de deur uit te gaan. Het loont in dat geval ook om te kijken naar uw reisverzekering. Is deze nog wel nodig? Indien het antwoord nee is, kunt u hiermee geld besparen.

5. Overlijdensrisicoverzekering
Dit is vanzelfsprekend een type verzekering waar u niet graag over nadenkt. U wilt echter ook dat de situatie voor uw gezin goed is geregeld wanneer u of uw partner overlijdt. Die situatie verandert wanneer uw gezin groter wordt. Het is daardoor altijd een slim idee om bij gezinsuitbreiding kritisch te kijken naar uw overlijdensrisicoverzekering. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707