Vijf veelvoorkomende misvattingen over bedrijfsverzekeringen

Vijf veelvoorkomende misvattingen over bedrijfsverzekeringen

Over bedrijfsverzekeringen bestaan een aantal misvattingen. We hebben de bekendste hieronder voor u op een rijtje gezet. Het betreft beweringen die niet, of slechts gedeeltelijk waar zijn.

‘Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voldoende’
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert uw bedrijf tegen eventuele onverhoopte schade. Een klant die in uw autogarage een been breekt, bijvoorbeeld.

Dit dekt echter niet het risico als gevolg van advies dat u verstrekt. Daarvoor heeft u een aanvullende andere verzekering nodig: de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

‘Rechtsbijstandsverzekering dekt alle kosten bij juridische problemen’
Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten voor bijvoorbeeld een juridisch adviseur of een advocaat. De eventuele schade die u heeft veroorzaakt wordt niet gedekt. Dit moet u afdekken door middel van algemene voorwaarden.’

‘Algemene voorwaarden dekken alle risico’s’
Om nog even bij de algemene voorwaarden te blijven: dit is natuurlijk géén verzekering. Kies voor altijd voor algemene voorwaarden specifiek voor uw branche en laat ze controleren door een jurist. Dit zorgt in ieder geval voor een zo veilig mogelijke situatie.’

‘Ik heb geen verzekeringen nodig omdat ik alleen werk’
Zelfs wanneer u geen risicovol beroep beoefent, bestaat er de kans dat u dit beroep niet meer kunt uitvoeren. Voorbeeld: u breekt een vinger tijdens het sporten en kan daardoor uw beroep als tekstschrijver niet meer volledig uitvoeren. Dit is te voorkomen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering: een verzekering die dus altijd raadzaam is.

‘Verzekeringen zijn te duur’
Dat hoeft niet het geval te zijn. Uiteindelijke premies hangen vooral af van uw beroep en de branche waarin u actief bent. Vraag uw verzekeringsadviseur altijd om advies. Dit zorgt ervoor dat u de kans op een voordelige premie verhoogt.

Gerelateerde Artikelen

Virtuele kantoren: wat zijn het eigenlijk?

De term virtueel kantoor komt van tijd tot tijd voorbij. Het begrip verwijst naar een kantoor dat eigenlijk alleen op papier bestaat: er is géén sprake van een fysieke plek. Een kantoor dat eigenlijk geen kantoor is? Het klinkt een beetje vreemd, maar het is wel...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707