Vijf tips voor de aangifte van de inkomstenbelasting

Vijf tips voor de aangifte van de inkomstenbelasting


De jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Dat is géén moment waar ondernemers doorgaans naar uitkijken, maar het moet nu eenmaal gebeuren – en dan kunt u het maar beter goed doen. We hebben vijf tips voor u op een rijtje gezet.

Controleer alle gegevens goed

Dit lijkt een no brainer – gegevens dienen tenslotte altijd goed gecontroleerd te worden. We doelen echter op het feit dat de fiscus veel gegevens automatisch voor je invult. Dat betekent echter niet dat deze info ook daadwerkelijk klopt. Een dubbele check helpt problemen achteraf te voorkomen.

Gebruik de aangifte van vorig jaar als referentie

Een handige tip wanneer je situatie wezenlijk niet veel is veranderd ten opzichte van vorig jaar. Check de belastingaangifte van 2021 om te kijken wat u in 2022 moet invullen.

Benut de verschillende aftrekposten

Sommige ondernemers betalen simpelweg een specifiek percentage aan belasting – en that’s it. We raden u altijd aan om goed te kijken naar aftrekposten. Deze worden niet automatisch door de fiscus ingevuld, maar u kunt er wel degelijk geld mee besparen.

Zorg dat uw aangifte op tijd is óf vraag uitstel aan

De aangifte van de inkomstenbelasting moet uiterlijk 1 mei op de rekening van de Belastingdienst staan. Redt u dit – om welke reden dan ook – niet? Vraag dan tijdig uitstel aan. Hou in dat geval wél rekening met rente.

Schakel de hulp van een expert in

We drukken ons zacht uit wanneer we stellen dat de belastingaangifte niet het favoriete deel van de gemiddelde ondernemer is. Tip: schakel daarom de hulp van een boekhouder of accountant in. Hij of zij is specialist op dit gebied – en een goede accountant bespaart je geld.

Gerelateerde Artikelen

Waarom de horeca bang is dat er bedrijven omvallen

Het coronavirus is in de laatste paar maanden relatief naar de achtergrond verdwenen, maar de klappen van de pandemie zijn voor vele bedrijven nog altijd merk- en voelbaar. De horeca geldt daarbij als een van de zwaarst getroffen branches: voor én na het dieptepunt...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707