Verzekeringen en de kleine lettertjes: dit moet u erover weten

Verzekeringen en de kleine lettertjes: dit moet u erover weten

Heeft u niet alles vergoed gekregen, terwijl u dat eigenlijk wél verwachtte? De kans is aanwezig dat de welbekende kleine lettertjes over het hoofd heeft gezien.  

Ondernemer betekent risico nemen. Het gaat – gelukkig – om risico’s waartegen u uzelf kunt verzekeren. Voorbeelden van zakelijke verzekeringen die relatief veel worden afgesloten, zijn de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB), de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) en de cyberverzekering. 

Aandachtspunten
Dekken deze verzekeringen u tegen alle desbetreffende risico’s? Dat niet. Het is daarom altijd slim om de kleine lettertjes goed door te nemen voor u een verzekering afsluit. Deze verschillen weliswaar per verzekeraar, maar het loont altijd om in ieder geval op onderstaande aspecten te letten. 

Eigen risico
Het eigen risico houdt in dat u altijd zelf een bedrag moet betalen, bijvoorbeeld bij schade en diefstal. Sommige verzekeringen hebben geen eigen risico; de meesten hebben dat wel. De hoeveelheid hiervan vindt u in de kleine lettertjes. 

Maximale vergoedingen
Sommige verzekeraars werken met maximale vergoedingen. Die term betekent precies wat u denkt dat het betekent: een maximaal uit te keren bedrag. U kunt hiermee veel geld mislopen. Goed opletten, dus! 

Eigen verantwoordelijkheid
De eigen verantwoordelijkheid is iets anders dan het eigen risico en duidt op het feit of u zelf wel genoeg heeft gedaan om schade te voorkomen. Dat is een béétje een grijs gebied – en daarom geldt opnieuw: goed doorlezen. 

Wijzigingen
Sommige wijzigingen in uw leven zijn van invloed op uw verzekeringen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer uw bedrijf groeit. Check daarom altijd van te voren of u dit soort wijzigingen door moet geven aan uw verzekeraar. Doet u dat niet? Dan kan het zijn dat u de verkeerde dekking heeft voor uw situatie en wederom – in het geval van nood – geld misloopt. 

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707