Verzekeringen en de kleine lettertjes: dit moet u erover weten

Verzekeringen en de kleine lettertjes: dit moet u erover weten

Heeft u niet alles vergoed gekregen, terwijl u dat eigenlijk wél verwachtte? De kans is aanwezig dat de welbekende kleine lettertjes over het hoofd heeft gezien.  

Ondernemer betekent risico nemen. Het gaat – gelukkig – om risico’s waartegen u uzelf kunt verzekeren. Voorbeelden van zakelijke verzekeringen die relatief veel worden afgesloten, zijn de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB), de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) en de cyberverzekering. 

Aandachtspunten
Dekken deze verzekeringen u tegen alle desbetreffende risico’s? Dat niet. Het is daarom altijd slim om de kleine lettertjes goed door te nemen voor u een verzekering afsluit. Deze verschillen weliswaar per verzekeraar, maar het loont altijd om in ieder geval op onderstaande aspecten te letten. 

Eigen risico
Het eigen risico houdt in dat u altijd zelf een bedrag moet betalen, bijvoorbeeld bij schade en diefstal. Sommige verzekeringen hebben geen eigen risico; de meesten hebben dat wel. De hoeveelheid hiervan vindt u in de kleine lettertjes. 

Maximale vergoedingen
Sommige verzekeraars werken met maximale vergoedingen. Die term betekent precies wat u denkt dat het betekent: een maximaal uit te keren bedrag. U kunt hiermee veel geld mislopen. Goed opletten, dus! 

Eigen verantwoordelijkheid
De eigen verantwoordelijkheid is iets anders dan het eigen risico en duidt op het feit of u zelf wel genoeg heeft gedaan om schade te voorkomen. Dat is een béétje een grijs gebied – en daarom geldt opnieuw: goed doorlezen. 

Wijzigingen
Sommige wijzigingen in uw leven zijn van invloed op uw verzekeringen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer uw bedrijf groeit. Check daarom altijd van te voren of u dit soort wijzigingen door moet geven aan uw verzekeraar. Doet u dat niet? Dan kan het zijn dat u de verkeerde dekking heeft voor uw situatie en wederom – in het geval van nood – geld misloopt. 

Gerelateerde Artikelen

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Studenten en energiecompensatie: hoe zit het precies?

Veel Nederlanders ontvangen twee keer €190 aan energiecompensatie. Studenten lijken echter massaal buiten de boot te vallen. We leggen u hieronder uit wat er speelt.  Krijgen studenten een energiecompensatie? Iedere Nederlander ontvangt in de maanden november en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707