Verzekering via reisorganisatie vaak kat in de zak

Wanneer u een reis boekt, is de kans groot dat het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij een reis- en annuleringsverzekering aanbiedt. Onderzoek door de Consumentenbond leert dat de premies hoog zijn, de dekking vaak teleurstelt en de voorwaarden onduidelijk zijn. Een kat in de zak, heet zoiets.

Áls u iets terugkrijgt…

De bond controleerde de polisvoorwaarden van vijftien reisaanbieders. In een aantal gevallen betaalt u extra wanneer u een beroep doet op de verzekering en krijgt u bij annulering een beperkt bedrag terug, áls u al iets terugkrijgt. Want de belofte dat u om elke reden kunt annuleren, klopt vaak niet. Lees de kleine lettertjes.

Beroerde dekking


Ook is de dekking vaak beroerd. Zelfs bij aanbieders van wintersportreizen ontbreekt wintersportdekking meestal. Bagagedekking is onvoldoende, vooral wat elektronica betreft. Ons onafhankelijke kantoor kiest voor u de reisverzekering die het beste bij u past, via de beste verzekeraars. Daarnaast zorgen wij voor snelle, adequate afhandeling wanneer u een beroep doet op de verzekering.

  • Reis- en annuleringsverzekeringen die u kunt afsluiten bij reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen zijn duur en scoren op veel fronten een onvoldoende.
  • De belofte dat u om elke reden kunt annuleren, klopt vaak niet.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Zorgtoeslag 2022: zo vraagt u het aan

Sommige verzekerden hebben wettelijk recht op zorgtoeslag. Of u daarvoor óók in aanmerking komt? Lees ons artikel en vind uw antwoord. De term zorgtoeslag verwijst naar een bijdrage die de overheid doet in de kosten voor uw zorgverzekering. Dat kan bijvoorbeeld nodig...

Lees meer

Hoe ziet de bijtelling voor 2022 eruit?

Ah – bijtelling… U ontkomt er bijna niet aan wanneer u zakelijk een auto aanschaft en deze óók particulier gebruikt. Tenslotte mag u zonder bijtelling slechts 500 kilometer particulier rijden – en daar zit u vrij snel aan. Wat we óók weten, is wat het percentage...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707