Skype vs Brixxs Videobellen

Wat is Skype videobellen?

In dit artikel vergelijken we Skype-videobellen met de Brixxs RTC-videobelsoftware.

Skype is misschien wel een van de bekendste videobelprogramma’s en werd in 2003 uitgebracht door Niklas Zennstrom en Janus Friis . Naast videochatten kun je met Skype ook een telefoongesprek voeren, bestanden delen en chatberichten versturen. U kunt Skype binnen de browser gebruiken, maar u kunt er ook afzonderlijke apps en software voor downloaden. Skype is gratis en kan worden gebruikt voor groepsgesprekken tot 50 personen.

In september 2005 werd Skype via veilingsite eBay gekocht voor $ 2,6 miljard als uitbreiding van de veilingsite. Dat lukte niet, en een paar jaar later verkocht eBay 70 procent van het bedrijf terug aan investeringsmaatschappij Silver Lake. In mei 2011 tekende Microsoft een overnameovereenkomst van 8,5 miljard dollar, en Skype maakt nu deel uit van Microsoft.

Een voordeel van Skype is dat u het gemakkelijk kunt gebruiken met uw bestaande e-mailadres. Ook is alle communicatie die via Skype verloopt, versleuteld. Skype gebruikt hiervoor TLS en AES 256-bits encryptie, wat nog steeds sterke beveiligingsprotocollen zijn.

Let op! Deze beveiliging werkt echter niet als u Skype gebruikt om telefoonnummers te bellen.

Het is mogelijk op met Skype deel te nemen aan een gesprek zonder account, mits uitnodiging via email wordt gedaan.

Ook is het mogelijk om Skype in de browser te gebruiken zoals Google Chrome en Microsoft Edge.

Wanneer overheidsinstanties om verstrekking van gegevens vragen zal Skype deze overdragen.

De end-to-end beveiliging is alleen van toepassing op de privegesprekken, zie bron

Skype verdiend geld met betaalde abbonementen voor bedrijven.

Voordelen van Skype zijn:

  • Skype is standaard geinstalleerd op Windows computers
  • Heeft zicht bewezen in de afgelopen jaren.
  • Alleen de organisator heeft een account nodig.
  • Tegen betaling kun je ook bellen naar gewone nummers.
  • Je kunt je scherm delen.

Nadelen van Skype zijn:

  • Je hebt software nodig.
  • De organisator heeft een Microsoft-account nodig.
  • Er wordt door Microsoft veel Meta-data verzameld van de gebruikers voor onder andere de adverteerders.
  • Microsoft kan in theorie mee kijken naar de videogesprekken, behalve als er voor een privé audiogesprek wordt gekozen.

 

Pas wel op:

Skype slaat alle berichten en informatie over gesprekken op. Als de veiligheid van een toestel in het gedrang komt, kan deze informatie ook gaan lekken. Daarnaast bleek in 2014, na het lekken van Edward Snowden, dat de Amerikaanse geheime dienst naar de Skype gesprekken kan luisteren. Daarnaast zei Kurt Sauer, voormalig Chief Security Officer van Skype, ooit: “We bieden een veilige communicatiemogelijkheid. Ik zal u niet vertellen of we kunnen luisteren of niet. “Hoewel deze verklaring vele jaren geleden werd afgelegd, geeft het duidelijk geen vertrouwen uit het oogpunt van privacy.

Comparison points

Skype

Brixxs

Wat biedt de app?
(groeps)chat (tekst) Ja Ja
1-op-1 gesprekken (audio en/of video) Ja Ja
groepsgesprekken (audio en/of video) Ja Ja
zelf opzetten en beheren (self-hosted) Ja Ja
deelname aan gesprek zonder account aan te maken Ja Ja
gebruik in browser Ja Ja
gebruik op verschillende platformen (cross-platform) Ja Ja
Welke gegevens verzameld de app?
adresboek Nee Nee
locatiegegevens Ja Nee
gespreksgegevens Ja Nee
gegevens over gesprekken (metadata) Ja Nee
gegevens koppelen met gegevens uit andere producten of profielen Nee Nee
Voor welke doelen verwerkt de app gegevens?
app kunnen gebruiken Ja Ja
anders Volledig gesteund vanuit bedrijf
app verbeteren Ja Nee
(gepersonaliseerde) advertenties tonen Nee Nee
Hoe verloopt de informatiestroom?
verwerkersovereenkomst mogelijk Ja Nee
verstrekking van gegevens aan derde partijen (zo ja, welke data en aan wie) Ja Nee
locatie verwerkingsverantwoordelijke VS
gegevens blijven in Nederland Nee Ja
gegevens blijven in de EU Ja Ja
Is de communicatie beveiligd?
end-to-end versleuteling (zelfs de aanbieder van de app kan niet bij de inhoud van de communicatie)*** Nee Ja
versleuteling van verkeer onderweg, zodat derden er niet bij kunnen (let op: de aanbieder van de app mogelijk wel, maar dit betekent niet dat het ook gebeurt) Ja Ja
minimalisatie van gebruik metadata Nee Ja
versleuteling staat standaard aan Ja Ja
iedereen kan broncode controleren (open source) Nee Ja
Hoe verdiendt de app geld?
betaald abonnement of betaalde versie Ja Nee
(gepersonaliseerde) advertenties Nee Nee
donaties Nee Nee
Waar vind je informatie?
privacyverklaring

Skype

Brixxs

privacyverklaring in het Nederlands Nee Ja

 

Bron : Keuzehulp privacy bij videobel-apps

Veel gestelde vragen over Skype

Met Skype kan je in totaal met 50 mensen tegelijk videobellen en de app is beschikbaar voor bijna alle besturingssystemen en apparaten. De Skype app is te downloaden op de website van Skype of in de appstore van je telefoon of tablet. De kwaliteit van videobellen met Skype is goed, je kan wel alleen mensen bellen die ook een Sskype account hebben en de app hebben gedownload. Ook kan je je scherm delen tijdens het bellen.

Als we videobellen doen we dit vooral mobiel, met als groot voordeel dat je dat met al je apparaten kunt doen, dus smartphone, tablet, pc enzovoort. Een van de apps die je hiervoor kunt gebruiken, is het alom bekende Skype.Met Skypen wordt dan ook videobellen/ beeldbellen bedoelt

Microsoft geeft in de privacyverklaring aan dat, in geval van een consumenten-account, er gegevens met derden gedeeld worden vanuit commerciële doeleinden en dat gegevens gedeeld mogen worden met dochterondernemingen. Met deze kennis is het gebruik van een consumenten-Skype account, dat veel cliënten zullen hebben of aanmaken, niet voldoende beveiligd en is dit niet geschikt voor contact met een zorgverlener.
Wanneer er een gesprek plaatsvindt tussen een Skype for business account en een consumenten-account, valt de informatie over het consumenten account niet onder de zakelijke voorwaarden. Dat betekent dat de inzet van Skype (for business) niet voldoende veilig voor contact tussen zorgverlener en cliënt.

Skype-contacten bellen via Skype is altijd gratis, maar om via Skype een mobiele telefoon of een vaste lijn te bellen heb je Skype-tegoed of een abonnement nodig. Zoek de persoon die je wilt bellen in de lijst Contacten . Heb je nog geen contacten? Ontdek hoe je nieuwe contacten zoekt op je computer of mobiele apparaat.

Skype raadt het gebruik van satelliet-internetverbindingen of mobiele internetverbindingen voor Skype Connect niet aan vanwege de extreme latency die met dit soort verbindingen gepaard gaan en die de spraakkwaliteit ernstig kunnen aantasten.

Selecteer de Skype-chat waarin u wilt zoeken. Om te zoeken: op Windows, Mac Linux, Web en Windows 10: Selecteer de knop Zoeken onder de chat knop. Je kunt ook via het berichtvak toegang tot de zoekfunctie krijgen met de toetsencombinatie Ctrl + F op een Windows-desktop of Command + F op een Mac.; op Android (6.0 +), iPhone en iPad: Tik op de chat knop en tik op Zoeken in gesprek.

Skype voor Windows 10 (versies 14) ondersteunt alleen achtergrondinformatie voor vervagen. Waarom zie ik niet de optie om mijn rode achtergrond te vervagen of aan te passen? Als u uw achtergrond in Skype wilt vervagen, moet uw computer processor Advanced Vector Extensions 2 (AVX2) ondersteunen.

Skype voor Windows, Mac, Linux en Skype voor Windows 10 (versie 14), Android (6.0+), iPhone en iPad. Tik of klik op uw profielfoto.; Selecteer bovenaan Afmelden.; Kies of u wilt dat Skype uw account en app-voorkeuren op dit apparaat opslaat, bijvoorbeeld uw geselecteerde thema.. Ja:meld u af zonder uw gebruikersnaam, wachtwoord of app-voorkeuren te verwijderen.

Skype-aankopen zijn abonnementen en worden automatisch verlengd tot u ze annuleert. Zorg ervoor dat u uw abonnement minimaal drie dagen voordat het wordt vernieuwd opzegt, om te voorkomen dat u weer voor een nieuwe periode moet betalen.

Skype-tegoed is een erg handige en gemakkelijke manier om te betalen voor functies van Skype die niet gratis zijn. U kunt het gebruiken voor het bellen naar mobiele en vaste lijnen en het versturen van sms-berichten tegen de lage tarieven van Skype.. Skype krediet gebruiken voor de aanschaf van abonnementen en Skype-nummers. Gewoon het aankoopproces van een abonnement of een Skype-nummer …

Vorige

Volgende

Veiligheidsaspecten bij videobellen


Brixxs videobellen voldoet aan ISO 27001 en NEN 7510

  Slaat geen data op
  Voldoet aan de Europese privacywetgeving
  Gehost in Nederland
  Verslagen beschikbaar stellen via klantenportaal of medewerkerportaal
  End to end encryptie (BETA)

Merk in beeld en leadgeneratie


videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp

  Geen browser problematiek
  Gebruik Apple devices zonder problemen
  Uitnodiging email bevat link naar jouw eigen app download zodat er meer appgebruikers ontstaan
  Uitnodiging via email en/of pushbericht

Veel gestelde vragen over videobellen

ISO 27001 en NEN 7510 certificering is zeker belangrijk voor kantoren en instellingen die videobellen om aandacht te besteden aan informatiebeveiliging hiervan. Wanneer videodienst providers servers ook buiten de EU gebruiken is het van belang om een goede afweging te maken rondom risico’s. Een lokale partner met een persoonlijk contact geeft een beter beeld dan een internationale videobellen leverancier.

Brixxs, Signal en Talk slaan hun gegevens op in Nederland.

Nee, data wordt door Brixxs niet opgeslagen en dus ook niet verstrekt aan derde partijen.Dit is een van de belangrijke factoren om veilig gebruik te kunnen maken van het beeldbellen.Ook is Brixxs ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en wordt er gebruikgemaakt van End-to-end encryptie.

Als gebruiker van videobellen moet je afspraken maken met de verwerker (de leverancier van de tool die je kiest in dit geval) en bekijken wat de leverancier doet met de data die je gebruikt en wat zij daar wel/niet mee mogen doen. Hiermee houdt je als organisatie controle en eigenaarschap over de gegevens en kun je veilig en verantwoord gebruik maken van bepaalde mogelijkheden.

Bij een videobellen gesprek ontstaat Metadata.Deze data zijn alle gegevens over het gesprek maar de zonder de werkelijke inhoud. Hierbij kun je denken aan wie er met wie contact heeft en op welk moment, vanaf welk netwerk, IP-adres en op welk tijdstip.

Metadata bevat geen inhoud van gesprekken. maar wel personen, tijdstip netwerk en IP-adres etc.. Wanneer deze metadata vrijelijk gebruikt mag worden voor allerlei doeleinden, kunnen deze door commerciële partijen worden gebruikt. Door metadata te combineren met andere datasets kan er ineens gedegen informatie ontstaan over een persoon.

Bellen met elkaar, terwijl je elkaar ook live op beeld ziet, dat is videobellen. Dit werkt via een internetverbinding en een laptop, mobiele telefoon of en wordt ook wel beeldbellen genoemd. Je hoort elkaar niet alleen, je ziet elkaar ook! En zo is het net alsof jullie gewoon bij elkaar in de kamer zijn.

De hoogste eisen stellen aan kwaliteit en privacy

De corona crisis heeft ertoe geleid dat veel kantoren en instellingen onmiddellijk een keuze hebben gemaakt voor videobellen. In sommige gevallen zijn er minder eisen gesteld aan kwaliteit of privacy aspecten. Veel mensen zijn gewend aan videobellen zodat dit communicatiekanaal een vaste plek heeft gekregen in het applicatielandschap van het kantoor.

Het Brixxs RTC (Real Time Communication) platform houdt rekening met alle benodigde kwaliteit- en privacy aspecten zodat een keuze voor ons platform voor de langere termijn een goede beslissing is en een prima alternatief is voor Microsoft Teams en Zoom.

Een keuze voor het Brixxs RTC platform biedt niet alleen mogelijkheden voor videobellen, maar geeft tevens de mogelijkheid om andere facetten rondom videobellen optimaal te benutten zoals het digitaal vergaderen met agenda’s en notulen, het gebruik van videobellen binnen je eigen mobiele app of het gebruik van andere samenwerking modules binnen ons platform.

Functionaliteiten

Uitnodiging en herinneringen via native push en mailberichten

i

Digitaal vergaderen met agenda’s, verslagen, to do en documenten delen

Mogelijkheid om scherm te delen

  Importeren van je contacten op basis van CSV of Excel

Videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp met IOS en Android toestellen

Beschikbaarheid centrale kalender en agenda functie voor zelf afspraken maken

h

Maken en automatisch mailen van online PDF gespreksverslagen

Onbeperkt video ruimten maken dus geen wachtkamer principes nodig

l

Verslagen direct goedkeuren of digitaal ondertekenen via mobiele app of Officeportaal

w

Eenvoudig toevoegen van extra personen binnen of buiten de organisatie

258CACAB-683E-425E-B8A6-B4F034C9422E Created with sketchtool. Quality ISO 9001 www.dekra-seal.com
F68B0E89-F097-442D-A0BD-8057A137BCFD Created with sketchtool. Informatiebeveiliging ISO/IEC 27001 www.dekra-seal.com
166D649B-4D59-4AFE-A8FD-28DBAD40ABE7 Created with sketchtool. Informatiebeveiliging NEN 7510 www.dekra-seal.com

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707

Fill out my online form.

Alle veel gestelde vragen over videobellen

Met Skype kan je in totaal met 50 mensen tegelijk videobellen en de app is beschikbaar voor bijna alle besturingssystemen en apparaten. De Skype app is te downloaden op de website van Skype of in de appstore van je telefoon of tablet. De kwaliteit van videobellen met Skype is goed, je kan wel alleen mensen bellen die ook een Sskype account hebben en de app hebben gedownload. Ook kan je je scherm delen tijdens het bellen.

Als we videobellen doen we dit vooral mobiel, met als groot voordeel dat je dat met al je apparaten kunt doen, dus smartphone, tablet, pc enzovoort. Een van de apps die je hiervoor kunt gebruiken, is het alom bekende Skype.Met Skypen wordt dan ook videobellen/ beeldbellen bedoelt

Microsoft geeft in de privacyverklaring aan dat, in geval van een consumenten-account, er gegevens met derden gedeeld worden vanuit commerciële doeleinden en dat gegevens gedeeld mogen worden met dochterondernemingen. Met deze kennis is het gebruik van een consumenten-Skype account, dat veel cliënten zullen hebben of aanmaken, niet voldoende beveiligd en is dit niet geschikt voor contact met een zorgverlener.
Wanneer er een gesprek plaatsvindt tussen een Skype for business account en een consumenten-account, valt de informatie over het consumenten account niet onder de zakelijke voorwaarden. Dat betekent dat de inzet van Skype (for business) niet voldoende veilig voor contact tussen zorgverlener en cliënt.

Skype-contacten bellen via Skype is altijd gratis, maar om via Skype een mobiele telefoon of een vaste lijn te bellen heb je Skype-tegoed of een abonnement nodig. Zoek de persoon die je wilt bellen in de lijst Contacten . Heb je nog geen contacten? Ontdek hoe je nieuwe contacten zoekt op je computer of mobiele apparaat.

Skype-tegoed is een erg handige en gemakkelijke manier om te betalen voor functies van Skype die niet gratis zijn. U kunt het gebruiken voor het bellen naar mobiele en vaste lijnen en het versturen van sms-berichten tegen de lage tarieven van Skype.. Skype krediet gebruiken voor de aanschaf van abonnementen en Skype-nummers. Gewoon het aankoopproces van een abonnement of een Skype-nummer …

Skype die u thuis gebruikt, is ideaal voor kleinere bedrijven tot 20 werknemers. Het is gratis te gebruiken, tenzij u krediet wilt kopen om te bellen naar vaste en mobiele telefoons. Met Microsoft Teams u audio-, video- en web conferenties organiseren met iedereen binnen of buiten uw organisatie. Teams van 10 of 10.000 kunnen elkaar op één plek ontmoeten, ongeacht op hoeveel plaatsen ze zich …

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt betalen voor Skype producten zoals Skype Credit, abonnementen, en Skype Nummers. Als u wilt weten hoe u voor Skype-producten in uw land kunt betalen, zoekt u uw land op in de volgende lijst. Daarin staat een overzicht van veilige, snelle en eenvoudige betaalopties waar u gebruik van kunt maken.

Een ander e-mailadres toevoegen aan uw Skype-profiel: Meld u aan bij uw account.. Klik op uw profielafbeelding of selecteer Profiel bewerken in het gedeelte met accountgegevens onderaan de pagina. Opmerking: Als u op een iPhone of iPad werkt en er opties ontbreken, moet u mogelijk de geschiedenis en cookies op uw apparaat wissen en u opnieuw aanmelden.. Ga naar het gedeelte met contactgegevens …

Als u bent ingelogd bij Skype, u oproepen ontvangen. Er wordt een melding weergegeven van een inkomende oproep waar je het onderstaande doen: Selecteer de gespreksknop om de oproep als een audiogesprek te beantwoorden.; Selecteer de video knop om te antwoorden met video.Voor inkomende videogesprekken u kiezen of u alleen een videogesprek of audio wilt beantwoorden.

Skype wordt volledig ondersteund op apparaten met ARMv7-processoren (of processoren die deze instructieset uitvoeren).Skype kan worden uitgevoerd op apparaten met ARMv6-processors, maar videobellen wordt in dat geval niet ondersteund.Voorbeelden van apparaten met een ARMv6-processor: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire.

Vorige

Volgende