Discord VS Brixxs Videobellen

Wat is Discord videobellen?

In dit artikel vergelijken we Discord videobellen met de Brixxs RTC-videobelsoftware.

Discord bestaat pas sinds 2015, maar ontwikkeld zich steeds meer als concurrent voor bijvoorbeeld Skype. Waar de makers zich oorspronkelijk richtten op gamers die tijdens het videospel met elkaar kunnen chatten, is de dienst dankzij nieuwe functies nu ook voor andere gebruikers interessant. Zo behoort videochatten tegenwoordig tot de mogelijkheden.
Tot op heden kon videobellen alleen via direct message, maar nu dus ook in chatrooms op de servers.
Tijdelijk gaat het maximumaantal deelnemers in een videochat ook van 10 naar 25. De nieuwe functie wordt gefaseerd toegevoegd aan Discord-servers, dus het is mogelijk dat de een langer moet wachten op de introductie van videobellen dan de ander.

De verhoging van het maximumaantal deelnemers heeft volgens Discord te maken met ‘de huidige gebeurtenissen’. Hiermee verwijst het bedrijf zeer waarschijnlijk naar de huidige coronacrisis. Tot op heden kon men in de chatroom van een server alleen gamebeelden live streamen. De videochats bieden nu meerdere opties: het gebruik van een webcam, beelscherm delen, beide, of geen van beide. De functionaliteit is momenteel alleen beschikbaar op de desktopclient van Discord, die er is voor Windows, Linux en macOS. Server Video op iOS en Android volgt nog.

Comparison points

Discord

Brixxs

Wat biedt de app?
(groeps)chat (tekst) Ja Ja
1-op-1 gesprekken (audio en/of video) Ja Ja
groepsgesprekken (audio en/of video) Ja Ja
zelf opzetten en beheren (self-hosted) Nee Ja
deelname aan gesprek zonder account aan te maken Nee Ja
gebruik in browser Ja Ja
gebruik op verschillende platformen (cross-platform) Ja Ja
Welke gegevens verzameld de app?
adresboek Nee Nee
locatiegegevens Nee Nee
gespreksgegevens Ja Nee
gegevens over gesprekken (metadata) Ja Nee
gegevens koppelen met gegevens uit andere producten of profielen Nee Nee
Voor welke doelen verwerkt de app gegevens?
app kunnen gebruiken Ja Ja
anders Volledig gesteund vanuit bedrijf
app verbeteren Ja Nee
(gepersonaliseerde) advertenties tonen Nee Nee
Hoe verloopt de informatiestroom?
verwerkersovereenkomst mogelijk Nee Nee
verstrekking van gegevens aan derde partijen (zo ja, welke data en aan wie) Ja Nee
locatie verwerkingsverantwoordelijke VS
gegevens blijven in Nederland Nee Ja
gegevens blijven in de EU Nee Ja
Is de communicatie beveiligd?
end-to-end versleuteling (zelfs de aanbieder van de app kan niet bij de inhoud van de communicatie)*** Nee Ja
versleuteling van verkeer onderweg, zodat derden er niet bij kunnen (let op: de aanbieder van de app mogelijk wel, maar dit betekent niet dat het ook gebeurt) Ja Ja
minimalisatie van gebruik metadata Nee Ja
versleuteling staat standaard aan Ja Ja
iedereen kan broncode controleren (open source) Ja Ja
Hoe verdiendt de app geld?
betaald abonnement of betaalde versie Ja Nee
(gepersonaliseerde) advertenties Nee Nee
donaties Nee Nee
Waar vind je informatie?
privacyverklaring

Discord

Brixxs

privacyverklaring in het Nederlands Ja Ja

 

Bron : Keuzehulp privacy bij videobel-apps

Veel gestelde vragen over Discord

Voor de gebruikers van de browser-app: mogelijk moet je de camera toegang in je browser aanzetten om het apparaat te gebruiken. Je krijgt een handige pop-up zodra Discord problemen denkt aan te voelen. Klik simpelweg op de ‘Toestaan’-knop die omhoog komt, en je bent er helemaal klaar voor.

U kunt Discord gratis downloaden op de desktop, of via de Google Play store of Apple App Store op mobiel en tablets. Als u de app niet wilt downloaden, kunt u onze web client gebruiken om rechtstreeks vanuit uw browser toegang te krijgen tot Discord.

Discord onthult de nieuwe functie videobellen in de laatste update. De nieuwe functie stelt gebruikers nu in staat om videogesprekken te voeren binnen het spraakkanaal van de server. Maximaal 25 gebruikers kunnen tegelijkertijd hun videocamera delen.

Met Discord kun je videogesprekken voeren.Discord-servers krijgen videogesprekken. De chatapplicatie van Discord maakt het mogelijk om te videobellen via servers. … De functionaliteit is momenteel alleen beschikbaar op de desktop client van Discord, die er is voor Windows, Linux en macOS. Server Video op iOS en Android volgt nog.

Discord heeft heeft inderdaad de videobellen functie uitgerold. De Chatapplicatie Discord maakt het mogelijk om te videobellen via servers. Dit meldt het bedrijf op de eigen website. Tot op heden kon videobellen alleen via direct message, maar nu dus ook in chatrooms op servers. Tijdelijk gaat het maximumaantal deelnemers in een videochat ook van 10 naar 25.

De FHICT Discord server is gemaakt op 10 november 2017 door Major Black Eye. In 2018 werden de rechten van server eigenaar overgedragen aan Qarnix.

Als je alleen Discord op je iPhone of Android-apparaat wilt gebruiken, kun je de app downloaden via de App Store of de Google Play Store. Als je Discord op je pc wilt installeren, ga dan gewoon naar discord.gg en je ziet een optie om het voor Windows te downloaden of het in je browser te openen.

Je kunt videochatten met Discord. Discord voegt de mogelijkheid om te videobellen via servers toe aan zijn chatapplicatie. Dat kon tot op heden alleen nog via direct message, maar nu dus ook in chatrooms op servers. Het maximumaantal deelnemers in een videochat gaat ook tijdelijk van 10 naar 25.

Ja, Discord heeft een limiet voor het aantal personen die tegelijk mogen videobellen.Discord laat weten dat het limiet nu iets anders ligt. In plaats van maar tien mensen die mee kunnen kijken, kunnen er nu wel vijftig mensen naar de stream kijken voor de komende maanden! Discord geeft aan dat zij de mensen die thuis zitten willen helpen.

Als je op de profielnaam klikt, opent er een chatvenster. Je kunt bovenaan ook kiezen voor Start Videocall (camera-pictogram) om een videogesprek te beginnen. Vaak werkt de functie in eerste instantie niet, omdat de webapplicatie van Discord geen toegang heeft tot de webcam en/of microfoon.

Vorige

Volgende

Veiligheidsaspecten bij videobellen


Brixxs videobellen voldoet aan ISO 27001 en NEN 7510

  Slaat geen data op
  Voldoet aan de Europese privacywetgeving
  Gehost in Nederland
  Verslagen beschikbaar stellen via klantenportaal of medewerkerportaal
  End to end encryptie (BETA)

Merk in beeld en leadgeneratie


videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp

  Geen browser problematiek
  Gebruik Apple devices zonder problemen
  Uitnodiging email bevat link naar jouw eigen app download zodat er meer appgebruikers ontstaan
  Uitnodiging via email en/of pushbericht

Veel gestelde vragen over videobellen

ISO 27001 en NEN 7510 certificering is zeker belangrijk voor kantoren en instellingen die videobellen om aandacht te besteden aan informatiebeveiliging hiervan. Wanneer videodienst providers servers ook buiten de EU gebruiken is het van belang om een goede afweging te maken rondom risico’s. Een lokale partner met een persoonlijk contact geeft een beter beeld dan een internationale videobellen leverancier.

Brixxs, Signal en Talk slaan hun gegevens op in Nederland.

Nee, data wordt door Brixxs niet opgeslagen en dus ook niet verstrekt aan derde partijen.Dit is een van de belangrijke factoren om veilig gebruik te kunnen maken van het beeldbellen.Ook is Brixxs ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en wordt er gebruikgemaakt van End-to-end encryptie.

Als gebruiker van videobellen moet je afspraken maken met de verwerker (de leverancier van de tool die je kiest in dit geval) en bekijken wat de leverancier doet met de data die je gebruikt en wat zij daar wel/niet mee mogen doen. Hiermee houdt je als organisatie controle en eigenaarschap over de gegevens en kun je veilig en verantwoord gebruik maken van bepaalde mogelijkheden.

Bij een videobellen gesprek ontstaat Metadata.Deze data zijn alle gegevens over het gesprek maar de zonder de werkelijke inhoud. Hierbij kun je denken aan wie er met wie contact heeft en op welk moment, vanaf welk netwerk, IP-adres en op welk tijdstip.

Metadata bevat geen inhoud van gesprekken. maar wel personen, tijdstip netwerk en IP-adres etc.. Wanneer deze metadata vrijelijk gebruikt mag worden voor allerlei doeleinden, kunnen deze door commerciële partijen worden gebruikt. Door metadata te combineren met andere datasets kan er ineens gedegen informatie ontstaan over een persoon.

Bellen met elkaar, terwijl je elkaar ook live op beeld ziet, dat is videobellen. Dit werkt via een internetverbinding en een laptop, mobiele telefoon of en wordt ook wel beeldbellen genoemd. Je hoort elkaar niet alleen, je ziet elkaar ook! En zo is het net alsof jullie gewoon bij elkaar in de kamer zijn.

De hoogste eisen stellen aan kwaliteit en privacy

De corona crisis heeft ertoe geleid dat veel kantoren en instellingen onmiddellijk een keuze hebben gemaakt voor videobellen. In sommige gevallen zijn er minder eisen gesteld aan kwaliteit of privacy aspecten. Veel mensen zijn gewend aan videobellen zodat dit communicatiekanaal een vaste plek heeft gekregen in het applicatielandschap van het kantoor.

Het Brixxs RTC (Real Time Communication) platform houdt rekening met alle benodigde kwaliteit- en privacy aspecten zodat een keuze voor ons platform voor de langere termijn een goede beslissing is en een prima alternatief is voor Microsoft Teams en Zoom.

Een keuze voor het Brixxs RTC platform biedt niet alleen mogelijkheden voor videobellen, maar geeft tevens de mogelijkheid om andere facetten rondom videobellen optimaal te benutten zoals het digitaal vergaderen met agenda’s en notulen, het gebruik van videobellen binnen je eigen mobiele app of het gebruik van andere samenwerking modules binnen ons platform.

Functionaliteiten

Uitnodiging en herinneringen via native push en mailberichten

i

Digitaal vergaderen met agenda’s, verslagen, to do en documenten delen

Mogelijkheid om scherm te delen

  Importeren van je contacten op basis van CSV of Excel

Videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp met IOS en Android toestellen

Beschikbaarheid centrale kalender en agenda functie voor zelf afspraken maken

h

Maken en automatisch mailen van online PDF gespreksverslagen

Onbeperkt video ruimten maken dus geen wachtkamer principes nodig

l

Verslagen direct goedkeuren of digitaal ondertekenen via mobiele app of Officeportaal

w

Eenvoudig toevoegen van extra personen binnen of buiten de organisatie

258CACAB-683E-425E-B8A6-B4F034C9422E Created with sketchtool. Quality ISO 9001 www.dekra-seal.com
F68B0E89-F097-442D-A0BD-8057A137BCFD Created with sketchtool. Informatiebeveiliging ISO/IEC 27001 www.dekra-seal.com
166D649B-4D59-4AFE-A8FD-28DBAD40ABE7 Created with sketchtool. Informatiebeveiliging NEN 7510 www.dekra-seal.com

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707

Fill out my online form.

Alle veel gestelde vragen over videobellen

Voor de gebruikers van de browser-app: mogelijk moet je de camera toegang in je browser aanzetten om het apparaat te gebruiken. Je krijgt een handige pop-up zodra Discord problemen denkt aan te voelen. Klik simpelweg op de ‘Toestaan’-knop die omhoog komt, en je bent er helemaal klaar voor.

U kunt Discord gratis downloaden op de desktop, of via de Google Play store of Apple App Store op mobiel en tablets. Als u de app niet wilt downloaden, kunt u onze web client gebruiken om rechtstreeks vanuit uw browser toegang te krijgen tot Discord.

Discord onthult de nieuwe functie videobellen in de laatste update. De nieuwe functie stelt gebruikers nu in staat om videogesprekken te voeren binnen het spraakkanaal van de server. Maximaal 25 gebruikers kunnen tegelijkertijd hun videocamera delen.

Met Discord kun je videogesprekken voeren.Discord-servers krijgen videogesprekken. De chatapplicatie van Discord maakt het mogelijk om te videobellen via servers. … De functionaliteit is momenteel alleen beschikbaar op de desktop client van Discord, die er is voor Windows, Linux en macOS. Server Video op iOS en Android volgt nog.

Discord heeft heeft inderdaad de videobellen functie uitgerold. De Chatapplicatie Discord maakt het mogelijk om te videobellen via servers. Dit meldt het bedrijf op de eigen website. Tot op heden kon videobellen alleen via direct message, maar nu dus ook in chatrooms op servers. Tijdelijk gaat het maximumaantal deelnemers in een videochat ook van 10 naar 25.

De FHICT Discord server is gemaakt op 10 november 2017 door Major Black Eye. In 2018 werden de rechten van server eigenaar overgedragen aan Qarnix.

Als je alleen Discord op je iPhone of Android-apparaat wilt gebruiken, kun je de app downloaden via de App Store of de Google Play Store. Als je Discord op je pc wilt installeren, ga dan gewoon naar discord.gg en je ziet een optie om het voor Windows te downloaden of het in je browser te openen.

Je kunt videochatten met Discord. Discord voegt de mogelijkheid om te videobellen via servers toe aan zijn chatapplicatie. Dat kon tot op heden alleen nog via direct message, maar nu dus ook in chatrooms op servers. Het maximumaantal deelnemers in een videochat gaat ook tijdelijk van 10 naar 25.

Ja, Discord heeft een limiet voor het aantal personen die tegelijk mogen videobellen.Discord laat weten dat het limiet nu iets anders ligt. In plaats van maar tien mensen die mee kunnen kijken, kunnen er nu wel vijftig mensen naar de stream kijken voor de komende maanden! Discord geeft aan dat zij de mensen die thuis zitten willen helpen.

Als je op de profielnaam klikt, opent er een chatvenster. Je kunt bovenaan ook kiezen voor Start Videocall (camera-pictogram) om een videogesprek te beginnen. Vaak werkt de functie in eerste instantie niet, omdat de webapplicatie van Discord geen toegang heeft tot de webcam en/of microfoon.

Vorige

Volgende