Vangnet voor flexwerkers

Vangnet voor flexwerkers


Op het moment dat ons kantoor dit bericht voor u verzorgt, bekijkt het kabinet Rutte welke mogelijkheden er zijn om een vangnet te bieden voor flexwerkers. Bijvoorbeeld seizoensgebonden flexwerk, dat wordt getroffen door de coronacrisis. In dit kader wordt ook gekeken naar de situatie van studenten, artiesten en zogeheten hybride ondernemers.

Maatregelen

De regering zint op maatregelen die leiden tot behoud van werkgelegenheid, regelingen voor zelfstandigen en aangepaste toepassing van WW en bijstand. Daarnaast wordt gekeken naar een uitvoerbare, tijdelijke regeling voor flexwerkers die hun baan kwijt zijn en geen aanspraak kunnen maken op een uitkering.

Intensief overleg

Het kabinet Rutte voert hiertoe intensief overleg met de eventueel uitvoerende instanties (UWV en VNG), waarbij een solide en gemakkelijk toepasbaar systeem het streven is. Ons kantoor wijst u erop, dat dit bericht kan zijn ingehaald door de actualiteit op het moment dat u het leest.

  • Het kabinet Rutte bekijkt welke mogelijkheden er zijn voor een vangnet voor flexwerkers.
  • Hierbij gaat het ook zeker om flexwerkers die ten gevolge van de coronacrisis hun baan kwijt zijn en geen aanspraak kunnen maken op een uitkering.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707