Vangnet voor flexwerkers

Vangnet voor flexwerkers


Op het moment dat ons kantoor dit bericht voor u verzorgt, bekijkt het kabinet Rutte welke mogelijkheden er zijn om een vangnet te bieden voor flexwerkers. Bijvoorbeeld seizoensgebonden flexwerk, dat wordt getroffen door de coronacrisis. In dit kader wordt ook gekeken naar de situatie van studenten, artiesten en zogeheten hybride ondernemers.

Maatregelen

De regering zint op maatregelen die leiden tot behoud van werkgelegenheid, regelingen voor zelfstandigen en aangepaste toepassing van WW en bijstand. Daarnaast wordt gekeken naar een uitvoerbare, tijdelijke regeling voor flexwerkers die hun baan kwijt zijn en geen aanspraak kunnen maken op een uitkering.

Intensief overleg

Het kabinet Rutte voert hiertoe intensief overleg met de eventueel uitvoerende instanties (UWV en VNG), waarbij een solide en gemakkelijk toepasbaar systeem het streven is. Ons kantoor wijst u erop, dat dit bericht kan zijn ingehaald door de actualiteit op het moment dat u het leest.

  • Het kabinet Rutte bekijkt welke mogelijkheden er zijn voor een vangnet voor flexwerkers.
  • Hierbij gaat het ook zeker om flexwerkers die ten gevolge van de coronacrisis hun baan kwijt zijn en geen aanspraak kunnen maken op een uitkering.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707