Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest.

1. Een WA-verzekering is verplicht
Dat minstens een WA-verzekering verplicht is, is voor u waarschijnlijk geen nieuws. Maar wist u ook dat dit zich niet alleen beperkt tot auto’s? Het geldt logischerwijs ook voor motors, maar óók voor scooters, brommers en snorfietsers. Zelfs landbouwvoertuigen en mobiele machines moeten verzekerd worden. Iets om te onthouden!

2. Een auto jonger dan zes jaar is beter af met een allrisk verzekering
Dat heeft uiteraard met het feit te maken dat dit soort wagens meestal duurder zijn. Het is dan ook de meest gekozen optie bij chauffeurs met een jong voertuig. Let wel: dit blijft een persoonlijke afweging. WA+ Beperkt Casco kan ook een slimme optie zijn.

3. Een zakelijke autoverzekering is duurder dan een particuliere verzekering
Het gaat hier niet om duizenden euro’s meer, maar hou wel rekening met iets hogere premies. Dat komt doordat verzekeraars ervan uitgaan dan zakelijke voertuigen vaker en intensiever worden gebruikt dan particuliere varianten – en dus meer risico lopen.

4. Zakelijke autoverzekeringen zijn fiscaal aftrekbaar
Voer ze dan ook op als kosten. Dit kan ervoor zorgen dat u aan het einde van de rit – letterlijk – minder belasting hoeft te betalen.

5. Het eigen risico loopt bij zakelijke verzekeringen nogal uiteen
Sommige ondernemers kiezen voor een eigen risico van nul, anderen gaan voor honderden euro’s.

Hoewel ook dit afhankelijk is van de situatie, raken we een eigen risico van €250 aan. Dit is tenslotte wat de meeste ondernemers kiezen.

Gerelateerde Artikelen

Wat gebeurt er als ik mijn IB-aangifte niet eerlijk invul?

Belastingaangiftes zijn voor de meeste ondernemers niet hun favoriete werkzaamheden. Zo’n aangifte, bijvoorbeeld voor de inkomstenbelasting, wil er dan ook weleens bij inschieten. Dat kan echter wel behóórlijke gevolgen hebben… We willen u echter niet nodeloos bang...

read more

Hoeveel winst mag een stichting eigenlijk maken?

Stichtingen dienen sociale en maatschappelijke doelen. Het is dan ook niet hun doel om winst te maken. Maar mag dit theoretisch gezien wel? We leggen u het hieronder uit. De meeste stichtingen hoeven geen winst te maken. Dat betekent echter niet dat het niet is...

read more

Hogere WOZ-waarde, maar géén hogere OZB: hoe kan dat?

Over het algemeen wordt aangenomen dat een hogere WOZ-waarde voor een woning automatisch leidt tot meer onroerendezaakbelasting (OZB). Dat snappen we, maar het klopt niet. We leggen u hieronder uit hoe het zit. We hoeven het u het waarschijnlijk niet nog een keer te...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707