Uw woning aan uw BV verkopen?

Uw woning aan uw BV verkopen?

Het verkopen van uw woning aan uw BV heeft voor- en nadelen. Welke is afhankelijk van uw situatie, maar het kan interessant zijn. Ons kantoor licht u graag uitgebreid voor. Hieronder stippen we in het kort een aantal punten van aandacht aan: dit bericht is niet bedoeld als leidraad. Leidraad is wel onze uitgebreide toelichting, afgestemd op uw situatie.

Belasting en boete

Uitgangspunt is dat de verkoop plaatsheeft tegen de werkelijke waarde. Wanneer u verkoopt voor een ‘hoeraprijs’ gaat de fiscus moeilijk doen: u betaalt belasting over het verschil met de werkelijke waarde en u kunt een flinke boete krijgen. Na verkoop ontvangt u overwaarde belastingvrij van uw BV. Vervolgens kunt u de woning (voor een deel) huren van de BV. De huur is in de BV belast en voor u niet aftrekbaar.

Erfpacht berekenen

Voordelen zijn onder andere dat u niet meer te maken hebt met een eigenwoningforfait, dat de BV (beperkt) mag afschrijven op de woning en dat de BV kan opdraaien voor kosten en onderhoud. U kunt overwegen de grond in bezit te houden en erfpacht te berekenen. Ander punt van overweging: over de waardestijging van het pand is de BV vennootschapsbelasting verschuldigd. Kortom: rijke materie, een gesprek met ons kantoor beslist waard.

  • Het verkopen van uw woning aan uw BV heeft voor- en nadelen, afhankelijk van uw situatie.
  • Wanneer u verkoopt voor een ‘hoeraprijs’ gaat de fiscus moeilijk doen, in de vorm van belasting en boete.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707