Uw rechten als niet-erkend kind

Uw rechten als niet-erkend kind

Wanneer u een niet-erkend (buitenechtelijk) kind bent van een overleden persoon hebt u in principe geen recht op de erfenis. Officieel bent u namelijk geen afstammeling. Dit betekent echter niet dat u volkomen kansloos bent.

Verzoek bij de rechtbank

Uiteraard geldt dit in de eerste plaats wanneer u in het testament van een erflater wordt benoemd tot (mede-)erfgenaam. Dan is er, zogezegd, geen vuiltje aan de lucht. In andere gevallen kan het ouderschap (vrijwel altijd vaderschap, om voor de hand liggende redenen) gerechtelijk worden vastgesteld. Een verzoek daartoe moet door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend.

Onderzoek

Het biologisch vaderschap moet worden vastgesteld, indien mogelijk door DNA-onderzoek. In het uiterste geval door opening van het graf, op gerechtelijk bevel. Wanneer het biologisch vaderschap wordt vastgesteld, kunt u als kind uw legitieme portie opeisen. Er zijn ook indirecte methoden om verwantschap voor de rechter voldoende aannemelijk te maken. Ons kantoor informeert u graag.

  • Het biologisch vaderschap moet worden vastgesteld, indien mogelijk door DNA-onderzoek.
  • Er zijn ook indirecte methoden om verwantschap voor de rechter voldoende aannemelijk te maken.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707