Uw bedrijf verzekeren: welke misvattingen komen hier veel bij kijken?

Uw bedrijf verzekeren: welke misvattingen komen hier veel bij kijken?


Sommige verzekeringen zijn handig, anderen zijn dat juist weer niet. We delen hieronder een aantal veelgemaakte misvattingen die ondernemers hebben voor, tijdens en na het verzekeren van hun bedrijf. Val niet in dezelfde kuilen!

1. Mijn privé-verzekeringen dekken óók mijn zakelijke spullen

Laat u thuis een pot koffie vallen over een laptop die voor zakelijke doeleinden is gekocht? Dan valt dit niet onder uw inboedelverzekering, ook al is het thuis gebeurd.

U heeft hier een bedrijfsinventarisverzekering voor nodig.

2. Mijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat ik géén beroepsaansprakelijkheidsverzekering meer nodig hebt

De twee klinken als elkaar, maar verschillen onderling behóórlijk.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk fysieke schade, maar alleen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering helpt u wanneer iemand problemen ondervindt als gevolg van uw werkzaamheden.

3. Mijn rechtsbijstandsverzekering dekt alle juridische kosten

Dit is pertinent onjuist. U kunt hiermee uw kosten voor rechtsbijstand dekken, zoals de naam al stelt. Niet de kosten die u moet betalen wanneer een rechter u in het ongelijk stelt.

4. Mijn besloten vennootschap zorgt ervoor dat ik nóóit aansprakelijk ben

Ook dit klopt niet. Het is wel zo dat een bv een rechtspersoon is, waardoor u niet met uw privévermogen aansprakelijk bent. Dat geldt echter niet wanneer er sprake is van onbehoorlijk bestuur, waarbij u evengoed persoonlijk aansprakelijk kunt worden gesteld.

5. Mijn algemene voorwaarden beschermen me tegen alle risico’s

Algemene voorwaarden sluiten veel uit, maar lang niet alles. Het valt daarom altijd aan te de raden de voorwaarden te laten checken door een jurist.

Vul deze – waar nodig – aan met de nodige (bedrijfs)verzekeringen.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707