Updaten van overnamebepalingen in vof-akte

Updaten van overnamebepalingen in vof-akte 

 

Het oprichten van een vennootschap onder firma (vof) hoeft niet via een notaris. Maar het is wel verstandig een oprichtingsakte en een vennootschapscontract op te laten stellen door een notaris, om afspraken vast te leggen en daardoor onenigheid tussen de vennoten zoveel mogelijk te voorkomen. Ons kantoor staat u graag bij met raad en daad.

Speciale aandacht

In bovengenoemde documenten kan van alles worden vastgelegd. Wie brengt wat in? Hoe zit het met eigendom? Hoe gaat u om met winstverdeling, geschillen en arbeidsongeschiktheid? Speciale aandacht verdienen overnamebepalingen in vof-akten tussen ouder en kind(eren). Diverse ontwikkelingen, gedurende de samenwerking, zijn van invloed op overnamebepalingen. Terwijl deze afspraken al jaren oud kunnen zijn.

Kosten en baten

Er zijn prijsontwikkelingen, er worden andere (vaak kostbaardere) eisen gesteld aan de bedrijfsvoering, kortom: in de verhouding tussen kosten en baten kan nogal wat veranderen in de loop der jaren. Met veel gevolgen voor de opvolger, maar ook voor de overdrager. Ons kantoor adviseert daarom de overnamebepalingen van tijd tot tijd tegen het licht te houden. Overigens kan dit voor de gehele overeenkomst gezond zijn.

  • Overnamebepalingen in een vof-overeenkomst tussen ouder en kind(eren) zijn vaak al jaren oud, terwijl (prijs)ontwikkelingen op allerlei gebieden niet stilstaan.
  • Ons kantoor adviseert daarom overnamebepalingen van tijd tot tijd tegen het licht te houden.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Studenten en energiecompensatie: hoe zit het precies?

Veel Nederlanders ontvangen twee keer €190 aan energiecompensatie. Studenten lijken echter massaal buiten de boot te vallen. We leggen u hieronder uit wat er speelt.  Krijgen studenten een energiecompensatie? Iedere Nederlander ontvangt in de maanden november en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707