Updaten van overnamebepalingen in vof-akte

Updaten van overnamebepalingen in vof-akte 

 

Het oprichten van een vennootschap onder firma (vof) hoeft niet via een notaris. Maar het is wel verstandig een oprichtingsakte en een vennootschapscontract op te laten stellen door een notaris, om afspraken vast te leggen en daardoor onenigheid tussen de vennoten zoveel mogelijk te voorkomen. Ons kantoor staat u graag bij met raad en daad.

Speciale aandacht

In bovengenoemde documenten kan van alles worden vastgelegd. Wie brengt wat in? Hoe zit het met eigendom? Hoe gaat u om met winstverdeling, geschillen en arbeidsongeschiktheid? Speciale aandacht verdienen overnamebepalingen in vof-akten tussen ouder en kind(eren). Diverse ontwikkelingen, gedurende de samenwerking, zijn van invloed op overnamebepalingen. Terwijl deze afspraken al jaren oud kunnen zijn.

Kosten en baten

Er zijn prijsontwikkelingen, er worden andere (vaak kostbaardere) eisen gesteld aan de bedrijfsvoering, kortom: in de verhouding tussen kosten en baten kan nogal wat veranderen in de loop der jaren. Met veel gevolgen voor de opvolger, maar ook voor de overdrager. Ons kantoor adviseert daarom de overnamebepalingen van tijd tot tijd tegen het licht te houden. Overigens kan dit voor de gehele overeenkomst gezond zijn.

  • Overnamebepalingen in een vof-overeenkomst tussen ouder en kind(eren) zijn vaak al jaren oud, terwijl (prijs)ontwikkelingen op allerlei gebieden niet stilstaan.
  • Ons kantoor adviseert daarom overnamebepalingen van tijd tot tijd tegen het licht te houden.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

De voordelen van low code en no code

Ontwikkelingen op de werkvloer gaan tegenwoordig extreem snel, en twee termen die heel vaak rondgeslingerd worden als het om deze ontwikkelingen gaat zijn low code en no code. Deze twee worden vaak gezien als de sleutel tot succes in het moderne bedrijfsleven. Er...

Lees meer

Artificial Intelligence en haar grote voordelen

  Artificial Intelligence is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort op allerlei gebieden. Het is in het leven geroepen om het menselijk leven makkelijker te maken en het is al snel uitgegroeid tot één van de grootste technologieën die wij op aarde...

Lees meer

Verzekeren tegen ransomware-aanvallen: kan dat?

Digitale aanvallen door middel van ransomware zijn helaas orde van de dag binnen het bedrijfsleven. Het is dan ook een tamelijk lucratieve handel voor cybercriminelen. Niet zelden leveren dit soort aanvallen hen initieel tonnen op. Ransom-aanvallen worden mede...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707