Veel gestelde vragen betreft Exact Online

Welke banken kunnen er allemaal gekoppeld worden met Exact Online?

Deze pagina geeft u een overzicht van de banken die u in Exact Online kunt selecteren. De beschikbare banken die u kunt selecteren als uw eigen bank, of als bank van een leverancier of klant.nEn banken die de handmatige import van bankbestanden ondersteunen. Banken die automatische uitwisseling ondersteunen door middel van een directe koppeling naar de bank.

Hoe kan ik bankafschriften handmatig importeren in Exact Online?

Op de pagina Importeren afschriften kunt u bankafschriften handmatig importeren met Exact Online. Uw bank levert de afschriften aan in een standaard bestandsformaat, zoals MT940. U hoeft geen bankkoppeling in te stellen om bankafschriften handmatig te kunnen importeren.nn 

Hoe kan ik bankafschriften automatisch importeren met Exact Online?

U kunt een bankkoppeling met Exact Online instellen om afschriften direct van uw bank op te halen, mits dit voor uw bank wordt ondersteund. Alleen toekomstige bankafschriften worden automatisch geïmporteerd. U moet eerst alle bankafschriften met historische transacties handmatig importeren voordat u een bankkoppeling instelt.

Hoe kan ik met afschriften importeren met Exact Online?

Als u een bankafschrift ontvangt, moet u dat in Exact Online invoeren om de openstaande posten met betalingen af te punten. U hoeft de transacties niet over te typen, want u kunt de bankafschriften handmatig of automatisch in Exact Online importeren. Maak een bankrekening aan in Exact Online en controleer of het handmatig of automatisch importeren van afschriften voor uw bank wordt ondersteund. U kunt vervolgens afschriften automatisch of handmatig importeren.

nn

Hoe kan ik een koppeling met Knab instellen om de bankafschriften automatisch in Exact Online te importeren?

Je kunt met Exact Online een koppeling met Knab instellen, zodat je elke dinsdag- t/m zaterdagochtend automatisch Knab-afschriften in je administratie ontvangt. Je kunt alleen zakelijke bankrekeningen koppelen. Ook moet je de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Jouw rechten in Exact Online.

Hoe kan ik een koppeling met Bunq instellen om betalingen te verrichten en bankafschriften in de administratie van Exact Online te importeren?

Je kunt bankbestanden automatisch in realtime met Bunq uitwisselen. Je hoeft je bankrekening van Bunq alleen maar te koppelen en hoeft de verbinding met deze rekening dus niet apart in te stellen. Je moet wel de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig.

Hoe kan ik een koppeling met ABN AMRO instellen om betalingen te verrichten en bankafschriften in de administratie van Exact Online te importeren?

Je kunt bankbestanden automatisch uitwisselen met ABN AMRO om banktransacties te importeren in Exact Online. Het is niet mogelijk een koppeling voor deposito- of spaarrekeningen in te stellen. Je moet de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Jouw rechten in Exact Online.

Hoe kan ik een koppeling met Rabobank instellen om betalingen te verrichten en bankafschriften in de administratie van Exact Online te importeren?

Je kunt een koppeling maken met de Rabobank (Rabobank Internet banking Professional, RibPRO) en de rekeningen die in je administratie zijn geregistreerd. Zo kun je bankafschriften, incasso- en betalingsbestanden automatisch uitwisselen.nnMet Rabo Cash Management (RCM) is er geen automatische uitwisseling mogelijk, maar kun je wel handmatig je bankafschriften uploaden, en incasso- en betalingsbestanden aanmaken en downloaden.nnJe moet de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Jouw rechten in Exact Online.

Hoe kan ik een ING koppeling instellen om betalingen te verrichten en bankafschriften in de administratie van Exact Online te importeren?

Je kunt een koppeling met de ING instellen om betalingen te verrichten en bankafschriften in je administratie te importeren met Exact Online. Je kunt ook een overzicht van de betaalstatus bekijken. Alleen kun je geen koppeling aanmaken voor spaar-, deposito- en beleggingsrekeningen. Je moet namelijk de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig.

Hoe kan ik ABN AMRO koppeling deactiveren in Exact Online?

Om je ABN AMRO koppeling te deactiveren in Exact Online, klik je op  Administratienaam > Stamgegevens > Bank > Bankkoppelingen. Klik vervolgens op ABN AMRO en selecteer de bankrekening waarvan je de bankkoppeling wilt deactiveren.

Hoe kan ik een bankkoppelingen deactiveren in Exact Online?

Als je je historische transacties wilt importeren, moet je je bankafschriften handmatig importeren. Als je dit wilt doen, moet je de bankkoppeling deactiveren. Per bank gaat dit op een andere manier. Kijk hieronder hoe je dit doet voor de ABN AMRO, ING, Rabobank of de Bunq bank.

Wat kan ik doen als mijn klant mijn factuur niet heeft ontvangen via Exact Online?

Als uw facturen niet bij de klant aankomen, heeft dat waarschijnlijk te maken met de instellingen van uw mailserver. U moet technische kennis hebben en bekend zijn met domeinnaamservers (DNS) om dit op te lossen. Er moeten dan namelijk SPF-records worden toegevoegd om te voorkomen dat Exact Online-documenten als spam worden gemarkeerd

Hoe kan ik creditnota’s verwijderen binnen Exact Online?

Je kunt een creditnota verwijderen als u deze niet meer nodig hebt binnen Exact Online, mits je de rechten”Verkoopfacturen invoeren” hebt. Let wel op dat je een verwijdering van een creditnota niet meer ongedaan kunt maken en ook is het niet mogelijk op een al reeds afgedrukte of verwerkte creditnota te verwijderen.

Hoe kan ik correcties in definitieve facturen aanbrengen met Exact Online?

Je kunt alleen nog kleine correcties in definitieve facturen aanbrengen met Exact Online als deze betrekking hebben op de lay-out. Dus bijvoorbeeld als u een spelfout heeft gemaakt. Als u een fout in de bedragen hebt gemaakt en deze wilt corrigeren, moet u een creditnota aanmaken en verwerken.

Hoe kan ik facturen definitief maken en versturen in Exact Online?

Je kunt met Exact Online facturen definitief maken en versturen door naar Verkoop > Facturen > Verkoopfacturen > Afdrukken te gaan. Selecteer vervolgens de facturen die u definitief wilt maken en naar uw klanten wilt sturen en klik dan op AfdrukkenE-mail of selecteer een optie uit de keuzelijst:

Alle categorieën

Alle categorieën