Veel gestelde vragen betreft bedrijfsapp

Wat zijn de voordelen van een eigen mobiele bedrijfsapp?

Met een eigen bedrijfsapp heb je een betere marketing en klantenbinding. De Social media kanalen kunnen ook als verzamelplek worden gezien in de eigen mobiele app. Omdat mobiele apps makkelijk zijn in het gebruik, geven de klanten vaak de voorkeur aan een app in plaats van een website. Daarnaast heb je de mogelijkheid om push berichten te versturen. Deze worden sneller gelezen vergeleken met e mailberichten.

Kosten eigen app laten maken op Apple en Android

Het ontwikkelen van een eigen bedrijfsapp op Apple (IOS) en Google (Android) kan een dure aangelegenheid zijn. Afhankelijk van de wensen liggen de kosten gemiddeld tussen de 1000 en 30.000 euro. Vaak wordt het app onderhoud onderschat. Zo kan het zijn dat de app bijgewerkt moet worden omdat bijv. Apple een nieuwe IOS versie uitbrengt. Daarnaast betaal je voor een developer account. Een Google developer account kost zo’n 25 dollar per jaar en een developer account bij Apple kost 99 dollar.

Wat is een native app?

Een native app is speciaal ontworpen voor 1 platform in de eigen ontwikkeltaal. Voor Android (Google) is dat Java en voor IOS (Apple) is dat Swift. Hierdoor zijn de native apps gebruiksvriendelijker, door deze volledig gebruik maken van de native elementen van de telefoon (denk aan geheugen, (design)standaards en mobiel specifieke functionaliteiten).

Wat is een hybride app?

Een hybride app is een web app met een native laag. Deze hybride app is een combinatie tussen een web en een native app. Hybride apps download je uit de App store (Apple) of Google play store. De hybride app kan er voor de gebruiker hetzelfde uitzien als een native app.

Wat is een PWA (Progressive Web Apps)?

Een PWA (Progressive Web Apps) is een website die zich gedraagt als een mobiele app en is gebouwd met de veelgebruikte web technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript. De bezoeker van je website hoeft dus niets te downloaden voor de ultieme mobiele ervaring. Progressive Web Apps werken op elk platform als de browser aan de standaarden voldoet.

Wat is een cross-platform mobiele app?

Een cross-platform mobiele app is ontwikkeld in één programmeertaal en kan gebruikt worden voor zowel Android als IOS.
In tegenstelling tot web apps zijn cross-platform apps wel beschikbaar in de app store (IOS) en Google Play store en worden dus als daadwerkelijke app gedownload.

Alle categorieën

Alle categorieën