Veel gestelde vragen betreft Avanzer Aangifte

Wat is inbegrepen in de prijs van Avanzer Aangifte IB en IB/Vpb?

De prijs voor Avanzer Aangifte is het vaste jaarbedrag voor het complete pakket IB of IB/Vpb inclusief het standaard aantal aangiftes. Alle functionaliteit – ook uitstel, toeslagen en biljetten – is hierbij inbegrepen. Er zijn geen licentiekosten e.d. aan verbonden. Bovendien kun je kosteloos meerdere gebruikers toevoegen. De overstapservice, datamigratie en het pakket support is gratis.

Hoe kan ik mijn klanten laten accorderen voor de IB en/of Vpb aangifte?

Voor het laten accorderen van aangiften IB en Vpb is een aparte module verkrijgbaar. Met de module IB/Vpb Accorderen kun je de IB- en Vpb-aangiften door de klant laten accorderen voor verzending naar de belastingdienst. Deze module gebruik je in combinatie met Avanzer Aangifte. Je zet de aangifte klaar in Avanzer voor controle en ondertekening. De klant krijgt daarvan een notificatie per e-mail. Hij controleert de aangifte en bij akkoord voorziet de klant deze van een digitale handtekening. De aangifte wordt dan automatisch in SBR verzonden naar de belastingdienst. Zo bespaar je jezelf en jouw klanten veel tijd en onnodig printwerk.

Hoe worden aangiften geteld in Avanzer Aangifte?

Een aangifte wordt geteld op het moment dat deze voor het eerst elektronisch als aangifte verzonden wordt (rechtstreeks naar de Belastingdienst of via een accorderingsportal) of op het moment dat een aangifte als biljet als niet-concept in het Nederlands geprint wordt. De aangifte van fiscaal partners wordt als één aangifte geteld. Toeslagen tellen niet mee als aangifte in Avanzer Aangifte.

Kan ik meer aangiftes doen dan ik heb aangeschaft?

Ja, je kan gewoon doorgaan met het doen van aangiftes. Indien je meer aangiftes doet dat je vooraf hebt ingekocht worden deze extra aangiftes gefactureerd op basis van nacalculatie. Je ontvangt een melding in Avanzer Aangifte wanneer je het aantal ingekochte aangiftes hebt gebruikt.

Wat kost een extra aangifte in Avanzer Aangifte?

Je kan meer aangiftes doen dan dat je vooraf hebt ingekocht, deze extra aangiftes worden gefactureerd op basis van nacalculatie. Elke extra aangifte kost in dat geval dan € 3,- excl. btw per aangifte. Standaard wordt Avanzer Aangifte geleverd met 200 aangiftes per jaar, je kunt er echter ook voor kiezen om één of meer bundels van 100 aangiftes aanschaffen voor € 144,- excl. btw per stuk. 

Alle categorieën

Alle categorieën