Toegevoegde waarde intermediair

 

Betaalt u te veel voor uw hypotheek? Wat betekenen de kleine lettertjes?

 

Twee interessante onderzoeken laten zien welke toegevoegde waarde wij u als intermediair bieden. Graag delen wij de conclusies van die onderzoeken met u.

 

Het eerste onderzoek is uitgevoerd door de hypotheekbond. In dit onderzoek heeft men onderzocht wat het verschil in hypotheekaanbieding is voor dezelfde woning wanneer men de hypotheek via de bank aanvraagt en wanneer men dezelfde bank via het intermediair aanvraagt. Ook heeft men naar de advieskosten gekeken.

De advieskosten bleken bij het intermediair hoger te liggen. Dat men hier veel voor terug krijgt blijkt uit hetzelfde onderzoek. De rente die het intermediair kan aanbieden ligt namelijk, afhankelijk van het soort hypotheek EUR 8.000,- tot EUR 15.000,- lager.

Uit een ander onderzoek blijkt dat bijna de helft van de klanten vaak geen idee heeft wat er nu precies in de hypotheekakte staat die zij afsluiten. De reden daarvoor is dat deze aktes zo moeilijk leesbaar zijn dat ze onbegrijpelijk worden. Het blijkt zelfs dat hypotheekaktes moeilijker geschreven zijn dan wetenschappelijke teksten.

Als u besluit om uw hypotheekadvies bij ons als erkend intermediair af te nemen kunnen we de hypotheekakte voor u uitleggen en stil staan bij moeilijke bepalingen. Zo weet u waarvoor u tekent.

Kortom, ondanks de toegenomen mogelijkheid om zelf op marktverkenning gaan blijft de toegevoegde waarde van het intermediair duidelijk bestaan.

Wij adviseren u dan ook:

 

  • Goed na te gaan of u niet te veel betaalt voor uw hypotheek;
  • Goed na te gaan of u hetgeen in een concepthypotheekakte staat ook daadwerkelijk begrijpt.

We helpen u graag als u op dit gebied advies wilt! U kunt in bovenstaande onderzoeken lezen hoe dit loont. Neemt u contact met ons op voor een afspraak? Dan kunnen we wellicht ook uw verzekeringen bespreken. Immers, hoewel niet in het onderzoek meegenomen, leert de ervaring dat ook de polis van een verzekering geen prettig leesvoer is.

Gerelateerde Artikelen

Autoverhuur op vakantie: welke verzekering heb ik nodig?

Het korte antwoord op deze vraag? Dat hangt af van het bedrijf waarbij u de auto huurt. Het langere antwoord? Dat vindt u hieronder. Welke verzekering moet ik minstens afsluiten? Een reis-, maar ook een autoverzekering verzekert géén schade aan een gehuurde auto. Dit...

read more

5 redenen waarom veel zzp’ers géén AOV hebben

Slechts iets meer dan 20% van alle zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dat heeft verschillende redenen die we hieronder toelichten. 1. ‘De verzekering is te duur’ De belangrijkste reden achter het gebrek aan een verzekering bij...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707