Tips om de productiviteit op de werkvloer te vergroten met een eigen mobiele app

Tips om de productiviteit op de werkvloer te vergroten met een eigen mobiele app

Het doel van ieder bedrijf is natuurlijk om te groeien, dit is het pad naar succes en zonder groei red je het niet als bedrijf. Er zijn veel verschillende manieren om een bedrijf te laten groeien, maar productiviteit van de werknemers vergroten door de inzet van een mobiele app wordt vaak onderschat. Daarom geven wij in dit artikel een paar nuttige tips om de productiviteit op de werkvloer te verhogen, en het bedrijf daarmee te laten groeien.

Allereerst is het belangrijk om goede training te verschaffen aan jouw werknemers. Dit zal al snel leiden tot een verhoogde productiviteit, aangezien goede training zowel de kunde als het zelfvertrouwen van werknemers vergroot. Er zijn tegenwoordig mobiele apps die vakgerichte e-learning modules aanbieden waardoor leren een dagelijkse routine wordt in plaats van een urenlang durende studie.

Een ander belangrijk punt voor ieder bedrijf is gestroomlijnde communicatie. Het hybride kantoor wordt de toekomst waarbij je zowel thuis als op kantoor goede faciliteiten nodig hebt. Dat betekent ook anders kijken naar de inrichting van je bedrijfsprocessen en de omgang met papieren documenten om maar een voorbeeld te noemen..

Het versturen van een pushbericht met een mobiele app van je bedrijf verhoogt de productiviteit omdat deze berichten sneller worden gelezen en ook eenvoudiger zijn te lezen dan bijvoorbeeld een e-mail bericht.

Werknemers nieuwe voorstellen laten doen van verbetersuggesties via een mobiele app levert meer ideeën op voor productiviteitsverbetering omdat dit geen moeite kost en de registratie kan eenvoudig plaatsvinden via een tekst of audio bestand. Er zijn complete systemen maar ook simpele tools om vervolgens deze verbetersuggesties te behandelen.

Het aanbieden van bonussen en promoties ter beloning van goed werk heeft ook een positief effect op de productiviteit van werknemers. Zo hebben ze een duidelijke beloning om naartoe te werken, en dit is vaak terug te zien in de resultaten. Het tonen van de tussenstand in een mobiele app en het gebruik van pushberichten kan dit proces prima ondersteunen.

Het is ook van essentieel belang om jouw werknemers de juiste middelen te bieden om hun werk goed te doen. Je kan immers geen productiviteit verwachten van werknemers die op verouderde computers hun werk doen of iets in die richting. Daarom is het altijd slim om de hardware en andere middelen up to date te houden voor de maximale productiviteit. Denk aan het inzetten van tablets of mobiele app toepassingen om ter plekke snel een offerte voor je klant te maken.

Al met al kan het verhogen van de productiviteit van jouw bedrijf dus het verschil maken tussen een gemiddeld en een succesvol bedrijf. Daarom is het belangrijk om dit niet te onderschatten, en met behulp van de tips die we in dit artikel genoemd hebben moet het lukken om de productiviteit binnen de kortste keren drastisch te verhogen.

Gerelateerde Artikelen

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Studenten en energiecompensatie: hoe zit het precies?

Veel Nederlanders ontvangen twee keer €190 aan energiecompensatie. Studenten lijken echter massaal buiten de boot te vallen. We leggen u hieronder uit wat er speelt.  Krijgen studenten een energiecompensatie? Iedere Nederlander ontvangt in de maanden november en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707