Starten als ondernemer? Deze verzekeringen kunnen handig zijn!

Starten als ondernemer? Deze verzekeringen kunnen handig zijn!


Verzekeringen bestaan in zoveel soorten en maten dat we het u niet kwalijk kunnen nemen als u, aan de vooravond van de start van uw eigen onderneming, niet meer weet waar u het moet zoeken. We noemen daarom vijf varianten die mogelijk raadzaam zijn.

1. Aansprakelijkheidsverzekeringen

De meest voorkomende verzekering voor starters? We hebben geen exacte getallen, maar het kan zomaar de aansprakelijkheidsverzekering zijn. Deze dekt u tenslotte in voor letsel- of materiële schade. We onderscheiden de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering én de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

2. Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Het kan iedereen overkomen: arbeidsongeschikt raken. Een ondernemer krijgt – in zo’n geval – géén uitkering van de overheid – en dus is het zaak u goed te verzekeren. Dat doet u met een arbeidsongeschiktheidsverzekering: een verzekering waarbij u zelf de premie bepaalt.

3. Pensioenverzekeringen

Als u net een bedrijf start, snappen we het dat u helemáál geen zin hebt om na te denken over het einde. Toch is het handig om in ieder geval een plan te hebben voor wanneer u 66 jaar wordt. Een pensioenverzekering helpt u geld opzij te zetten op bijvoorbeeld een spaarrekening.

4. Inventaris- en voorraadverzekeringen

Deze verzekeringen zijn met name handig voor ondernemers die te maken hebben met een voorraad, zoals winkeliers. Desondanks zijn ook kantoorberoepen gebaat bij zo’n verzekering. Een inventarisverzekering dekt tenslotte ook laptops en bureaus.

5. Rechtsbijstandverzekeringen

Het kan altijd gebeuren dat u als ondernemer in een rechtszaak verwikkeld raakt. Een rechtsbijstandverzekering kan dan helpen. Deze dekt de kosten die u maakt voor eventueel juridisch advies – en dat kan erg welkom zijn wanneer u verzeild raakt in een zakelijk conflict.

Gerelateerde Artikelen

Autoverhuur op vakantie: welke verzekering heb ik nodig?

Het korte antwoord op deze vraag? Dat hangt af van het bedrijf waarbij u de auto huurt. Het langere antwoord? Dat vindt u hieronder. Welke verzekering moet ik minstens afsluiten? Een reis-, maar ook een autoverzekering verzekert géén schade aan een gehuurde auto. Dit...

read more

5 redenen waarom veel zzp’ers géén AOV hebben

Slechts iets meer dan 20% van alle zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dat heeft verschillende redenen die we hieronder toelichten. 1. ‘De verzekering is te duur’ De belangrijkste reden achter het gebrek aan een verzekering bij...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707