Slapende vaste lasten: wat zijn het en hoe kunnen we hierop besparen?

Slapende vaste lasten: wat zijn het en hoe kunnen we hierop besparen?

Een bedrag van €100 per maand besparen? U doet het door slapende vaste lasten te verminderen. Wat dat zijn en hoe u dit doet: u leest het hieronder.

Laten we vooropstellen dat verzekeringen over het algemeen handig zijn. De verplichte zorgverzekering, maar ook de inboedelverzekering en de autoverzekering: ze dekken u tegen onverwachts hoge kosten bij niet ingecalculeerde – bij het gebrek aan een beter woord – problemen.

Maar over problemen gesproken: u kunt ook te veel betalen voor bepaalde verzekeringen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een dubbele reisverzekering af te sluiten.

Dit soort gevallen noemen we slapende vaste lasten.

Hoe ontstaan slapende vaste lasten?
Nu horen we u al denken: ‘Hoe kan ik nou een dubbele reisverzekering afsluiten? Ik ben er toch zelf bij geweest?’

Dat kan misschien zo zijn, maar slapende vaste lasten ontstaan veelal wanneer u het niet door heeft. Om bij het voorbeeld van de reisverzekering te blijven: deze zijn soms inbegrepen bij meer algemene verzekeringen. Het kan dan zomaar zo zijn dat u een dubbele dekking heeft zónder dat u het in de gaten heeft.

We spreken ook van slapende vasten wanneer u uzelf voorziet van een dekking die u eigenlijk niet gebruikt. Een verzekering voor een voertuig dat u niet meer heeft en die onbewust blijft doorlopen, bijvoorbeeld. Er zijn genoeg voorbeelden te verzinnen.

Wat kan ik doen aan slapende vaste lasten?
Het loont daarom altijd om uw verzekeringen eens in de zoveel tijd goed door te nemen. Kijk kritisch naar wat wel en niet nodig is, eventueel met behulp van een verzekeringsadviseur. Het kan u zomaar honderd euro in de maand besparen.

 

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707