Shopify vs WordPress

Online winkelen gaat gemakkelijker dan ooit, en dat geldt ook voor het bouwen van een e-commerce website. Als jij ooit overwogen hebt om jouw eigen online bedrijf te starten, dan is de kans groot dat je evenzo hebt nagedacht over de daarvoor benodigde tools. En hoewel er verschillende e-commerce platforms op de markt zijn, blijven Shopify en WordPress de meest prominente keuzemogelijkheden.

Als jij twijfelt over welke beter is, zoek dan niet verder, want je bent hier dan op de juiste plek aanbeland. In dit artikel bieden we jou namelijk een inzichtelijke vergelijking tussen Shopify en WordPress.

shopify vs wordpress2 - Shopify vs Wordpress 2023 - Brixxs

Wat is het verschil tussen Shopify en WordPress?

Shopify staat bekend als een ‘websitebouwer’. Dus om te begrijpen wat Shopify precies is, zou je eerst moeten weten wat een websitebouwer is.

Een websitebouwer is een online tool die mensen met een beperkte of geen technische kennis helpt om hun eigen website te bouwen. Zij betalen vervolgens elke maand een kleine vergoeding aan het websitebouwers platform om hun website live te kunnen houden.

Shopify is een websitebouwer die speciaal voor e-commerce ontwikkeld is, dus het wordt zodoende enkel voor het maken van online winkels gebruikt.

WordPress gaat een beetje anders te werk. Het wordt namelijk in twee mogelijkheden aangeleverd: WordPress.com en WordPress.org.

WordPress.com is een blogplatform dat op dezelfde manier als een websitebouwer werkt, waardoor je heel eenvoudig je eigen website kunt samenstellen. WordPress.org is daarentegen zelf-gehoste software en is technisch gezien een flink stuk geavanceerder.

Je kunt daarom met WordPress.org vrijwel elk type website creëren, waaronder online webshops. Het is dan ook deze variant van WordPress die met Shopify te vergelijken is.

Waarom in eerste instantie voor Shopify of WordPress kiezen?

Shopify en WordPress (met de WooCommerce plug-in) zijn allebei zeer bekende oplossingen om met je eigen webshop aan de slag te gaan. Zoals hierboven al aangegeven is Shopify met name geschikt voor de technisch minder ervaren online winkelier die over een aangenaam budget beschikt.

De meer technisch onderlegde winkelier die niet door een doe-het-zelf aanpak afgeschrikt wordt, kan zijn of haar ideeën ook heel goed met WooCommerce voor WordPress implementeren.

Verder is het zo dat als jij stiekem al een over een WordPress website beschikt, het dan ook beter is om voor een WordPress e-commerce website te gaan. Het enige dat je dan namelijk hoeft te doen, is WooCommerce installeren. Je kunt vervolgens heel simpel jouw e-commerce shop als een onderdeel van jouw bestaande website lanceren. Dit betekent alsmede veel minder werkzaamheden van jouw kant.

Shopify is echter zonder twijfels beter voor degenen die nog geen website hebben en daar een eenvoudig in te stellen en toegewijde oplossing voor willen. Het wordt immers met tal van geavanceerde functies geleverd om jouw startende online ondernemersleven een stuk makkelijker te maken.

Wat is Shopify precies?

Shopify is een cloudgebaseerde software-as-a-service (SaaS) winkelwagenoplossing. Het is een uiterst complete e-commerce oplossing waarmee je zonder de hulp van een website ontwikkelaar zelf een zeer functionele online shop kunt bouwen.

Het is een reeds gehoste oplossing, wat voor jou veel minder gedoe bij het opzetten ervan betekent. Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken over het vinden van een webhost of het installeren van de benodigde software. Shopify doet al deze dingen al voor jou.

Het enige dat je in dit geval hierbij hoeft te doen, om jouw persoonlijke online winkel te kunnen lanceren, is je voor een Shopify account aanmelden. Daarna moet je een eigen domeinnaam kiezen en kopen (of een reeds bestaande synchroniseren), plus een gewenst thema toepassen.

En of jij nu net begint of je jouw online shop verplaatst, Shopify biedt een verscheidenheid aan interessante tools waarmee je onder meer heel gemakkelijk jouw eigen e-commerce branding kunt opbouwen. Denk hierbij aan een logo maker en bedrijfsnaam generator.

Wat is WooCommerce (voor WordPress) precies?

WooCommerce is een volledig gratis plugin voor WordPress die jij gebruiken kunt om van een standaard WordPress website een volledig functionele e-commerce shop te maken.

Het is open source software, wat inhoudt dat jij elk gewenst aspect van je eigen online winkel aan kunt passen en indien gewenst hier zelfs enkele op maat gemaakte uitbreidingen aan kunt toevoegen.

Het bouwen van een WooCommerce webshop vereist niet echt een geavanceerde programmeerkennis. Je moet daarentegen wel een e-commerce host vinden om daarop WordPress te installeren.

Verder is het zo dat als jij nog nooit eerder WordPress hebt gebruikt, je alsook moet leren hoe je de bijbehorende plugins installeert. Kortom, WooCommerce zal een leercurve met zich meebrengen, maar het is desondanks gemakkelijk in gebruik zodra je dit eenmaal onder de knie hebt.

De thema’s in Shopify en WordPress

Een belangrijk aandachtspunt van elke shopeigenaar die graag een online winkel wil bouwen is: hoe professioneel kan ik mijn webshop eruit laten zien? De mogelijke thema’s (sjablonen) die gebruikt kunnen worden zijn hierbij de basis layout van een website. Deze kun je namelijk gebruiken om te kiezen hoe jouw webshop weergegeven wordt voordat jij deze met jouw producten (of diensten) vult.

De Shopify thema’s

Shopify bevat 74 kant-en-klare thema’s waar je uit kunt kiezen, waarvan er acht gratis zijn en voor de rest een eenmalig bedrag neergeteld moet worden. De meeste thema’s zijn er trouwens in 2 tot 3 varianten, waardoor het aantal thema’s in de Shopify bibliotheek in principe nog meer dan 74 is.

Elk thema is bijzonder professioneel ontworpen en reageert ook soepel op elk type apparaat waarop het weergegeven wordt. Het kan bovendien gemakkelijk zonder te hoeven programmeren bewerkt worden.

Als je ondanks dat nog meer opties wilt, dan zijn er altijd nog externe Shopify themaontwerpers zoals bijvoorbeeld Shoptimized en Theme Forest.

De WordPress thema’s

Alle sjablonen die er voor WordPress beschikbaar zijn kunnen de collectie van Shopify er al vrij snel behoorlijk klein uit laten zien. Er zijn immers duizenden thema’s op de WordPress website beschikbaar, zowel gratis als betaald. Er zijn eveneens veel meer thema’s die door externe ontwikkelaars gecreëerd zijn.

Sommige WordPress thema’s zijn echter veel beter en duidelijker dan de andere. Niet alle uitvoeringen zijn responsief te noemen. Om problemen te voorkomen, kan je maar het beste de eigen e-commerce thema’s van WordPress gebruiken. Als je over enige kennis van programmeren beschikt, of hiervoor een externe webdeveloper inhuurt, dan heb je echt een onbeperkte controle over hoe jouw website eruit kan zien.

Bloggen in Shopify en WordPress

In tegenstelling tot wat er vaak verondersteld wordt, is bloggen absoluut van cruciaal belang voor het runnen van een online winkel. Dit komt omdat bloggen een zeer belangrijk vorm van marketing is. Het kan immers een grote hoeveelheid webverkeer naar jouw verkoopsite leiden plus bij de betrokken lezers sales genereren. Het is dus belangrijk om te weten hoe dit in Shopify en WordPress werkt.

Shopify bevat een blogfunctie, maar deze is zeer zeker niet zo geoptimaliseerd als die van WordPress. Dit komt omdat WordPress jou onder meer in staat stelt berichten met compleet eigen URL’s te maken. Dit terwijl Shopify voor blogposts alleen maar voorvoegsels met /posts/ in de naam toelaat.

WordPress biedt alsmede de mogelijkheid om categorieën en tags te gebruiken. Shopify biedt jou alleen de mogelijkheid van tags.

Dus of jij nu dagelijks blogberichten publiceert of WordPress gebruikt om statische pagina’s toe te voegen, je zult in dit geval altijd meer van het gebruiksgemak van de WordPress editor genieten. Dit was natuurlijk ook wel te verwachten van een online platform waarbij je elk bestaande WordPress blog of website in een online winkel kunt veranderen.

E-mailmarketing in Shopify en WordPress

E-mailmarketing is een zeer essentieel onderdeel van het runnen van een online bedrijf. Het maken van e-nieuwsbrieven en deze vervolgens naar al jouw (potentiële) klanten in de mailinglijst sturen is veelal van vitaal belang voor het genereren van sales.

E-mailmarketing in Shopify

Shopify heeft speciaal hiervoor onlangs een nieuwe functie geïntroduceerd, genaamd ‘Shopify Email’. Daarmee kun je rechtstreeks vanuit de Shopify bedieningsinterface een e-mailmarketing uitvoeren.

Dit is op dit moment een vrij eenvoudige e-mail marketing tool, waarmee je eenvoudig e-nieuwsbrieven kunt verzenden. Verwacht zodoende nog geen uitgebreide functies zoals Mailchimp, ActiveCampaign of GetResponse dat zou kunnen verrichten.

Maar het zal voor sommige verkopers zonder meer van pas komen. En dan met name degenen die graag alle aspecten van hun online bedrijf op één centrale plek willen beheren.

E-mailmarketing in WordPress

Je zult op dit moment geen ingebouwde e-mail marketing tool voor het WordPress platform vinden. Maar het is behoorlijk eenvoudig om via plugins één van de belangrijkste externe e-mail marketing oplossingen hieraan toe te voegen.

Naast de reeds bovengenoemde Mailchimp, ActiveCampaign en GetResponse is alsook Gravity Forms hiervoor een uitstekende optie.

De SEO functionaliteit in Shopify en WordPress

WordPress biedt in In haar basisversie bijna geen mogelijkheden om de content voor zoekmachines zoals Google te optimaliseren. Dit vereist een externe SEO plugin zoals die van Yoast. Deze laatste is als een gratis basisversie en een betaalde premium versie beschikbaar.

De basisfuncties voor zoekmachineoptimalisatie zijn daarentegen standaard in Shopify opgenomen. Deze zijn zelfs nog extra met apps uit te breiden, zoals bijvoorbeeld de SEO Booster.

Een ander aandachtspunt hierbij is de paginasnelheid, oftewel de laadtijd van de webpagina. Bij Shopify is er in het all-inclusive pakket een laadtijd optimalisatie functie inbegrepen. Bij WordPress moet de gebruiker dit probleem zelf oplossen. Er moet bovendien rekening gehouden worden met het feit dat de specifieke plugins hiervoor deze laadtijd van de webpagina ook niet al te veel verhogen.

E-commerce beheer in Shopify en WordPress

E-commerce beheer in Shopify

Shopify is hier supersterk in. Het back-end beheersysteem is zeer duidelijk afgestemd op veel gemak. Je kunt immers heel veel orderverwerking taken automatiseren, zoals bijvoorbeeld het afdrukken van

Veel gestelde vragen

Shopify dropshipping is hot, helemaal met Corona en de voorbereidingen voor het jaar 2024. We krijgen regelmatig aanvragen binnen van Shopify webshophouders, waarbij koppelingen gelegd moeten worden naar verschillende leveranciers/groothandelaren om te gaan dropshippen. Daarnaast wil men graag deze producten automatisch publiceren op verschillende marketplaces, zoals BOL.com, Amazon of Ebay. Via api koppelingen kunnen wij een interface leggen tussen de leverancier, Shopify en de verschillende marketplaces. In dit artikel proberen we informatie te verschaffen over Shopify dropshipping. Let op dat Shopify geen open source platform is, hetgeen betekent dat je betaalt voor de oplossing.

 

Wat betekent Shopify dropshipping?

Dropshipping is een retail fulfilment methode waarbij Shopify retailers geen goederen op voorraad houden. In plaats daarvan, wanneer een klant een product bestelt bij de Shopify retailer, worden de goederen rechtstreeks van de externe dropshipping leveranciers (meestal gevestigd in China, maar laatste tijd zien we ook vele Europese leveranciers) naar de deur van de klant verzonden.

Met de opkomst van online verkopen zijn veel retailers op zoek naar nieuwe manieren om kosten te besparen. Een van de meest populaire strategieën staat bekend als dropshipping. Shopify dropshipping is wanneer een online retailer middels Shopify geen eigen voorraad houdt, maar in plaats daarvan samenwerkt met een externe leverancier om goederen rechtstreeks naar klanten te verzenden.

Shopify Dropshipping

Hoe winstgevend is Shopify dropshipping en waarom Shopify?

Dropshipping heeft, net als elke andere onderneming, winstmarges. De winstmarges zijn afhankelijk van hoeveel je verkoopt, de prijzen van je dropshipping groothandel en de verzending hiervan, de kosten van de goederen die je verkoopt en eventuele andere uitgaven die je hebt. Ook dien je rekening te houden met de kosten van Shopify.

Wij hebben sommige Shopify dropshipping spelers gezien die duizenden euro’s per dag verdienen met hun bedrijf. Het is maar net hoe hot je product is, en hoe slim je je bedrijf hebt ingericht. Zijn de marges groot, heb je een perfect marketing apparaat, dan zijn de winstmarges groot.

Dropshipping is het idee van een bedrijf dat geen goederen maakt, maar in plaats daarvan profiteert van kansen in de markt om producten van andere bedrijven door te verkopen. Dropshipping vereist veel tijd en kennis om succesvol te zijn. Het is een geweldige optie voor mensen die van hun online winkel verkopen willen leven, maar ze hebben meer nodig dan alleen dropshipping om te slagen.

Shopify Dropshipping

Wie moet dropshipping gebruiken?

Dropshipping is een geweldige optie voor bedrijven, die snel en zonder al te veel geld hun eigen e-commerce winkel willen beginnen.

De winkelier koopt of bewaart de verkochte goederen niet. In plaats daarvan, wanneer een klant het product van hen koopt, kopen ze het gewoon bij hun leverancier en laten ze het rechtstreeks naar de klant verzenden; deze methode elimineert zowel de behoefte aan opslagruimte als opslagkosten en minimaliseert bedrijfskosten zoals salarissen en inrichting van showrooms.

Shopify Dropshipping

Waarom zou iemand via Shopify willen dropshippen?

Dropshipping is een businessmodel waarbij Shopify retailers geen producten op voorraad houden. In plaats daarvan, wanneer een winkel een product verkoopt aan een klant, koopt deze klant eigenlijk het artikel van een externe leverancier, meestal tegen groothandelsprijzen, en laat het bestelde product rechtstreeks naar de deur verzenden.

Dropshipping kan je helpen aan de slag te gaan met je eigen bedrijf zonder dat je vooraf artikelen hoeft te kopen. Als je betrouwbare leveranciers kunt vinden die producten van hoge kwaliteit tegen groothandelsprijzen aanbieden, kun jezelf veel kosten besparen. Dit betekent dat het voor startups of ondernemers met krappe budgetten gemakkelijker is om hun eigen dropshipping webshop te starten via bijvoorbeeld Shopify.

Daarnaast kun je automatisch order gegevens die geplaatst worden automatisch doorzetten naar je leveranciers, via mail of via een API koppeling. Er bestaat een event (webhook) waarbij we signalen kunnen krijgen nadat een order is betaald. Hier lees meer over Shopify order REST api.

Shopify Dropshipping

Wat zijn voordelen en nadelen van dropshipping?

Wat zijn de voordelen van Shopify dropshipping

Dropshipping biedt een lage investering vooraf en een laag risico. Dropshipping bestaat al heel lang, maar het is pas sinds kort dat het model aanslaat bij vele startups, maar ook doorgewinterde websophouders. Er zijn een tal van voordelen van dropshipping, waaronder:

  • De winkelier hoeft producten niet vooraf te kopen en kan ze in plaats daarvan kopen wanneer ze worden besteld, wat allerlei risico minimaliseert
  • De kosten van het runnen van een dropshipping-bedrijf zijn relatief laag, omdat er geen inventaris of opslag vereist is
  • Het is vrij makkelijk om een dropshipping kvk geregistreerde winkel te starten, omdat er nauwelijks barrières zijn zoals minimale kapitaalvereisten of vaste kosten

Wat zijn de nadelen van Shopify dropshipping?

Dropshipping is wanneer een online winkel de artikelen die ze verkopen niet op voorraad houdt. In plaats daarvan, wanneer een klant een artikel koopt, koopt de detailhandelaar het artikel van een leverancier in en laat het rechtstreeks naar de deur van de klant verzenden. De koppeling tussen de Shopify webshop en de leveranciers zijn vaak via API’s aan elkaar gekoppeld.

  • Een nadeel van dropshipping is dat je weinig controle hebt over je voorraad. Je kunt niet zeker weten of een artikel beschikbaar zal zijn totdat je een bestelling plaatst bij je leverancier om het artikel in te kopen.
  • Een ander nadeel van dropshipping is dat veel bedrijven nu handelaren of franchisers inzetten die producten van fabrikanten krijgen en deze vervolgens tegen een toeslag aan detailhandelaren, zoals jij, verkopen. Deze tussenpersonen kunnen producten aanbieden tegen lagere kosten dan wat jij zou betalen als je ze zelf zou kopen – wat betekent dat je marges hierdoor in geding komen.

Wat is Shopify als keuze voor een webshop?

Shopify is een e-commerce platform dat is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het heeft veel functies en mogelijkheden, die het een perfecte keuze maken voor eigenaren van online winkels.

De belangrijkste kenmerken van Shopify zijn:

  1. Shopify behandelt alle hosting van de site.
  2. Het ontwerpen van een professioneel ogende website kan heel simpel worden opgezet met Shopify themes.
  3. Betalingen kunnen worden afgehandeld via PayPal of Stripe; uitgebreide betaalopties zijn dus aanwezig.
  4. Shopify biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, zodat je kunt zien of je het wilt gebruiken voordat je iets hoeft te betalen

Huur een goede Shopify ontwikkelaar in, om de webshop op te zetten. Het is namelijk wel belangrijk om een goede start te maken en de architectuur goed op te zetten. Lees meer over ons artikel over “Waarom zou ik ervoor kiezen om met een Shopify ontwikkelaar te werken?

Onze shopify developers weten vaak de details en beschikken kennis over de Shopify documentatie.

Waarom zou iemand Shopify willen gebruiken?

Shopify is een dienst waarmee je producten online kunt verkopen. Shopify is een platform dat betalingsverwerking, verzending en point-of-sale-apparatuur (zogenaamde POS) voor verkopers biedt. Shopify geeft je alles wat je nodig hebt om je eigen e-commercebedrijf te starten. Ze bieden de webhosting, een aanpasbaar thema dat naadloos integreert met je eigen inhoud en aanbiedingen, betalingsverwerking, verzending en point-of-sale oplossingen. Je kunt je ook aanmelden voor een account op hun site. Met deze service is het eenvoudiger dan ooit om je eigen online winkel te starten en gebruik te maken van de wereldwijde e-commerce mogelijkheden. Daarnaast beschikt Shopify over mogelijkheden om derde systemen te koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld via de Shopify REST api al je gegevens uitlezen.

Shopify Dropshipping

Wat zijn de voordelen en nadelen van Shopify?

Wat zijn de voordelen van Shopify?

Shopify is een Canadees bedrijf dat e-commerce winkels aanbiedt met een gebruiksvriendelijk platform. Het bedrijf biedt alle benodigde tools voor verkopers om hun bedrijf te starten, inclusief betaalproviders en marketingdiensten.

De voordelen van Shopify zijn talrijk. Om te beginnen is het heel gemakkelijk te gebruiken, omdat het lijkt op het gebruik van een online winkelwagentje dat je op elke website zou aantreffen. Shopify heeft ook sjablonen voor elk type winkel, zodat je winkel er direct uit de doos professioneel uitziet, dat gaat via thema’s/sjablonen. En tot slot, omdat de sjablonen van Shopify responsive zijn (wat betekent dat ze goed werken op alle apparaten), kunnen jouw klanten altijd en overal winkelen.

Wat zijn de nadelen van Shopify?

De nadelen van Shopify zijn:

  • Gebruikers moeten een creditcard overleggen en een maandelijks bedrag betalen voor de aanwezige basisfuncties.
  • De software is niet al te flexibel en kan niet door de gebruiker worden aangepast.
  • Sommige functies, zoals verkooprapporten, kunnen niet worden geëxporteerd.
  • Het bedrijf rekent hogere transactiekosten vergeleken met andere platforms.

Shopify Dropshipping

Wie moet Shopify gaan gebruiken?

Shopify is een geweldige oplossing voor ondernemers die een bedrijf willen starten. Met Shopify kun je een online winkel starten zonder dat je technische kennis nodig hebt.

Shopify maakt het ondernemers gemakkelijk om hun eigen winkel te creëren en binnen enkele minuten te beginnen met het verkopen van producten.

Shopify Dropshipping

Welke dropshipping leveranciers Nederland zijn er?

Er zijn vele leveranciers die ook in Nederland actief zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn TWM en VIdaXL. Zij richten zich op talloze categorieën zoals huishoudelijke apparaten. Er zijn ook dropshipping leveranciers die kleding verkopen. Neem contact op met Brixxs als je hier ook van gedachte wil wisselen.

Shopify Dropshipping

Is dropshipping illegaal op Shopify?

Nee dropshipping via Shopify is zeker niet illegaal. Je kunt zonder problemen dropshipping toepassen binnen Shopify. Vaak krijgen we de vraag: Is dropshipping legaal? Het antwoord hierop is Ja.

Hoe je via de Shopify API order gegevens ophaalt, is vrij eenvoudig. Via de Shopify API kunnen order gegevens worden opgehaald. De endpoint die hiervoor gebruikt wordt is namelijk: /admin/api/<>/orders.json

Een enkele Shopify order kan opgehaald worden via de API: /admin/api/<>/orders/<>.json

Een lijst van orders kan bijvoorbeeld opgehaald worden via de endpoint: /admin/api/<>/orders.json?updated_at_min=2024-01-28T16:14:11-14:00

Het is ook mogelijk om vanuit bepaalde marketplaces, zoals BOL.com de bestellingen automatisch op te halen en in de Shopify webshop op te nemen. Neem hiervoor contact op voor verdere vragen.

Klik op de pagina: Shopify API om meer te weten over de API koppelingen.

 

WIj van Brixxs hebben heel wat ervaringen met Shopify. Van juniors tot seniors. Wij kunnen je helpen om automatisch te koppelen met  groothandelaar op basis van XML, CSV/Excel of REST, zodat je productinformatie en voorraadhoogtes automatisch in je Shopify omgeving terecht komen. Klik op onze Shopify API pagina om meer te lezen over de Shopify koppeling. Weten wat een Shopify ontwikkelaar doet, klik dan op de pagina om meer hierover te lezen.

Wij kunnen je producten ook nog eens automatisch doorzetten naar andere marktplaatsen zoals: BOL.com (Nederland, Belgie), Amazon, Marktplaats, Google Shopping, Beslist.nl of Ebay. We kunnen automatisch koppelen met 2500 verschilende platformen om je producten te promoten. Neem contact met ons op via chat of het contact formulier.

De Shopify koppeling biedt een API waarmee ontwikkelaars systemen kunnen integreren. Het is een RESTful API die diensten aanbiedt zoals het toevoegen van producten, het beheren van bestellingen en inventaris. Het is beschikbaar in 24 talen en is toegankelijk via web verzoeken. Dit wordt bereikt door verschillende methoden, zoals GET en POST.

Shopify is een e-commercebedrijf dat alles biedt wat je nodig hebt om een succesvolle online winkel te starten en te runnen.

Het kernproduct van Shopify is het e-commerce platform Shopify, dat oorspronkelijk is gemaakt om te voldoen aan de behoeften van ondernemers die nieuw waren in het bouwen van websites of het runnen van een online bedrijf.

Het bedrijf is sindsdien gegroeid en biedt nu een aantal gerelateerde producten en diensten voor ondernemers, variërend van zoekmachine optimalisatie en beveiligingsoplossingen tot boekhoudsoftware.

Sinds de oprichting in 2004 heeft Shopify meer dan $ 6 miljard aan transacties verwerkt voor meer dan 500.000 verkopers in 150 verschillende landen.

Shopify is niet alleen een manier om uw producten te verkopen. Het biedt u ook de mogelijkheid om uw hele bedrijf te beheren door functies te bieden zoals voorraadbeheer, kassasystemen, klanten.

De Shopify API documentatie is te vinden met de volgende link: https://shopify.dev/api

Heb je help nodig om jouw Shopify webshop te koppelen met andere systemen. Vul dan het contactformulier in, zodat we direct in kunnen gaan op jouw wensen!

Wij configureren namelijk de Shopify Webshop via het Brixxs API platform. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld jouw orders, klanten, artikelen e.d. synchroniseren.

Shopify MailChimp is een web-programma waarmee u eenvoudig nieuwsbrieven kunt maken en versturen voor email marketing als onderdeel van online marketing van een bedrijf. Het is een erg toegankelijk programma en het gebruik ervan is snel aan te leren. In MailChimp is het eenvoudig om verschillende lijsten te maken met de gegevens waarheen nieuwsbrieven gestuurd moeten worden. MailChimp is makkelijk te gebruiken terwijl het toch een professionele uitstraling heeft. Daarbij heeft het nog veel meer voordelen. Deze voordelen zorgen ervoor dat er veel bedrijven zijn die het programma gebruiken. De opstelling van het dashboard en de interface van MailChimp maken het een makkelijk te gebruiken tool. In een korte tijd weet je veel te vinden en kan er mee gestart worden. Daarnaast biedt MailChimp veel mogelijkheden tot het inzien van gegevens van de nieuwsbrief zoals de CTR, hoe vaak de mail is geopend en nog veel meer statistieken over de personen die de mailing ontvangen.

Grote kans dat je wel eens van Shopify Mollie hebt gehoord, maar wat is het nou precies? Mollie is een zogenoemde payment service provider. Dit betekent dat Mollie, Shopify kan ondersteunen met hun services. Mollie biedt de mogelijkheid aan om verschillende betalingsmethodes te gebruiken , denk hierbij bijvoorbeeld aan iDeal, de grootste betaalmogelijkheid van Nederland. De kosten van Mollie verschillen per betaalmogelijkheid die je gebruikt. Op dit moment is iDeal via Mollie 29 cent per betaling.
Mollie is de eerste payment partner van shopify in de Benelux. Mollie oprichter Adriaan Mol heeft hier zelf voor gezorgd. Hij postte een bericht in de Shopify Community: Er zijn meerdere voorbeelden van klanten die niet voor Shopify kunnen kiezen, doordat een goede Nederlandse betaalmethode ontbreekt. Ze geven toch niet de voorkeur aan andere oplossingen, want Shopify biedt het beste product. Inmiddels biedt Mollie alle belangrijke betaalmethodes aan, die je als bedrijf nodig hebt om te groeien in Europa. Het is nu makkelijker dan ooit om relevante betaalmethodes zoals creditcard, PayPal en SEPA te activeren. En daar blijft het niet bij, nu is er ook Klarna en Apple Pay beschikbaar. vroeger moest je schakelen tussen de twee platformen, activeer je elke betaalmethode nu rechtstreeks vanuit je Shopify dashboard.

De taal van je Shopify thema kun je als volgt veranderen om een Shopify Nederlands omgeving te krijgen:

  1. Vanuit je Shopify admin omgeving, ga naar de online winkel > thema’s.
  2. Zoek naar je thema en klik vervolgens op acties > wijzig taal
  3. Klik op de tab waarin de tekst bevindt die je wil wijzigen
  4. Wijzig de tekst
  5. Klik op opslaan

Shopify is een platform dat verkopers helpt hun eigen online winkels te creëren.

Shopify biedt drie abonnementen, Basic, Shopify en Advanced Shopify. Het basisplan begint bij $29 per maand en kent geen internationale domeinen of internationale prijsstelling. Het basisplan is het beste voor eigenaren van kleine bedrijven. Het Shopify-abonnement begint bij $79 per maand. Dit plan kent wel de ondersteuning voor internationale domeinen en internationale prijsstellingen. Het duurste abonnement is Advanced Shopify en kost $299 per maand. Hiermee kun je verschillende producten verschillende prijzen toekennen.

Je kunt op Shopify inloggen via de volgende link: https://www.shopify.com/login

Shopify login vergeten?

Je kunt je Shopify wachtwoord via de volgende link gaan bewerken: https://help.shopify.com/nl/manual/your-account/logging-in/reset-password