Reisverzekeringen: wat dekken ze nu wel en niet?

Reisverzekeringen: wat dekken ze nu wel en niet?

Werp één blik uit het raam en de zomervakantie lijkt ver weg. Maar vergis u niet: voor u het weet, staan de vrije weken weer voor de deur. En dat roept altijd vragen omtrent reisverzekeringen op, bijvoorbeeld wat deze nu wel en niet dekken. We leggen u hieronder het een en ander uit.

Laten we voorop stellen dat reisverzekeringen vrijwel altijd zeer handig zijn. Wie een reis boekt, kan tenslotte altijd onverhoopt tegen allerlei onvoorziene problemen aanlopen. Problemen die met behulp van zo’n reisverzekering misschien niet zijn op te lossen, maar wel uw leed kunnen verzachten.

Wat dekt mijn reisverzekering?
Een gemiddelde reisverzekering dekt grofweg deze twee problemen: 

  • Schade of verlies aan uw bagage. 
  • Onverwachte kosten bij ziekte of een ongeval.

Schade of verlies aan uw bagage
Bagage die verloren raakt of stuk gaat wordt meestal gedekt door uw reisverzekering. Meestal, inderdaad. Er mag namelijk géén sprake zijn van onverantwoord gedrag. Laat u uw koffers achter in een auto met open dak en worden ze gestolen? Dan valt dit niet onder de dekking, omdat u dit had kunnen voorkomen. Wordt uw handtas echter onderweg uit uw handen getrokken? Dan is het een ander verhaal en kunt u deze verhalen op uw verzekering.

Onverwachte kosten bij ziekte of een ongeval
Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u op reis in het ziekenhuis belandt. De kosten hiervoor kunnen in landen als de Verenigde Staten behoorlijk oplopen. Uw reisverzekering kan deze kosten dan vergoeden of later met terugwerkende kracht betalen.

Uitzonderingen zijn situaties waarbij u het gevaar min of meer zelf opzoekt, bijvoorbeeld bij avontuurlijke duikvakanties. U kunt uzelf hier wel voor verzekeren, maar dat gaat meestal met een aanvullende polis.

Wat dekt mijn reisverzekering niet?
Alles wat vóór uw reis gebeurt waardoor u niet op reis kan, valt niet onder de standaard reisverzekering. U heeft hier een annuleringsverzekering voor nodig.

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707