Reisverzekeringen en de nieuwe reisadviezen: wat dekt de verzekering bij een negatief reisadvies?

Reisverzekeringen en de nieuwe reisadviezen: wat dekt de verzekering bij een negatief reisadvies?

Stukje bij beetje openen landen hun grenzen voor de gemiddelde reiziger. In plaats van een algemeen negatief reisadvies wordt er nu gewerkt met kleurcodes: geel, oranje en rood. We nemen hieronder kort door welke invloed dit heeft op verzekeringen.

Geel reisadvies

Een land met een geel reisadvies is een land waar u naartoe kunt reizen, ook voor vakantie. De kleurcode verwijst naar het feit dat u wél moet blijven opletten: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s aanwezig. Voorbeelden van landen die momenteel een gele kleurcode hebben, zijn Noorwegen, Duitsland en delen van Griekenland.

Gaat u naar een land met een geel reisadvies? Dan bent u met uw reisverzekering in wezen gewóón gedekt voor zaken waar u normaal gesproken ook voor bent verzekerd. Het is desondanks raadzaam om vóór vertrek contact op te nemen met je verzekering.

Oranje reisadvies

Een land met een oranje reisadvies is een land waar u alleen naartoe kunt reizen als het strikt noodzakelijk is. Daaronder vallen onder meer familie- en werkbezoeken. Voorbeelden van landen die momenteel een oranje kleurcode hebben, zijn het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Reist u naar een oranje gebied? Dan bent u meestal niet verzekerd wanneer het om aan corona verwante schade gaat. Dat verandert echter wanneer u al in het land bent wanneer een kleurcode naar oranje wordt gewijzigd. Dit valt onder de noemer onvoorzien.

Rood reisadvies

Landen met een rood reisadvies hebben die kleurcode weliswaar deels te danken aan de coronacrisis, maar voornamelijk aan de algehele veiligheidssituatie. Het is hier zeer onveilig en reizen zijn – min of meer – gewoon verboden. Voorbeelden van landen met een rode kleurcode zijn Irak, Afghanistan, Syrië en Noord-Korea.

Ook hier ben je niet verzekerd wanneer het gaat om coronaschade. Daarbij geldt hetzelfde als voor het oranje reisadvies: als dit tijdens de trip wijzigt, wordt de situatie aangemerkt als onvoorzien.

Gerelateerde Artikelen

AVB versus BAV: wat zijn de verschillen?

Het zijn twee termen die nogal op elkaar lijken: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen ze behóórlijk van elkaar. We gaan hieronder in op deze verschillen – én op welke variant u voor uw bedrijf nodig heeft. Wat...

Lees meer

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707