Reisverzekering wordt sinds juni weer vaker afgesloten

Reisverzekering wordt sinds juni weer vaker afgesloten


Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus boeken Nederlanders veel minder reizen dan dezelfde periode vorig jaar. Reisbrancheorganisatie ANVR merkt dat klanten erg terughoudend zijn. Vooral de verre bestemmingen die in de media veel aandacht krijgen, zijn een stuk minder populair. Ook de boekingen binnen Europa nemen sterk af.

Ommekeer sinds juni

Na de uitbraak van het coronavirus liep het aantal afgesloten reisverzekering fors terug door de afname van het aantal boekingen. Toch worden er wel weer meer reisverzekeringen afgesloten. Uit een analyse van Independer blijkt dat er sinds juni een duidelijke ommekeer te zien is. Vergeleken met mei was er zelfs sprake van een verdriedubbeling van het aantal afgesloten reisverzekeringen.

Minder reisverzekeringen met werelddekking afgesloten

Independer merkt daarbij wel op dat minder mensen verre reizen maken. Het aantal reisverzekeringen met werelddekking neemt dan ook duidelijk af. In de maanden mei en juni 2019 werd bij ongeveer de helft van alle reisverzekeringen een vinkje gezet bij het vakje werelddekking. In mei en juni van dit jaar sluit nog slechts 27 procent van de mensen een reisverzekering met werelddekking af.

Meer doorlopende reisverzekeringen

De belangstelling voor een doorlopende reisverzekering neemt wel toe. Ruim 75 procent van de bezoekers zocht naar een doorlopende reisverzekering. Vorig jaar was dat met 62 procent aanzienlijk minder. Ook lijken vooral 35-plussers vakantieplannen te maken en daarvoor reisverzekeringen af te sluiten (55 procent). Vorig jaar was deze groep goed voor 44 procent van alle afgesloten reisverzekeringen.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707