Reisverzekering wordt sinds juni weer vaker afgesloten

Reisverzekering wordt sinds juni weer vaker afgesloten


Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus boeken Nederlanders veel minder reizen dan dezelfde periode vorig jaar. Reisbrancheorganisatie ANVR merkt dat klanten erg terughoudend zijn. Vooral de verre bestemmingen die in de media veel aandacht krijgen, zijn een stuk minder populair. Ook de boekingen binnen Europa nemen sterk af.

Ommekeer sinds juni

Na de uitbraak van het coronavirus liep het aantal afgesloten reisverzekering fors terug door de afname van het aantal boekingen. Toch worden er wel weer meer reisverzekeringen afgesloten. Uit een analyse van Independer blijkt dat er sinds juni een duidelijke ommekeer te zien is. Vergeleken met mei was er zelfs sprake van een verdriedubbeling van het aantal afgesloten reisverzekeringen.

Minder reisverzekeringen met werelddekking afgesloten

Independer merkt daarbij wel op dat minder mensen verre reizen maken. Het aantal reisverzekeringen met werelddekking neemt dan ook duidelijk af. In de maanden mei en juni 2019 werd bij ongeveer de helft van alle reisverzekeringen een vinkje gezet bij het vakje werelddekking. In mei en juni van dit jaar sluit nog slechts 27 procent van de mensen een reisverzekering met werelddekking af.

Meer doorlopende reisverzekeringen

De belangstelling voor een doorlopende reisverzekering neemt wel toe. Ruim 75 procent van de bezoekers zocht naar een doorlopende reisverzekering. Vorig jaar was dat met 62 procent aanzienlijk minder. Ook lijken vooral 35-plussers vakantieplannen te maken en daarvoor reisverzekeringen af te sluiten (55 procent). Vorig jaar was deze groep goed voor 44 procent van alle afgesloten reisverzekeringen.

Gerelateerde Artikelen

Autoverhuur op vakantie: welke verzekering heb ik nodig?

Het korte antwoord op deze vraag? Dat hangt af van het bedrijf waarbij u de auto huurt. Het langere antwoord? Dat vindt u hieronder. Welke verzekering moet ik minstens afsluiten? Een reis-, maar ook een autoverzekering verzekert géén schade aan een gehuurde auto. Dit...

read more

5 redenen waarom veel zzp’ers géén AOV hebben

Slechts iets meer dan 20% van alle zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dat heeft verschillende redenen die we hieronder toelichten. 1. ‘De verzekering is te duur’ De belangrijkste reden achter het gebrek aan een verzekering bij...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707