Pleeg geen fraude op vakantie

 

Houdt u de vakantie ook prettig als u weer thuiskomt?

 

De vakantieperiode komt er weer aan. Dit leidt volgens verzekeraars tot een piek in het aantal fraudegevallen. Zo claimen verzekerden in sommige jaren zelfs meer gestolen Ray-ban zonnebrillen dan er gemaakt worden. Ook worden er elk jaar op vakantie flinke hoeveelheden gouden sieraden gevonden. Toch wat jammer als de fraude-inspecteur van de verzekeraar op Facebook ontdekt dat je die gouden zegelring gewoon weer draagt nadat deze tijdens jouw vakantie op de zeebodem zou zijn beland.

 

Ook wanneer gestolen spullen na schade-uitkering weer opduiken moet u dit bij de verzekeraar melden. Door u te betalen zijn zij immers eigenaar van de verloren goederen geworden.

 

Mensen die fraude plegen onderschatten vaak de pakkans. Fraude komt echter zo vaak voor dat verzekeraars ver willen gaan om deze op te sporen. Van Facebook-snuffelende experts tot privédetectives, er zijn weinig middelen die niet worden gebruikt.

 

Daarnaast zijn de gevolgen van het uitkomen van een poging tot fraude vaak groter dan gedacht. Zo krijg je uiteraard geen verzekeringsuitkering meer. Ook bestaat de kans dat er aangifte bij de politie en vervolging komt met een strafblad tot gevolg. Dit kan je ernstig hinderen als je later carrière wil maken of om andere redenen een verklaring omtrent gedrag nodig hebt.

 

Daarnaast wordt je in een register (het FISH) opgenomen. Wanneer je hierin staat kun je jezelf maar moeilijk en alleen tegen een hogere premie verzekeren.

 

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat er echt iets naars gebeurt tijdens uw vakantie. Probeer dan altijd direct contact te zoeken met de verzekeraar om te horen wat er van u verwacht wordt en doe altijd aangifte bij de lokale politie.

 

Wij adviseren u dan ook:

 

  • Goed na te gaan of u daadwerkelijk schade heeft en de spullen niet per ongeluk ergens in of tussen gestopt heeft;
  • In geval van schade op vakantie direct contact op te nemen met ons of uw verzekeraar en aangifte te doen bij de lokale politie.

We helpen u graag als u op bij de voorbereiding op de vakantie op verzekeringsvragen stuit. Natuurlijk werken wij tijdens de zomermaanden door aan uw zekerheid dus u kunt gerust contact opnemen om uw verzekeringen en eventuele schade op vakantie te bespreken.

Gerelateerde Artikelen

De belastingtarieven van 2023 op een rijtje

We zijn 2023 – net zoals ieder kalenderjaar het geval is – begonnen met aangepaste belastingtarieven. We hebben de belangrijkste tarieven hieronder voor u samengevat. Omzetbelasting Wat is het? De belasting die u betaalt over uw gemaakte om zet. Wat zijn de tarieven...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707