Ontsnappen aan de transitievergoeding?

Ontsnappen aan de transitievergoeding?

Dat uw bedrijf elke keer een transitievergoeding moet aftikken bij het niet verlengen van een tijdelijk contract… Het is me wat, met die nieuwe arbeidsrechtregels, die per 1 januari 2020 ingaan. Kostbare kwestie. U vraagt zich wellicht af of er manieren zijn om aan deze maatregel te ontsnappen. Het antwoord is kort: nee.

Woud aan regelgeving

Er is nogal wat te doen omtrent transitievergoedingen, ook wat betreft het beëindigen van een dienstverband na langdurige ziekte. Op dit gebied is inmiddels een respectabel woud aan regelgeving ontstaan, mede door recente uitspraken van de Hoge Raad. Ons kantoor staat klaar uw bedrijf door dit woud te loodsen en de financiële consequenties van uw handelen op dit gebied te overzien.

Vervaltermijn

Terug naar de transitievergoeding bij het beëindigen van een tijdelijk contract op initiatief van uw bedrijf: uw bedrijf is deze vergoeding verschuldigd aan de werknemer in kwestie, dus niet alleen als de werknemer erom vraagt. Er geldt een vervaltermijn van drie maanden, om ruimte te bieden aan oplossing van een geschil. Deze termijn is niet bedoeld als ontsnappingsclausule.

  • Er zijn geen manieren om onder het betalen van een transitievergoeding uit te komen wanneer uw bedrijf een tijdelijk contract beëindigt.
  • De vervaltermijn van drie maanden biedt ruimte aan oplossing van een geschil en is niet bedoeld als ontsnappingsclausule.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

 

Gerelateerde Artikelen

Voor déze verzekeringen betaalt u mogelijk teveel

De autoverzekering en de reisverzekeringen zijn voorbeelden van verzekeringen waarvoor u mogelijk een teveel aan premie betaalt. We leggen u hieronder uit waarom én bij welke varianten dit nog meer het geval is. Autoverzekeringen De autoverzekering staat op nummer één...

Lees meer

Kantoren ondergaan een make-over na corona

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat niet alleen de manier van werken, maar ook de plaats waar we dit doen flink is veranderd. Dat meldt Metro. De krant meldt dat na een onderzoek van Protime, een Belgische marktleider in personeelsplanning. Protime stelt dat ruim één...

Lees meer

De afkoeling van de huizenmarkt zet door: hoe kan dat?

Volgens recente cijfers van de makelaarsvereniging NVM daalden de huizenprijzen in het derde kwartaal opnieuw. Makelaars stellen dan ook dat de markt op een keerpunt staat. De gemiddelde huizenprijs is in het derde kwartaal met 5,8% gedaald ten opzichte van het...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707