Nieuw btw-nummer eenmanszaken per 1 januari 2020

Nieuw btw-nummer eenmanszaken per 1 januari 2020

Er is lang kritiek geweest op het huidige btw-identificatienummer van eenmanszaken. Wanneer u een eenmanszaak hebt, weet u dat waarschijnlijk. In dit nummer is namelijk uw burgerservicenummer (beter bekend als BSN) verwerkt. Dat verhoogt het risico op identiteitsfraude. Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft zich de kritiek aangetrokken.

Website

Daarom ontvangt u eind dit jaar een nieuw btw-identificatienummer, dat u per 1 januari 2020 moet gaan gebruiken in uw administratie. Het nieuwe nummer moet dan op uw facturen worden vermeld. Op uw website is dit niet altijd verplicht.

Bv-jas?

De verwachting is dat het parlement komend najaar akkoord gaat met de maatregel van Snel. Vervolgens moet een en ander op tijd in de Staatscourant verschijnen.
Overigens kan het verstandig zijn – afhankelijk van de ontwikkelingen in uw eenmanszaak – eens te bekijken of een bv-jas uw onderneming beter past. Ons kantoor staat voor u klaar om u van het juiste advies te voorzien.

  • Wanneer het parlement akkoord gaat met de maatregel van Snel, moet u het nieuwe btw-nummer op uw facturen vermelden.
  • Eens bekijken of een bv-jas uw onderneming beter past? Ons kantoor staat voor u klaar om u van het juiste advies te voorzien.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707