Nieuw btw-nummer eenmanszaken per 1 januari 2020

Nieuw btw-nummer eenmanszaken per 1 januari 2020

Er is lang kritiek geweest op het huidige btw-identificatienummer van eenmanszaken. Wanneer u een eenmanszaak hebt, weet u dat waarschijnlijk. In dit nummer is namelijk uw burgerservicenummer (beter bekend als BSN) verwerkt. Dat verhoogt het risico op identiteitsfraude. Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft zich de kritiek aangetrokken.

Website

Daarom ontvangt u eind dit jaar een nieuw btw-identificatienummer, dat u per 1 januari 2020 moet gaan gebruiken in uw administratie. Het nieuwe nummer moet dan op uw facturen worden vermeld. Op uw website is dit niet altijd verplicht.

Bv-jas?

De verwachting is dat het parlement komend najaar akkoord gaat met de maatregel van Snel. Vervolgens moet een en ander op tijd in de Staatscourant verschijnen.
Overigens kan het verstandig zijn – afhankelijk van de ontwikkelingen in uw eenmanszaak – eens te bekijken of een bv-jas uw onderneming beter past. Ons kantoor staat voor u klaar om u van het juiste advies te voorzien.

  • Wanneer het parlement akkoord gaat met de maatregel van Snel, moet u het nieuwe btw-nummer op uw facturen vermelden.
  • Eens bekijken of een bv-jas uw onderneming beter past? Ons kantoor staat voor u klaar om u van het juiste advies te voorzien.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:

Gerelateerde Artikelen

De aanvullende verzekering steeds minder populair

Een recent onderzoek wijst uit dat zo’n driekwart van alle Nederlanders hun aanvullende verzekeringen helemaal niet gebruikt. Is dat het begin van het einde voor dit type verzekering óf kan deze toch nog erg handig zijn? De studie van Pricewise liegt er bepaald niet...

Lees meer

AVB versus BAV: wat zijn de verschillen?

Het zijn twee termen die nogal op elkaar lijken: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen ze behóórlijk van elkaar. We gaan hieronder in op deze verschillen – én op welke variant u voor uw bedrijf nodig heeft. Wat...

Lees meer

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707