Nederlanders doneren massaal de energiecompensatie: déze goede doelen zijn het populairst

Nederlanders doneren massaal de energiecompensatie: déze goede doelen zijn het populairst

Het bedrag werd vorig jaar bij velen van ons automatisch bijgeschreven op de bankrekening: tweemaal €190 aan energiecompensatie. Een welkome aanvulling – zeker tijdens de relatief prijzige decembermaand.

Toch waren er ook genoeg mensen die de twee bedragen eigenlijk niet nodig hadden. Dat bleek wel uit het feit dat de bedragen massaal gedoneerd werden.

Drie goede doelen
Dat kwam naar voren uit een rondvraag van RTL Nieuws. Het nieuwsprogramma geeft onder meer aan dat de Voedselbank Nederland in totaal tienduizenden euro’s aan donaties heeft ontvangen. Het gaat hierbij vanzelfsprekend om donaties die direct zijn te herleiden naar de energiecompensatie.

Een andere organisatie die in december relatief veel geld ontving, is het Kansfonds. Dit fonds ondersteunt verschillende initiatieven door heel Nederland. Ze lieten begin december weten toen al €450.000 aan donaties te hebben ontvangen

Het Armoedefonds gaf in diezelfde periode ook aan ongeveer €200.000 aan donaties te hebben gekregen. Dit fonds helpt mensen die in armoede leven.

Suggesties van energiebedrijven
Dat juist deze drie fondsen flink wat donaties hebben ontvangen, is geen verrassing. Veel energiebedrijven gaven de goede doelen namelijk op als plaatsen waar mensen die de energiecompensatie niet nodig hadden deze konden doneren. Vattenfall is daar een voorbeeld van.

Speciale fondsen
Weer andere organisaties richtten speciale fondsen op waar potentiële donateurs terechtkomen. De KNVB is hier een goed voorbeeld van. De voetbalbond hoopt met behulp van het zogenoemde Energieloket steun te ontvangen voor haar amateurverenigingen.

Volgens de KNVB kunnen deze de financiële hulp goed ontvangen – met het oog op de torenhoge energiekosten waarmee de meeste voetbalclubs momenteel te maken hebben.

Bron: RTL Nieuws

 

Gerelateerde Artikelen

Autoverhuur op vakantie: welke verzekering heb ik nodig?

Het korte antwoord op deze vraag? Dat hangt af van het bedrijf waarbij u de auto huurt. Het langere antwoord? Dat vindt u hieronder. Welke verzekering moet ik minstens afsluiten? Een reis-, maar ook een autoverzekering verzekert géén schade aan een gehuurde auto. Dit...

read more

5 redenen waarom veel zzp’ers géén AOV hebben

Slechts iets meer dan 20% van alle zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dat heeft verschillende redenen die we hieronder toelichten. 1. ‘De verzekering is te duur’ De belangrijkste reden achter het gebrek aan een verzekering bij...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707