Nederland rekent op zijn accountants: wat jij als mkb’er aan een accountant hebt

Nederland rekent op zijn accountants’: wat jij als mkb’er aan een accountant hebt
De Koninklijke Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) lanceert een nieuwe reclamecampagne. Doel: het belang van boekhouders en accountants bij u als ondernemer benadrukken.

De naam van die campagne: Nederland Rekent Op Zijn Accountants. Een actie specifiek bedoeld voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

De reden daarachter is dat de NBA denkt dat de meerwaarde van de accountant de afgelopen tijd een beetje is ondergesneeuwd. Ze menen dat de pandemie weliswaar het nut van de accountant heeft aangetoond, maar dat er daardoor ook veel onzekerheden zichtbaar werden.

Rekenen op een accountant

Om deze campagne een beetje kracht bij te zetten, willen wij hier ook nog eens benadrukken waarom accountants nuttig zijn – zeker voor mkb’ers.

Een allereerste argument vóór het inschakelen van een boekhouder of accountant is tijd. Het kost tijd – en dus geld – om zelf met uw administratie aan de haal te gaan. Bovendien heeft u dan nooit de garantie dat deze administratie ook op orde is. U bent tenslotte specialist in uw vakgebied – niet per se op het terrein van accountancy.

Dat brengt ons direct bij een tweede reden waarom het uitbesteden van een administratie handig is: u ontvangt belastingvoordelen. Een goede accountant levert u geld op. Hij of zij is tenslotte op de hoogte van de (nieuwste) regels om maximaal van de belastingregels te profiteren. Voorbeelden daarvan zijn de mkb-winstvrijstelling, de bijtelling van een eventuele bedrijfsauto en het activeren van allerlei relevante aftrekposten.

Reclamecampagne

En wat de reclamecampagne betreft: die draait momenteel op volle toeren. Voorbeelden zijn paginagrote advertenties in een aantal toonaangevende printuitgaven en spots op bekende radiostations..

Nederland Rekent Op Zijn Accountants stopt zo’n drie weken voor het einde van dit kalenderjaar.

Gerelateerde Artikelen

Waarom zijn zakelijke autoverzekeringen duurder?

Iedereen die weleens naar een zakelijke autoverzekering heeft gezocht, is het opgevallen: de duurdere tarieven ten opzichte van particuliere varianten. Hoe dit komt? We leggen het u hieronder uit. Bent u de trotse eigenaar van een eenmanszaak? Dan kan het – in sommige...

Lees meer

Hierom hebben veel automobilisten té dure verzekering

Een interessante bevinding uit een recent onderzoek van Geld.nl: maar liefst 22 procent van alle automobilisten hebben een duurdere verzekering dan ze daadwerkelijk nodig hebben. Ze betalen dus te veel premie. Hoe dat zit? We leggen het u hieronder uit. De WA-dekking...

Lees meer

Een bedrijfspand kopen zónder hulp van een bank: kan dat?

De bank – of een andere kredietverstrekker – is voor veel ondernemers dé startplaats wanneer ze overwegen een bedrijfspand te kopen. Sommigen doen het al dan niet noodgedwongen zónder de tussenkomst van een bank. Waar moet u, in dat geval, rekening mee houden? Banken...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707