Kinderenscheiding gecontroleerd

 

Bent u goed verzekert als u na de scheiding de kinderen meeneemt op vakantie?

Het is vakantietijd en dat betekent dat veel kinderen weer op pad gaan. Wanneer de ouders gescheiden zijn soms zelfs twee keer. Bent u goed voorbereid op een vakantie met de kinderen?

De aansprakelijkheidsverzekeringBij de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kunt u vaak kiezen uit een alleenstaandendekking of gezinsdekking. Als de kinderen voor het grootste deel van de tijd bij uw ex-partner verblijven is een alleenstaandendekking vaak afdoende. Bij een lange vakantie kan dit anders liggen. Uw kinderen zijn dan langdurig onder uw toezicht, waardoor de aansprakelijkheidsverzekeraar van uw ex-partner kan stellen dat zij geen gezin meer vormen.

De zorgverzekeringBij de zorgverzekering zijn de inwonende kinderen vaak meeverzekerd op de polis van de ouder bij wie zij inwonen. Het is belangrijk om voor de vakantie goed uit te zoeken welke dekking uw kinderen genieten om zo uw verzekeringen daarop aan te passen. Dit geldt zeker wanneer uw kinderen normaal niet op uw polis verzekerd zijn.

De reisverzekeringWeet u op welke reisverzekering de kinderen zijn meeverzekerd? Ook dat is een aandachtspunt voordat uw vakantie kan beginnen. Ook wanneer de kinderen op de polissen van beide ex-partners zijn meeverzekerd is er nog een aandachtspunt, namelijk het dekkingsgebied.

De reisverklaringEen van de documenten die soms vergeten wordt is de reisverklaring. Hiermee geeft de niet meereizende ouder toestemming aan de reizende ouder om de kinderen mee te nemen op reis. Dit wordt in steeds meer landen noodzakelijk om kinderontvoering tegen te gaan. Het is verstandig om vooraf goed de vereisten die het gastland stelt na te gaan en de verklaring op te stellen in de taal van het land waar u heen reist of anders in het Engels.

Wij adviseren u dan ook:

 

  • Te zorgen dat u en uw kinderen beschikken over een reisverklaring die aan de eisen voldoet;
  • Na te gaan of de benodigde aansprakelijkheids-, zorg- en reisverzekeringen geregeld zijn en of u alle verzekeringsbewijzen voor u en uw kinderen bij zich heeft.


We helpen u graag als u met ons uw vakantieplannen wilt bespreken. Natuurlijk werken wij tijdens de zomermaanden door aan uw zekerheid dus u kunt gerust contact opnemen om uw verzekeringen en vakantie te bespreken. Uiteraard bent u ook na de vakantie welkom. We zijn benieuwd hoe u het heeft gehad en bespreken dan graag uw overige verzekeringen. Neemt u contact met ons op?

Gerelateerde Artikelen

De aanvullende verzekering steeds minder populair

Een recent onderzoek wijst uit dat zo’n driekwart van alle Nederlanders hun aanvullende verzekeringen helemaal niet gebruikt. Is dat het begin van het einde voor dit type verzekering óf kan deze toch nog erg handig zijn? De studie van Pricewise liegt er bepaald niet...

Lees meer

AVB versus BAV: wat zijn de verschillen?

Het zijn twee termen die nogal op elkaar lijken: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen ze behóórlijk van elkaar. We gaan hieronder in op deze verschillen – én op welke variant u voor uw bedrijf nodig heeft. Wat...

Lees meer

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707