Kans op fiscale controle in mkb niet groot

Kans op fiscale controle in mkb niet groot

Om te beginnen: met dit bericht wil ons kantoor u geenszins op verkeerde ideeën brengen en u uitnodigen een loopje met de regels te nemen. Integendeel: de kans op fiscale controle in het mkb was weliswaar in 2019 niet groot, maar áls u controle krijgt, kunt u maar beter uw zaakjes op orde hebben. Ons kantoor staat voor u klaar.

Steekproeven


De cijfers met betrekking tot vorig jaar: in de middensector werd 2,5% van de bedrijven onderzocht. In het kleinbedrijf ging het om 0,4%. De Belastingdienst gebruikt selectie- en risicomodellen als uitgangspunt. Daarnaast worden aselecte steekproeven gedaan.

Boetes

De Belastingdienst is nog steeds hard bezig met het werven van mensen. Hieruit kunt u afleiden dat de kans op controle toe gaat nemen. Wanneer bij controle blijkt dat u in de fout bent gegaan, bewust of onbewust, kan de financiële schade aanzienlijk zijn. Boetes liggen immers op de loer.

  • In 2019 was de kans op fiscale controle in het mkb niet bijzonder groot.
  • De Belastingdienst werft nog steeds mensen, dus de kans op controle gaat toenemen.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat. Ook staat ons kantoor voor u klaar om samen met u de gevolgen van het coronavirus voor uw onderneming in kaart te brengen, aan de hand van de actuele situatie.

Gerelateerde Artikelen

Wanneer is een reisverzekering wel en niet zinvol?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: een reisverzekering is altijd zinvol. Het zijn de aanvullende verzekeringen die u wellicht wel of juist niet nodig heeft. Lees verder!  Nee – een reisverzekering is niet verplicht. Dat betekent echter niet dat zo’n...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707