Internationaal zakendoen? Let op déze verzekeringen!

Internationaal zakendoen? Let op déze verzekeringen!

Bent u met uw bedrijf veelal actief op de internationale markt? Hou dan rekening met de volgende verzekeringen en hun voorwaarden.

Transportverzekeringen
Deze verzekering is handig wanneer u veel te maken heeft met internationaal transport. Dat brengt tenslotte risico’s met zich mee. Ladingen en goederen kunnen onderweg schade oplopen, maar ook gestolen worden. Een transportverzekering helpt u in dat geval de kosten te dekken.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn voor ondernemers eigenlijk altijd belangrijk – en dus ook als u internationaal zaken doet. Check daarbij goed of uw verzekering een internationale dekking heeft. U bent alleen dan verzekerd in het buitenland.

Kredietverzekeringen
Klanten die facturen niet kunnen of willen betalen, zijn natuurlijk altijd vervelend. Maar wanneer deze zich voornamelijk in het buitenland bevinden, wordt het er niet makkelijker op. U krijgt dan te maken met taalbarrières – en bovendien woont de klant in kwestie niet om de hoek.

Een kredietverzekering helpt u in zo’n geval. Hierbij krijgt u namelijk uitbetaald via een verzekeringsmaatschappij.

Zorgverzekeringen
Zorgverzekeringen zijn in Nederland verplicht – ook voor ondernemers. U heeft er echter niet altijd iets aan wanneer u iets in het buitenland overkomt, bijvoorbeeld tijdens een zakenreis. Vraag in dat geval bij uw zorgverzekeraar een EHIC aan: een European Health Insurance Card. Deze dekt de medische zorg in de landen van de EU, maar ook in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

Een internationale zorgverzekering kan dekken bieden tijdens reizen buiten de EU.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen
Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen helpen u wanneer een beroepsmatige fout zorgt voor problemen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een verkeerd advies leidt tot een verkeerde uitvoering.

Zo’n verzekering dekt u in het binnenland, maar is ook handig wanneer u zakendoet met het buitenland. U kunt tenslotte ook buitenlandse klanten voorzien van een fout advies.

Bron: Kamer van Koophandel

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707