Inkomstenbelasting en de politiek: dit willen déze partijen met uw IB

Inkomstenbelasting en de politiek: dit willen déze partijen met uw IB

Kilometerheffingen, collectiviteitskortingen, basisverzekeringen… De nieuwe partijen in de Tweede Kamer hebben allemaal hun standpunten over wat u als ondernemer aangaat. Het belangrijkst is echter hun opinie omtrent de inkomstenbelasting. We nemen daardoor de plannen van de vijf grootste partijen rondom de IB met u door.

VVD

De VVD is van oudsher een ondernemerspartij en dat laat hun programma ook – soort van – zien. Qua IB zijn ze gefocust op de invoering van een korting op middeninkomens. Ze pleiten daarnaast voor een uitbreiding en verhoging van de arbeidskosten en willen werken méér laten lonen door de totstandkoming van een werkbonus.

De VVD vindt tevens dat het huidige belasting- en toeslagenstelsel makkelijker kan.

D66

D66 staat voor financiële solidariteit en uit dat via onder meer een negatieve inkomstenbelasting, gestoeld op de omvang van een huishouden – en niet op het inkomen. Ze denken dat zo’n systeem zorgt voor minder inkomstenbelasting, maar voor méér belasting op vervuiling en het vermogen.

De democraten zijn eveneens voorstander van gemeentes die zelf inkomstenbelastingen kunnen heffen.

PVV

De PVV stelt een aantal belastingverlagingen voor, waaronder een lagere btw op boodschappen, een verlaging van de energiebelasting en het behoud van zorgtoeslag voor bepaalde inkomens. Ze staan daarnaast voor het onveranderd blijven van zaken als ontslagvergoedingen en hypotheekrenteaftrek en zijn tegen rekeningrijden.

CDA

Om Nederland uit de crisis te helpen, staat het CDA positief tegenover een extra belastingtarief voor de hoogste inkomens: een zogenoemd toptarief. Ze zijn, net als de VVD, voor een vereenvoudigde versie van het toeslagenstelsel en willen dat ouders uitsluitend een inkomensafhankelijke bijdrage betalen voor eventuele kinderopvang.

PvdA

De Partij van de Arbeid wil een nieuw belastingtarief introduceren. Als het aan hen ligt gaan inkomens boven de €150.000 voortaan zestig procent afdragen.

Gerelateerde Artikelen

Switchen naar een bv? Hou hier rekening mee!

Overstappen van een eenmanszaak naar een besloten vennootschap komen vaak voor. Ondernemers in kwestie zijn echter niet altijd op de hoogte van de fiscale veranderingen die zo’n switch met zich meebrengt. We adviseren u om rekening te houden met het volgende.  1. U...

read more

Een bedrijfspand kopen zonder lening? Dit zijn de opties!

We zeggen niet dat het makkelijk is, maar er zijn wel degelijk mogelijkheden om zonder hypotheek aan een kantoor te komen. Bekijk de opties hieronder.  1. Start een crowdfundingactie Crowdfunding is een van de meest voorkomende voorbeelden van alternatieve...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707