Hypotheekschuld na echtscheiding

Hypotheekschuld na echtscheiding  

U hebt een echtscheiding achter de rug. In een convenant hebt u met uw ex-partner vastgelegd dat deze in het huis blijft wonen en dat u door hem of haar ontslagen bent uit hoofdelijke aansprakelijkheid voor de hypotheekschuld. Financieel is alles netjes geregeld. Eindelijk rust, u kunt aan een nieuw hoofdstuk van uw leven beginnen. Toch?

Verplichtingen

Inderdaad, de rust blijft, zolang uw ex-partner jegens de hypotheekverstrekker aan zijn of haar verplichtingen voldoet. Is dat niet zo, dan liggen de zaken anders. Wanneer u beiden een hypotheek bent aangegaan op basis van hoofdelijke aansprakelijkheid voor beiden – en in de meeste gevallen is dit het geval – dan klopt de bank wel degelijk bij u aan wanneer uw ex-partner verzaakt.

Handtekening

Uiteraard trekt de bank eerst aan de bel bij degene die de resterende hypotheekschuld op zich heeft genomen. Wanneer deze niet aan de verplichtingen voldoet, bent u aan de beurt. Ook wanneer u door uw ex-partner ontslagen bent van hoofdelijke aansprakelijkheid. De hypotheekverstrekker telt uiteindelijk ook uw handtekening onder de overeenkomst mee.

  • Bij een hypotheek op basis van hoofdelijke aansprakelijkheid voor beiden blijft u ook na een echtscheiding aansprakelijk.
  • Dit geldt ook als in een echtscheidingsconvenant is opgenomen dat u uit deze aansprakelijkheid ontslagen bent.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

De aanvullende verzekering steeds minder populair

Een recent onderzoek wijst uit dat zo’n driekwart van alle Nederlanders hun aanvullende verzekeringen helemaal niet gebruikt. Is dat het begin van het einde voor dit type verzekering óf kan deze toch nog erg handig zijn? De studie van Pricewise liegt er bepaald niet...

Lees meer

AVB versus BAV: wat zijn de verschillen?

Het zijn twee termen die nogal op elkaar lijken: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen ze behóórlijk van elkaar. We gaan hieronder in op deze verschillen – én op welke variant u voor uw bedrijf nodig heeft. Wat...

Lees meer

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707