Hierom hebben veel automobilisten té dure verzekering

Hierom hebben veel automobilisten té dure verzekering

Een interessante bevinding uit een recent onderzoek van Geld.nl: maar liefst 22 procent van alle automobilisten hebben een duurdere verzekering dan ze daadwerkelijk nodig hebben. Ze betalen dus te veel premie. Hoe dat zit? We leggen het u hieronder uit.

De WA-dekking is de basisversie van een gemiddelde autoverzekering. Daar waar zo’n verzekering verplicht is, is dit dus minimaal wat u moet afsluiten. Goed nieuws: voor veel automobilisten is de WA-dekking ook ruimschoots voldoende.

Onnodig dure dekking
Toch meldt Geld.nl dat veel chauffeurs alsnog voor een duurdere dekking kiezen.

Zo gaat bijna 18 procent voor een allriskverzekering. Deze variant kost op jaarbasis vaak honderden euro’s extra, terwijl dit dus eigenlijk helemaal niet nodig is.

De reden hierachter is dat veel verzekerden het idee hebben dat ze bij een goedkopere verzekering de schade niet of slechts deels vergoed krijgen. Dat is echter onterecht. Bij een oudere auto is de kans dat je veel geld terugkrijgt namelijk sowieso niet al te groot.

Te lage premie
Daartegenover staat echter dat er in Nederland ook veel automobilisten zijn die juist voor een te lage dekking kiezen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij consumenten met een nieuwe auto – of een auto die veel waard is, zoals een oldtimer.

Hen wordt veelal juist wel de allriskverzekering geadviseerd. Bijna 13 procent slaat dit advies echter in de wind door evengoed voor een lagere dekking te kiezen – met alle gevolgen van dien.

De reden hiervoor? Dat lijkt toch de hogere premie te zijn. Deze automobilisten moeten daardoor wél een relatief hoog bedrag bijleggen in het geval van onverhoopte schade.

Bron: Telegraaf

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707