Het aantal reisverzekeringen is gestegen – waarom?

Het aantal reisverzekeringen is gestegen – waarom?

Het lijkt wel eeuwen geleden dat het coronavirus nog hét gesprek van de dag was. De pandemie is officieel niet over, maar zo voelt het wel. ’t Is dan ook niet vreemd dat mensen weer massaal aan het reizen slaan. Het aantal vakantiegangers op Schiphol is drastisch toegenomen, maar dat geldt ook voor het aantal reisverzekeringen.

Dat concludeert de ING Bank naar aanleiding van een recent onderzoek. Sterker nog: de bank beweert dat het aantal verkochte reisverzekeringen nog nóóit zo snel is gestegen als tijdens dit voorjaar.

Meer vakantie
Dit komt volgens de ING door het simpele feit dat de doorsnee Nederlander weer op vakantie wil. Dat is logisch, want de afgelopen twee jaar viel er tenslotte bar weinig te reizen.

Er zijn echter wat dingetjes veranderd. Als er iets is wat de pandemie heeft aangetoond, is dat er – zeker op het gebied van vakanties – niets zeker is. Het coronavirus kan zomaar weer oplaaien, waardoor landen ook zomaar hun grenzen dicht kunnen gooien. En dan wil de reiziger een troefkaart in handen hebben.

Werelddekkingen
Die troefkaart heet in dit geval de reisverzekering. Cornelia Coman, directeur verzekeringen bij ING, stelt dat het aantal verkochte verzekeringen inmiddels op het niveau van voor de pandemie ligt, maar dat het aantal dekkingen voor de hele wereld is verviervoudigd. Het lijkt er daarmee op dat mensen dus ook verder reizen.

Annuleringsverzekering
Een andere verzekering die volgens Coman erg populair is, is de annuleringsverzekering. Ook dat klinkt logisch. Deze verzekering dekt namelijk uw kosten wanneer u uw reis vanwege een coronabesmetting moet afzeggen. Er zijn nog steeds landen die een negatieve testbewijs voor vertrek verplicht stellen. Het coronavirus kan de vakantie van reizigers zónder annuleringsverzekering daarmee goed verknallen.

Bron: Telegraaf

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707