Fiscale eenheid moeder- en dochterbedrijven stopt

Fiscale eenheid moeder- en dochterbedrijven stopt

 

Er komt een einde aan de fiscale eenheid tussen moeder- en dochterbedrijven in Nederland. Nadat het Europese Hof van Justitie zich hierover vorig jaar uitsprak, zit er weinig anders op. Wanneer dit consequenties heeft voor u, dan brengen we deze graag voor u in kaart. Vervolgens kunnen we gezamenlijk bekijken hoe hiermee om te gaan.

 

Strijdig met regels


Voor bedrijven is het voordelig wanneer het moederbedrijf en dochterbedrijven als één belastingplichtige (fiscale eenheid) worden gezien. Winsten en verliezen kunnen dan namelijk met elkaar worden verrekend. Deze regeling geldt slechts voor Nederlandse bedrijven, dus niet voor buitenlandse. Het Europese Hof van Justitie vindt dat niet eerlijk, want in strijd met de regels voor vrije vestiging binnen de EU.

 

Nieuw belastingstelsel


Nederland kon kiezen: de regeling schrappen of uitbreiden naar buitenlandse bedrijven. Het werd dus schrappen, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018. De maatregel staat vooralsnog op zichzelf, maar wordt onderdeel van het nieuwe belastingstelsel waaraan het kabinet werkt.

 

  • De fiscale eenheid van Nederlandse moeder- en dochterbedrijven vervalt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018.
  • De maatregel wordt onderdeel van het nieuwe belastingstelsel waaraan het kabinet werkt.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:

 

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707