Financiële steun voor verenigingen en stichtingen.

Financiële steun voor verenigingen en stichtingen.

Het kabinet Rutte heeft eind maart besloten dat ook verenigingen en stichtingen zich kunnen melden bij het Noodloket van Economische Zaken. Dit loket is in het leven geroepen naar aanleiding van de coronacrisis, die ook voor dit soort organisaties grote financiële gevolgen heeft. Ook in deze sector vallen immers inkomsten weg.

Handelsregister

De regering zint op maatregelen die leiden tot behoud van werkgelegenheid, regelingen voor zelfstandigen en aangepaste toepassing van WW en bijstand. Daarnaast wordt gekeken naar een uitvoerbare, tijdelijke regeling voor flexwerkers die hun baan kwijt zijn en geen aanspraak kunnen maken op een uitkering.

Raad en daad

Er zijn meer voorwaarden waaraan uw organisatie moet voldoen, zie Rijksoverheid.nl. Uiteraard staat ons kantoor voor u klaar met raad en daad, ook bij het doen van de aanvraag. Deze aanvraag kan tot vrijdag 2 6 juni om 17.00 uur worden gedaan. Dit is de situatie op het moment dat ons kantoor dit bericht voor u verzorgt.

  • Bij het Noodloket kan een eenmalige financiële tegemoetkoming van 4000 euro worden aangevraagd door verenigingen en stichtingen.
  • Een van de voorwaarden waaraan u moet voldoen: ingeschreven bij het Handelsregister van de KvK sinds 15 maart 2020, of daarvoor.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707