Financiële steun voor verenigingen en stichtingen.

Financiële steun voor verenigingen en stichtingen.

Het kabinet Rutte heeft eind maart besloten dat ook verenigingen en stichtingen zich kunnen melden bij het Noodloket van Economische Zaken. Dit loket is in het leven geroepen naar aanleiding van de coronacrisis, die ook voor dit soort organisaties grote financiële gevolgen heeft. Ook in deze sector vallen immers inkomsten weg.

Handelsregister

De regering zint op maatregelen die leiden tot behoud van werkgelegenheid, regelingen voor zelfstandigen en aangepaste toepassing van WW en bijstand. Daarnaast wordt gekeken naar een uitvoerbare, tijdelijke regeling voor flexwerkers die hun baan kwijt zijn en geen aanspraak kunnen maken op een uitkering.

Raad en daad

Er zijn meer voorwaarden waaraan uw organisatie moet voldoen, zie Rijksoverheid.nl. Uiteraard staat ons kantoor voor u klaar met raad en daad, ook bij het doen van de aanvraag. Deze aanvraag kan tot vrijdag 2 6 juni om 17.00 uur worden gedaan. Dit is de situatie op het moment dat ons kantoor dit bericht voor u verzorgt.

  • Bij het Noodloket kan een eenmalige financiële tegemoetkoming van 4000 euro worden aangevraagd door verenigingen en stichtingen.
  • Een van de voorwaarden waaraan u moet voldoen: ingeschreven bij het Handelsregister van de KvK sinds 15 maart 2020, of daarvoor.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

De voordelen van low code en no code

Ontwikkelingen op de werkvloer gaan tegenwoordig extreem snel, en twee termen die heel vaak rondgeslingerd worden als het om deze ontwikkelingen gaat zijn low code en no code. Deze twee worden vaak gezien als de sleutel tot succes in het moderne bedrijfsleven. Er...

Lees meer

Artificial Intelligence en haar grote voordelen

  Artificial Intelligence is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort op allerlei gebieden. Het is in het leven geroepen om het menselijk leven makkelijker te maken en het is al snel uitgegroeid tot één van de grootste technologieën die wij op aarde...

Lees meer

Verzekeren tegen ransomware-aanvallen: kan dat?

Digitale aanvallen door middel van ransomware zijn helaas orde van de dag binnen het bedrijfsleven. Het is dan ook een tamelijk lucratieve handel voor cybercriminelen. Niet zelden leveren dit soort aanvallen hen initieel tonnen op. Ransom-aanvallen worden mede...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707