Financieel cruciaal: rechtsvorm van onderneming

Financieel cruciaal: rechtsvorm van onderneming


Op 1 januari van dit jaar telde Nederland ruim 2 miljoen bedrijven en bedrijfjes, een record. Starters en stoppers tegen elkaar weggestreept, kwamen er bijna 100.000 bedrijven bij. Overweegt u ook het beginnen van een bedrijf: de keuze voor de rechtsvorm is cruciaal, onder andere in financieel (fiscaal) opzicht. Het voert hier veel te ver om alles uiteen te zetten, we gaan er kort op in. Ons kantoor staat voor u klaar met een uitgebreide toelichting.

Schulden

Wanneer u een bedrijf begint, kunt u kiezen tussen een rechtsvorm zonder of met rechtspersoonlijkheid. Wat het beste past bij uw onderneming en persoonlijke situatie, is een mooi onderwerp voor een gesprek tussen ons. Bij een onderneming zonder rechtspersoonlijkheid bent u zelf aansprakelijk voor zakelijke schulden. Mét rechtspersoonlijkheid is de onderneming aansprakelijk.

Structurele beslissingen

Wanneer uw onderneming al enige tijd bestaat, kan het verstandig zijn eens te bekijken of de indertijd gekozen rechtsvorm nog de juiste is. Is uw bedrijf gegroeid, of gekrompen? Wilt u bijvoorbeeld de bedrijfsopvolging regelen? Bij veel structurele, zakelijke beslissingen staat ons kantoor u graag terzijde.

  • De keuze voor de rechtsvorm van uw onderneming is zeer belangrijk, onder andere in financieel (fiscaal) opzicht.
  • Wat het beste past bij uw onderneming en persoonlijke situatie, is een mooi onderwerp voor een gesprek tussen ons.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707