Een veel gestelde vraag betreft download, export, XML-API en Ontwikkelaars


Welke restricties zijn er voor het exporteren en downloaden met de XML-API van Exact Online?

Om de stabiliteit en beschikbaarheid van Exact Online te garanderen, worden er enkele beperkingen toegepast op de XML-API, afhankelijk van het type aanvraag (Export of Download)

Exporteren / Downloaden

Het downloaden gebeurt in afzonderlijke delen indien het aantal gedownloade entiteiten/records het maximum aantal records van het onderwerp overschrijdt:

 • maximaal 100 – 1000 records per aanvraag
  • verschilt per XML-onderwerp, bijv. GLTransactions = 100 records, Documents = 1000 records
  • neem contact op met de klantenservice voor specifieke limieten per XML-onderwerp

Wanneer een download wordt gedaan, wordt ook het maximum aantal records per onderdeel geretourneerd. Dus in het geval van transacties zal elk onderdeel maximaal 100 transacties bevatten. Als er gegevens worden gevonden, zal elk XML-bestand de tijdstempel van het laatste record bevatten. Deze moet in de URL in de parameter TSPaging worden doorgegeven om de volgende pagina op te halen. Het XML-bestand zal een Topics node bevatten met de huidige tijdstempel, het aantal gevonden records en de paginagrootte die het maximum aantal records per onderdeel is. Het aantal gevonden records is ook een indicatie of er een volgende pagina beschikbaar is: wanneer deze gelijk is aan het paginagrootte-attribuut, is er waarschijnlijk een volgende pagina beschikbaar.

 • Tijdstempel paging
  • pas de laatst ontvangen tijdstempel om de volgende pagina te krijgen
  • als aantal records = paginagrootte >> meer records beschikbaar zijn
  • indien tijdstempel = vorige tijdstempel >> geen records meer beschikbaar

Voorbeeld binnen XML-export/download:

<Topics>
<Topiccode=”Documents”ts_d=”0x000000000000b858″count=”1000″ pagesize=”1000″/>
<Topics>

Bron : Welke restricties zijn er voor …

Automatiseren en digitale ondertekening


Exact Online koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Exact Online naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Exact Online
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Veel gestelde vragen over Ontwikkelaars

Entiteiten zijn gekoppeld aan andere gerelateerde entiteiten in de Exact Online database. Met OData kan dezelfde relatie worden blootgelegd. Hoewel het niet voor alle Exact Online entiteiten wordt ondersteund, hebben sommige een verplichte relatie. Denk aan de kop- en lijnstructuur van een financiële transactie. Deze worden aangegeven als collecties binnen de REST API Referentie documentatie.

Het metadata document vermeldt alle beschikbare URI’s binnen een service. U kunt dit document opvragen door een verzoek in te dienen bij een dataservice die de optie $metadata bevat. Voor de Exact Online REST API moet u eerst het bedrijf identificeren om toegang te krijgen tot een dataservice. U moet de lijst met alle beschikbare dataservices raadplegen zoals vermeld in de REST API Referentiedocumentatie.

Exact Online zal vanaf 1 juli de limieten laten gelden. Brixxs is gecertificeerd partner en heeft bij vele klanten de oplossingen aangepast zodat rekening wordt gehouden met de Exact online limieten. Wil je ondersteund worden, en wil je snel kunnen schakelen, neem dan contact met ons op!

Exact Online bouwt  aan een ecosysteem waarin de klanten kunnen uitbreiden met integratiediensten. Ontwikkelaars zijn een belangrijk onderdeel van dat ecosysteem. Ze worden voortdurend geïnspireerd door hoe u de Exact Online API op innovatieve manieren gebruikt. Naarmate het ecosysteem groeit, moeten ze stappen ondernemen om de betrouwbaarheid en stabiliteit van onze gemeenschap te waarborgen, aangezien Exact Online nogal wat integratiediensten heeft gezien die gebruik maken van een extreem hoog volume aan verzoeken.

Om een XML API aanvraag te valideren binnen Exact Online, ga naar Valideren van een XML-bestand. Exacte Online business logica standaarden zijn gedefinieerd binnen een XSD (XML Schema definitie). De XSD specificeert hoe de elementen in een XML-document moeten worden beschreven. Het wordt gebruikt om te controleren of de items in het document voldoen aan de beschrijving van de elementen die in de XSD zijn beschreven.

De Exact Online XSD is te vinden binnen uw Exact Online administratie. Ga naar Bedrijfsnaam > Importeren/exporteren > Methode > XML > XML > XML-Schema (XSD) > Download. Om een XML-document te importeren in uw Exact Online administratie. Ga naar Bedrijfsnaam > Importeren/exporteren > Methode > XML > XML-import type.

Filtering kan worden toegepast op basis van parameters per entiteit. Ga naar Bedrijfsnaam > Importeren/exporteren > Methode > XML > Algemeen > XML Onderwerp Parameters om een lijst met beschikbare parameters te bekijken.nnGa naar Code voorbeelden om te zien hoe u XML-API filters kunt toepassen.

Om de stabiliteit en beschikbaarheid van Exact Online te garanderen, worden er enkele beperkingen toegepast op de XML-API, afhankelijk van het type aanvraag (Export of Download)

Om de stabiliteit en beschikbaarheid van Exact Online te garanderen, worden er enkele beperkingen toegepast op de XML-API, afhankelijk van het type aanvraag (Import of Upload)

Als u uw app in het App Centre wilt publiceren en een App Centre partner wilt worden, moet u een aantal extra taken uitvoeren in het tabblad Get published.