Een veel gestelde vraag betreft en Exact Online


Wat zijn de systeemvereisten voor Exact Online?

Voor het gebruik van Exact Online hebben wij minimale systeemvereisten opgesteld. Daarnaast zijn er aanvullende eisen voor het gebruik van extra functionaliteiten. Lees hieronder verder.

Exact Online op tablets gebruiken

U kunt de Exact Online-app voor tablets met iOS en Android downloaden. Met deze app hebt u toegang tot een specifiek scala aan functionaliteiten in uw administratie, waaronder relevante informatie over uw klanten en financiën. Met de Exact Online-app kunt u overal en altijd uw administratie bekijken. Voor meer informatie over de app kunt u de apppagina’s in de Apple Store en de Google Play Store inzien. U kunt Exact Online niet via de browser van uw tablet gebruiken. U moet de Exact Online-app gebruiken.  

Specificaties

Algemeen

Wij raden aan om in totaal niet meer dan 3.500 verkoop- en aankoopfacturen per maand te importeren of aan te maken. Hoewel u onbeperkt transacties kunt aanmaken of importeren, kunnen er prestatieproblemen voorkomen als u het aanbevolen aantal facturen overschrijdt. Wij raden aan om in totaal niet meer dan 250 salarisstroken per maand per administratie te genereren. Hoewel u onbeperkt medewerkers kunt aanmaken, kunnen er prestatieproblemen voorkomen als u het aanbevolen aantal salarisstroken overschrijdt.  

 

Windows

Gebruik Minimale systeemvereisten
Exact Online gebruiken
 • Windows 7 SP1 (uitgebreide ondersteuning) of Windows 8.1 (normale ondersteuning)
 • Schermresolutie 1024 x 768
 • Internet Explorer 11 Microsoft Edge (meest recente versie) Mozilla Firefox (meest recente versie) Google Chrome (meest recente versie)
 • Breedband internetaansluiting
Naar Microsoft Office-applicaties exporteren Microsoft Office 2010 of later, openoffice.org
Integratie met Microsoft Office-applicaties Microsoft Office 2010 of later, openoffice.org
Rapporten en lay-outs afdrukken Adobe Reader 10

 

 

Mac

Gebruik Minimale systeemvereisten
Exact Online gebruiken
 • Mac OS X 10.9
 • Schermresolutie 1024 x 768
 • Safari (meest recente versie)
 • Breedband internetaansluiting
Naar Microsoft Office-applicaties exporteren Microsoft Office 2008 of hoger
Integratie met Microsoft Office-applicaties Niet ondersteund
Rapporten en lay-outs afdrukken (Apple) Voorvertoning v. 5.0.x

 

 

Mobiel

Gebruik Minimale systeemvereisten
Exact Online voor iPhone/iPad iOS 11.0
Exact Online voor Android Android 6.0 (Marshmallow)

 

 

Acties en sneltoetsen voor Exact Online

U kunt verschillende sneltoetsen en acties op alle pagina’s van Exact Online gebruiken. De meest gebruikte zijn:

 • F1 – Opent het helpdocument dat gekoppeld is aan de pagina waar u zich bevindt.
 • F2 – Opent het browserscherm voor een actief veld waarin u bijvoorbeeld een klant, leverancier, artikel of grootboekrekening moet selecteren. De toets F2 heeft dezelfde functie als het vergrootglaspictogram.

 

Bron : Wat zijn de systeemvereisten voor …

Veel gestelde vragen over Exact Online

Exact Online heeft deze limiet slechts voor een klein aantal integratiediensten gevalideerd. U kunt uw integratiedienst optimaliseren door “best practices” op het gebied van API-ontwerp toe te passen.

Hoe kun je bij Exact Online inloggen?

Wilt u bij Exact Online inloggen, dan kunt u de volgende stappen volgen om dit op te lossen:

  • Herstel uw gebruikersnaam of wachtwoord. Klik hiervoor op de inlogpagina van Exact Online of via: https://start.exactonline.nl/docs/Public.aspx?ReturnUrl=%2fdocs%2fPortal.aspx op de hyperlink Wachtwoord vergeten? en volg de instructies.
  • Gebruikt u verificatie in twee stappen? Controleer dan of u de verificatiecode correct hebt ingevoerd en of de tijd op uw telefoon juist is ingesteld.

De inlogpagina van Exact Online ziet er als volgt uit:

Exact Online inloggen

Zo zie de pagina van Exact Online eruit waar je kunt inloggen

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Overige Exact Online logins

Op het API platform van Brixxs kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden tussen Zoho CRM en Exact Online. Met de exact online zoho API koppeling kunnen makkelijk relatiegegevens, adressen, bankrekeningen, contactpersonen gesynchroniseerd worden tussen beide systemen. Maar ook de andere entiteiten van Exact Online kunnen met Zoho CRM gesynchroniseerd worden, zoals facturen. Zo is het ook mogelijk om vanuit Exact Online (via webhooks) automatsich data terug te plaatsen in Zoho CRM. Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken om Zoho te koppelen aan Exact Online.

Welke gegevens kun je tussen Exact Online en Zoho synchroniseren?

 • Relatie informatie: NAW (facturatie-, lever-, postadressen), contactpersonen, mailadressen, communicatie logs
 • Productinformatie: Artikelcode, artikelomschrijving, prijsinformatie, productkenmerken en financiële instellingen
 • Ordergegevens: Ordernummer, klantgegevens, aflever gegevens, productinformatie en prijzen
 • Facturen: Factuurdatum, factuurbedrag en productinformatie
 • Betaalgegevens: Factuurbedrag, factuurdatum, vervaldatum en openstaand saldo

Zowel quickbooks als exact online ondersteunen REST api’s. Wil je een quickbooks exact online koppeling hebben? Wij configureren de koppeling tussen Quickbooks en Exact Online via het Brixxs API koppeling platform. Lees hier meer over onze mogelijkheden om te koppelen met Quickbooks

Binnen het Brixxs API platform kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden met de API’s van Mollie en Exact Online. Zo kan er bijv. als er betaald is, signalen worden naar je eigen software systemen. Daarnaast zou je ook bepaalde zaken in Exact Online kunnen regelen, omdat Exact Online ook REST api’s ondersteunt. We hebben een pagina specifiek voor de exact online koppeling mollie.

Exact Online heeft REST api’s beschikbaar die vrij eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan Power BI. Lees op de pagina voor Exact Online en Power BI meer over deze koppeling.

Voor het importeren van gegevens maakt Exact online gebruik van Excel sheets. Wil je alsnog via Exact Online XML berichten importeren of exporteren? Neem dan contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken.

API Platform voor Exact Online XML koppelingen

Het kan zijn dat jouw retailer of groothandelaar XML SOAP berichten aanlevert, die je geautomatiseerd in Exact Online wil inladen. Binnen het API Platform van Brixxs kunnen we Exact Online koppelen aan andere informatiesystemen die XML SOAP berichten aanleveren.

Het is vrij eenvoudig om vanuit Exact Online je gegevens in je eigen Power BI omgeving te krijgen. Exact Online heeft namelijk een REST api beschikbaar gesteld om gegevens uit te lezen. Hierbij kan gedacht worden aan: verkooptransacties, inkooptransacties, artikelen, voorraden en nog vele andere entiteiten.  Je kunt vrijwel alle gegevens vanuit Exact Online in Power BI krijgen. Power BI koppelen met Exact online is dus vrij simpel, echter moet er wel rekening gehouden worden met de limieten van Exact Online, zo kun je maar voor nieuwe aanvragen vanaf juli 2021 enkel 5000 aanvragen doen per dag.

Power BI Exact Online connector

Via het API platform van Brixxs kan er vrij simpel een connectie worden gelegd tussen Power BI en Exact Online. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kun je met Mollie

Mollie is een payment service provider die betalingen voor onder andere webshops verwerkt. Vaak wordt er dan betaald met iDeal om de betalingen te verrichten.

Is het mogelijk om een Exact Online Mollie koppeling in te regelen?

Indien betalingen zijn verricht via Mollie, dan kun je vrij simpel de facturen afletteren. Exact Online heeft namelijk een webhook die aangeroepen kan worden om deze transacties te verwerken.

Als je met Mollie werkt, krijg je meerdere boekingen om betalingen af te punten. Maak voor de boekingen een nieuw grootboeknummer aan. Ga hiervoor naar Administratienaam > Stamgegevens > Boekhouding > Grootboekrekeningen

Hieronder de grootboekrekeningen die aangemaakt kunnen worden:

 • saldo van betalingen via Mollie
 • kosten transacties Mollie
 • Interne overboekingen Mollie

Download het bestand bij Mollie en importeer het in Exact Online om de boeking aan te maken. Het Mollie bestand bevat de betalingen van jouw klanten en de transactiekosten. Wil je echter geautomatiseerd deze bestanden overhevelen? Wij configureren dit in het Brixxs API platform

Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken.

Binnen Exact Online facturen importeren is vrij eenvoudig. Exact Online heeft hiervoor een Excel template ontwikkeld. Je dient de verkooptransacties te importeren in Exact Online volgens de richtlijnen. Wil je automatisch je verkooptransacties importeren in Exact Online? Dat configureren wij namelijk in het API koppeling platform van Brixxs. Neem hiervoor contact op om de mogelijkheden te bespreken.